| Message |
|
|
|
Stai prin zona circului?
|
 |
|
|
|
Nu bre, pe Evertrist il intrebam..
|
 |
|
|
|
Ca sa inteleg si eu despre ce vorbim. Doresti un acvariu profilat pe plante, sau ceva ciorba de peste?
|
 |
|
|
|
Stai cuminte bre, apa aia colcaie de bacterii. Seamana cu apa distilata prin faptul ca nu are minerale, dar nu e pura.
Maxim o amesteci cu apa de ploaie si uzi florile, dar e mai mare daraua decat ocaua.
|
 |
|
|
|
La acvarii mai mari, treaba cu circulatia apei se rezolva cu pompe de curenti.
La un acvariu de 54 litri, ca in cazul de fata, e treaba de 2 minute sa muti o teava din stanga in dreapta.
Circulatia apei poate fi influentata de filtru, de gradul de colmatare a filtrului, de decoruri, etc.
Da cu banul, aseaza-le intr-un fel - daca dupa 1-2 saptamani ti se pare ca nu e in regula, muta teava.
Cum vorbeam si cu un coleg de forum zilele trecute, nu exista 2 acvarii identice si ce merge la mine nu e obligatoriu sa mearga si la tine.
|
 |
|
|
|
Eu am un acvariu cu in/out in colturile opuse si unul cu ele puse unul langa altul.
Sa moara Jenica Nemuritoru daca vad vreo diferenta.
|
 |
|
|
Incearca la Pescobar
|
 |
|
|
Nu te potolesti??
|
 |
|
|
|
Pentru inceput poti baga acolo un Macropodus Opercularis. Nu-l hrani o perioada, ca are cu ce sa se descurce.
|
 |
|
|
|
Batem, batem. Bataie stiu, ca am mai luat.
Nu mai stiu prin ce zona stai..
|
 |
|
|
|
Ala e mai mult pentru curatare.
Cel de la JBL e special pentru garnituri imbatranite, poroase. Formeaza o pelicula groasa, mazgoasa, care impiedica apa sa mai treaca prin pori.
|
 |
|
|
Eu cand am avut astfel de probleme le-am rezolvat cu un spray de la JBL.
Aveam un filtru Oase, oricat m-am chinuit dupa o curatare sa asez garnitura, tot picura. Am dat cu spray si s-a rezolvat.
https://www.rhino.ro/jbl-silicone-spray-400-ml
|
 |
|
|
Bayek wrote:Herr Dan, nu vrei un buchet de echino vesuvius?
Sigur, cum sa nu. Iti pot oferi un buchet de h'ra si bani.
Conversam mai incolo, acum sunt la carca in corbeanca.
|
 |
|
|
|
Multam
|
 |
|
|
Astea sunt SF-uri pentru Romania.. ma indoiesc ca voi gasi pe undeva.
Intr-un final m-am decis la Echinodorus decumbens (gasit la Aquasabi). Cred ca 5-6 fire ajung.
Multumesc tuturor pentru sfaturi
|
 |
|
|
|
Ar merge, dar nu ma incanta ideea - strica impresia de natural, incerc sa tin acvariul cu cat mai putine acareturi in display.
M-am mai orientat catre bacopa caroliana - dar nu este pe stoc si ar mai fi o idee sa pun ceva echinorodusi, desi mi-as dori ceva gen tufe.
Eleocharis Vivipara cat de paguboasa e?
|
 |
|
|
|
Da, ar merge ceva cryptocoryn balansae, dar nu gasesc pe nicaieri.
|
 |
|
|
|
Abia am scapat de ea, e mai rea ca algele..
|
 |
|
|
|
Ba baieti, ia ajutati-ma cu o idee.
Coltul din dreapta spate e ocupat de Rotala H'ra, care ma scoate din minti cu cresterea tip buruiana.
Vreau sa o inlocuiesc cu ceva care sa ocupe in mod placut spatiul si sa aiba crestere lenta.
Ce recomandari aveti?
edit: ceva care sa fie intre 20-40 cm
|
 |
|
|
|
Sper ca ai apometre masluite
|
 |
|
|