[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122

Am reusit sa fac un film interesant (zic eu) cu scoica.
Am oprit toate pompele si am filmat de sus.

E musai sa ne spui cu ce-l inlocuiesti.

Credeam ca skimmerele Beckett sunt cele mai performante.
Gold-rimmed Tang (Acanthurus nigricans)

De pe LiveAquaria:

Quick Stats
Minimum Tank Size
125 gallons
Care Level
Moderate
Temperament
Semi-aggressive
Reef Compatible
Yes
Water Conditions
72-78° F, dKH 8-12, pH 8.1-8.4, sg 1.020-1.025
Max. Size
8"
Color Form
Black, Purple, Yellow
Diet
Herbivore
Compatibility
View Chart
Origin
Hawaii, Indonesia
Family
Acanthuridae

Overview
The Whitecheek Tang, also known as the Gold-rimmed Surgeonfish or Whitecheek Surgeonfish, has a black to purplish-blue body with a small white mark on the cheek between the mouth and eyes. The pectoral, anal, and dorsal fins are dark blue with blue highlights at the tip. The tail is blue with a yellow vertical bar. A yellow striping runs along the body, against the anal and dorsal fins, forming a distinctive wishbone-shaped marking.

A 125 gallon or larger aquarium is adequate to provide plenty of swimming room. It is aggressive towards other Tangs, but peaceful with other fish in the tank.

Although Tangs will eat meaty foods along with the other fish in the aquarium, it is important that they are offered plenty of marine based seaweed and algae. This will strengthen their immune system, reduce aggression and improve their overall health. Offer dried seaweed tied to a rock or use a veggie clip, and feed at least 3 times per week. Sea Veggies, Seaweed Salad and Ocean Nutrition are all ideal products and are very easy to use.

Approximate Purchase Size: Small: 2" to 2 1/2"; Small/Medium: 2 1/2" to 3" Medium: 3" to 4"; Medium/Large: 4" to 5"; Large: 5" to 6"

Film la magazin:

Blue-throated Triggerfish (Xanthichthys auromarginatus)

De pe LiveAquaria:

Quick Stats
Minimum Tank Size
125 gallons
Care Level
Easy
Temperament
Semi-aggressive
Reef Compatible
With Caution
Water Conditions
Max. Size
9"
Color Form
Black, Blue, Yellow
Diet
Carnivore
Compatibility
View Chart
Origin
Hawaii, Indonesia
Family
Balistidae

Overview
The Blue Throat Triggerfish, also known as Bluechin Triggerfish, or Gilded Triggerfish, is grayish-brown, covered with light-blue spots. The fins are edged in yellow. The male of the species has a darker blue area on the cheeks, hence the name Bluechin or Blue Throat.
A 125 gallon or larger aquarium with rocks and caves provides a good environment. The Blue Throat will rearrange the landscaping and rocks. It is said to "talk," which is actually a grunting sound.

The Blue Throat Triggerfish needs a varied diet of meaty foods including; squid, krill, clams, small fish and hard shelled shrimp to help wear down their ever growing teeth.

Approximate Purchase Size: Female: Small 1" - 2" Medium 2" to 3" Large 3" - 4"; Male Medium: 2-1/2" to 4"; Medium/Large: 4" to 5" Large: 5" to 6"

Mai multe informatii aici.

Film la magazin cu un exemplar mascul:

Regal Angelfish (Pygoplites diacanthus)

De pe LiveAquaria:

Quick Stats
Minimum Tank Size
125 gallons
Care Level
Difficult
Temperament
Semi-aggressive
Reef Compatible
With Caution
Water Conditions
Max. Size
10"
Color Form
Black, Blue, White, Yellow
Diet
Omnivore
Compatibility
View Chart
Origin
Fiji, Indonesia, Madagascar, Maldives, Red Sea, Vanuatu
Family
Pomacanthidae

Overview
With vivid vertical striations of blue, white, yellow, or orange on the body and pelvic fin, the Regal Angelfish deserves this distinctive name. Regal Angelfish from the Maldives and the Red Sea have a distinctive yellow breast, where their Indo-Pacific, Coral Sea, Vanuatu and Tahitian relatives normally have a blue/gray breast. This coloration is more prevalent in specimens that are more mature and are at least 4" in length. Juveniles will have a "False Eye Spot" on their dorsal fins that fades and the fish matures.
Regal Angelfish from the Red Sea, Maldives, Coral Sea, Fiji and Tahiti are good shippers and are harvested and handled with care, and normally will adapt more easily than their Indo-Pacific counterparts to the home aquarium.

