[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mugurel
Forum Index » Profile for mugurel » Messages posted by mugurel
Asa arata aseara bazinul meu, cu Anthelia Blue pe cutia overflow si cu Mini-maxi anemone bucuroasa
Va fi deranj mare cu mutatul, nu-ti poti da seama imediat ce reduci lumina alba daca ea era cauza.
Sincer... nu stiu daca-i ultraclara, e Juwel trigon 190, si m-am abtinut sa-l gauresc.
Altii, pe net, au gaurit ...
Overflow box folosesc eu de 5 ani, maine ti-l arat imbracat in anthelia blue , si mi-e frica cand plec cate 10 zile sa nu se urce melcii moaptea pe dinti, sa faca apa bule care sa dezamorseze sistemul.
In principiu sistemul e bun, Dragos ti-l poate face custom, doar sa-l intretii ...
Eu iau pompa peristaltica ... Just in case ...
Nu-ti fa vise desarte pe acvamax.ro, din cate stiu eu omul e ca si plecat din tara.
Suna mai intai si apoi fa-ti planuri...
Eu la pozitia anemonei fata de pompa ma ingrijorez, dac-o prinde pompa nu un pui ci mii de flenduri ti-o face.
Iar acvariul va cunoaste Armaghedon-ul.
Mut-o repede sau pune o plasa fina pe pompa ...

Iegzista o esplicatie ...
Ai lucrat lampa langa PC, si ai uitat mouse-ul inauntru ... PISI stie ...
Cu dedicatie speciala pentru catalin_, dar si pentru johnny22, am separat doua ricordeea florida roz cu gura verde fluo.
Sunt inca necajite, suspendate pe gratarul Rasadnitei , pun o poza cu ele langa zoasii rosii (si vedeti in fundal si superbul Gramma loreto ) si o poza cu mama-clona (cea din stanga imaginii).
darthradu wrote:Mugurel, sfatul meu este sa-ti mai pui un furtun pe post de sifon insa cu un diametru mai subtire ca cel existent. Sunt niste tevi verzi de la denerle parca gata indoite, le scufunzi integral in apa (sa le amorsezi) si dupa le pui pe pozitie.

Unde, in overflow sa pun tevi?
kirucd wrote:Senzorul optic este ok dar trebuie alimentat la 12 sau 5 volti, depinde de senzor. asa incat nu se poate
conecta ca un simplu senzor de nivel care are doua fire si e practic un contact inchis sau deschis.

De aia i-am trimis si controller-ul, cu senzorul legat de acesta, ...
Senzorul ala optic e bun de ceva?
dan.pavelescu wrote:Nu ca ar fi aceeasi pompa recomandata de nea Dragos, dar trecem peste.

Sigur sunt aceleasi, dar dupa ce am primit informatia de la Dragos am cautat si am gasit si mai simple de la Grotech. Dupa am primit link-ul ...
Blue14 wrote:O varianta daca ti-ar fi de trebui ta....
http://aqua-life.ro/pompe/pompe-dozaj/grotech-pompa-dozaj-capat-lichide-elemente

E cam prea mult pentru ce am eu nevoie, si mare.
In schimb mi-am comandat doua din alea ieftine, simple si transparente, le voi lega in serie si sper sa uit de grija overflow-ului.
kirucd wrote:La SPS nu o sa le placa 27 de grade. De la 26 in sus incep sa nu mai extinda polipii la fel de mult.
Incearca sa tii temperatura la maxim 26.

Am zis ca am fost in santier cu casa sau plecat la munte, dar am o baterie de 6 cooler-e, scade temperatura cu 1-2 grade in decurs de 1-2 ore, nu i-am montat inca al ei controller deoarece am banuiala ca senzorul metalic va coroda in apa sarata.

A, si una din cauzele acumularii de aer in overflow: dupa stingerea luminii o groaza de melci urca pe dintii overflow-lui sa-l curete de ce stiu ei si incurca scurgerea apei, cand sunt prea multi se aude ...
Si ca sa intaresc ideea, rockscape-ul tau se apropie de mediul lor natural: stanci verticale, iar daca-ti iei un numar suficient se poate stabili si ierarhia dorita.
De vre-o saptamana, avand casa in santier, caldura mare Moncher (iaca rima), am gasit de cateva ori si 27 grade in acvariu.
Nu-mi dau inca seama ce zic SPS-ii, dar cei moi au luat-o razna, anthelia blue mi-a cucerit definitiv cutia overflow-ului, paly lanseaza buchetele de cate 10 polipi prin acvariu, anemona tube si-a dublat lungimea tentaculelor.
Nu stiu ce zeitate suprema a acvaristicii imi tine anemona bubble rose pe sticla, sus, la punt fix de doua saptamani, cu cei trei clowni poshtind-o de-a valma
Poti incepe cu un card de anthiasi, dispar sunt superbi si la pret OK!
Meserie ... arata intr-un mare fel ...
Daca ma razgandesc, spui aici, sa stie toata lumea.
Merci oricum ...

Forum Index » Profile for mugurel » Messages posted by mugurel
Go to: