[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pc.ciprian
Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
nu stiu daca te dezamagesc sau nu dar plantele ce le-ai cumaprat sunt printre cele mai dificile plante de tinut intr-un acvariu.
Sper sa iti creasca si sa iti priiasca, incearca sa bagi co2, schimburi de apa, si fertilizanti, acum depinde de varianta de fertilizare pe care o vei aplica
In primul post nu specificai nimic de co2, el e luat in calcul
ba tu vrei sa ma faci sa imi trantesc o verzitura pe birou bag de seaama .......
stefanp wrote:Nu baga plantele in clor degeaba. Daca nu au alge vizibile pe ele, n-are rost sa le chinuiesti.

Sporii algelor sunt omniprezenti, depinde doar de tine daca le oferi conditii sa se dezvolte sau nu.

acelasi lucru ti`l recomand si eu, nu iti complica viata aiurea
iti pot garanta eu ca in apa de la robinet nu exista alge
spori pot exista inclusiv pe plantele care iti vin desi nu le vei vedea. Daca exista conditii prielnice pentru acestea ele vor creste. Sfatul meu este sa nu te mai sperii atat de tare de alge caci poti scapa de orice alga daca nu o lasi sa isi faca de cap mult prea tare si daca nu ii oferi conditii . Asta inseamna echilibru intre lumina/fertilizare/co2 daca este cazul/ mancare / numar de pesti / etc. Toate trebuie in moderatie .
aici ai cateva becuri de 11w , cauta pe gugle si cred ca ai sa mai gasesti variante
bicarbonat nu este cazul sa pui pentru duritate, poti foarte bine sa combini cu apa de robinet.
Bine, personal nu stiu de ce vrei osmoza in Baia Mare caci stiu ca duritatea la voi este foarte mica.
Daca este legat strict de alge atunci problema eu ma indoiesc ca se afla in apa de la robinet ci in bazin . Prea multa lumina ? Fertilizanti in exces sau cu valori uriase? exces de mancare?
Da-ne mai multe detalii ca sa stim ce sa iti recomandam sa nu faci alge
daca vei pune un t5 827 si un t8 865 lumina cea mai puternica va fi cea galbena, si nu stiu daca iti va placea cum se va vedea

Persoanl ti-as recomanda combinatia 840+865 sau chiar 2x865.
Nu ne-ai spus de cati w fiecare si pt ce bazin
500ron skimmer
300ron reactor
750 ron pachet
Asa cum zice si titlul am de vanzare 2 module led a cate 6leduri de 10w
combinate 2 cate 2 alb/albastru. Vin montate pe radiator de aluminiu de 86.7cm lungime plus ventilatoare coolermaster silentioase. 2000 rpm/20 dBA
Cu tot cu ventilator + radiator au o grosime de maxim 3.7cm
Cam asa arata:
image
image

Un modul are un ventilator cu doua pale rupte

pret
400ron cel cu ventilatorul intreg
380ron cel cu ventilatorul cu pale rupte

700ron amandoua
In pret intra si transportul cu posta romana oriunde in tara
daca nu gasesti in buc cred ca te pot ajuta eu
nu prea reusesc sa ii scad sub 25 iar debitul este la picatura, cand constant, cand nu din cauza robinetului de cacaO
nene curata geamurile alea, cred ca ai pune in valoare mai bine ce ai in bazin, eu azi maine ma apuc sa curat si geamu din spate desi initial vroiam sa il las sa creasca coralina multa pe el, dar vorba unui prieten si coleg de`al nostru zici ca e acvariu abandonat. De cand mi`a zis vorbele astea parca ma roade si pe mine
kirucd wrote:L-am convins sa isi ia un reactor pentru nitrificare/denitrificare. E un reactor de 5 litri,
practic va fi umplut cu 