The Regal Angelfish is more difficult to maintain than other species of angels so it should be introduced first so that it may stake out its territory in advance of other fish. A minimum of a 125 gallon tank with plenty of hiding places and live rock for grazing will offer a good environment. The Regal Angelfish may nip at large-polyped stony corals, an occasional soft coral and clam mantles, but may be kept with small-polyped stony corals and somewhat noxious soft corals.

To entice a Regal Angelfish to eat, use a diet of fresh shrimp and chopped seafood. The diet should also include herbivore preparations which include Spirulina and marine algae, and angelfish preparations containing sponges.

Approximate Purchase Size: Juvenile Medium: 1-3/4" to 2-1/2"; Small: 1-1/2" to 2"; Small/Medium: 2: to 2-3/4"; Medium: 2-3/4" to 3-1/4"; Medium/Large: 3-1/4" to 4"; Large: 4" to 5" XLarge: 5" to 7"

Informatii suplimentare aici.

Video la magazin cu un exemplar adult tanar (juvenilii au un ochi fals pe inotatoarea caudala):

Harlequin tuskfish (Choerodon fasciatus)

De pe LiveAquaria:

Quick Stats
Minimum Tank Size
125 gallons
Care Level
Moderate
Temperament
Semi-aggressive
Reef Compatible
With Caution
Water Conditions
Max. Size
10"
Color Form
Blue, Orange
Diet
Carnivore
Compatibility
View Chart
Origin
Australia, Indonesia
Family
Labridae

Overview
The Harlequin Tusk originates from the reefs of the Indian Ocean and Australia. Indian Ocean Tusks have orange stripes with white margins and a hint of blue adjacent to the tail of the fish. Australian Tusks have orange stripes with vivid blue margins starting from the pectoral fin, along the fishes back to their tail. Both of these beautiful color forms have bright blue teeth or tusks used to crunch invertebrates. They are a wonderful fish for a FOWLR (Fish Only With Live Rock) aquarium. These fish are typically shy when at a small size, but will in time gain personality and confidence as they mature.
A 125 gallon or larger aquarium with plenty of live rock for hiding places and moderately aggressive, active fish such as Angels, Tangs, and smaller Triggers is an acceptable environment. Keep only one specimen per tank. Although they will not bother corals, they will eat any small crustacean such as snails or crabs.

The Harlequin Tusk Wrasse diet should include vitamin enriched frozen mysis shrimp, vitamin enriched frozen brine shrimp, and other meaty foods along with a high quality marine flake and marine pellet food.

Approximate Purchase Size: Small: 2-1/2" to 3-1/2"; Medium: 3-1/2" to 4"; Medium/Large: 4" to 5" Large: 5" to 6"; XLarge: 6" to 7"; XXLarge: 7" to 9"

Informatii suplimentare aici si aici.

Filmulet cu un juvenil la magazin:

Nu am facut nimic la acest acvariu (gen re-aquascape, pus restul nisipului, facut sump mai incapator), dar crevetii peppermint si filefish-ul de care ma plangeam au inteles intr-un final cat de delicioasa e padurea de Aiptasia si au decimat-o peste noapte, dupa ce am asteptat luni fara succes. Banuiesc ca rabdarea e o virtute in acest hobby.

Cred ca saptamana asta voi extrage monstrul din acest acvariu.
Il voi depune intr-un acvariu cu Peppermint shrimp ca sa fiu 100% sigur ca nu are nicio urma reziduala de Aiptasia, apoi in functie de cum se ajusteaza la noul acvariu, voi trece la o operatiune de fraguire masiva.

Sper sa am energie sa duc totul la bun sfarsit, daca mai ramane, voi incerca sa si documentez foto si video procesul.
Cred ca se poate, nu cred ca merita.
Un skimmer de proteine are nevoie de o camera de reactie suficienta pentru a fi eficient, cel mai scund skimmer de care stiu este Tunze 9001, nu am vazut unul live inca, asa ca sunt rezervat in a ma pronunta cat de buna e skimmarea pe care a face.
dan.pavelescu wrote:Mi-am dat ca prostul cu Purell pe maini, uitand ca am ditamai zgarietura. M-a usturat pana in strafundul sufletului si habar n-am de ce m-am gandit brusc la tine

Pai asa faci de cate ori te doare ceva.
dan.pavelescu wrote:Dupa umila mea parere, Herbtana e ca un joint pentru bolnavul de cancer terminal.
Se pune pentru preventie, pentru intarirea sistemului imunitar, nu pentru tratare. La fel de bine poti pune zilnic usturoi si ghimbir.
Iti recomand PolypLab Medic.

Cei de la NTLab fac ceva similar Herbtana, numit Parazoryne.
Daca vrei sa tratezi ich, iti recomanda sa-l combini cu Antimicrobial.
Nu mi-am dat seama cat de eficienta este combinatia, dar pare reef safe, nu mi-a omorat nevertebrate nici la doza dubla.

Legat de PolypLab Medic, eu zic sa continui tratamentul, e posibil ca la un moment dat sa faci risipa, dar de daunat nu va dauna acvariului sau vietuitoarelor.
Nu vrei sa te opresti prea devreme.

PS. I told you so.
O sa vezi ca dupa 5-6 ani in hobby, vei lasa luni (si chiar ani, daca nu esti sigur) intre achizitii de livestock.
Pai eu zic sa abordezi problema practic.

Ce fel de acvariu vrei sa luminezi?
Ai nevoie de lumina alba pentru acvariu?
Ai o sursa de unde poti sa comanzi aceste leduri?
Care sunt avantajele peste alte leduri.

Cromaticitatea se refera la culoare emisa de led, care se schimba cu intensitatea curentului folosit. De aceea folosim dimmare PWM, care pastreaza culoarea emisa de dioda, si la 100%, si la 1%.
Ma bate gandul sa fac un mic algae scrubber in overflow.
Acesta este expus la lumina de foarte aproape si are un volum si un debit satisfacator.

Am reusit sa mai cumpar un capac pentru acest acvariu cu £20. Asta imi va permite sa experimentez si alte idei si configuratii led. E posibil sa iau un al doilea RSM (130 sau chiar 250), sunt foarte ieftine la mana a doua si ofera mult pentru banii dati.
adrian09 wrote:Pai pictus-ul nu e suparat ca ai adus o scoica?poate s-a certat cu ea si acum sta ascuns putin... pana ai trece supararea..
La cate gauri ai pe acolo... poate e ascuns intr-una..

Nu era in teritoriul lui. Acolo patruleaza Ecsenius stigmatura tolerat de Ecsenius midas.
Ecsenius pictus avea partea din stanga jos fata, stanga sus spate si gaurile din stanga spate.

Am vazut un video care ma face sa reflectez la bogatia recifului natural si saracia din acvariile noastre. Nu e de mirare ca unii pesti nu se adapteaza la conditiile captive.

Cred ca am pierdut un peste, nu vad niciunde pe Ecsenius pictus. Nu ii statea in fire sa nu vina la mancare.

Intrucat sunt iar la 12 pesti, incep sa ma gandesc ce sa adaug in loc. O solutie ar fi sa il reintroduc pe Starry Blenny (e in Noemi's Reef de jumatate de an), pe care l-am scos exact din cauza asemanarii si interactiunilor beligerante cu Ecsenius pictus.

Am aruncat azi o privire la magazin la Windsor, din pacate nu am vazut nimic potrivit acvariului sau bugetului.
Eu zic sa nu te indragostesti prea tare de sticla curbata, asteapta pana incep sa creasca niste alge coraline pe ea si o sa vezi cat de usor o sa o cureti.

Ca fapt divers, cand te uiti in acvariu pe la colturi curbate, e ca atunci cand te uiti printr-o lentila convexa, totul apare deformat la extrem.

Apoi, de banii aia iti poti lua second hand un AIO de la Red Sea, care sunt calitativ superioare la orice gasesti pe piata. Un RSM C130 mi se pare foarte fain ca un prim acvariu in hobby (RSM130 si RSM130D sunt modelele mai vechi si au marginile fata curbate, C130 are trei panouri siliconate).
O poza rapida de azi.
Se vad reflexii intrucat nu am facut niciun fel de pregatire (tras draperii, inchis lumini, etc.).

BBogdan wrote:Neaparat sa-i faci un video de calitate sa o vedem si noi mai bine.

Pai e o scoica, nu vezi mai mult intr-un video decat intr-o poza.

Probabil ca acest video a venit exact cand aveai nevoie de el:

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: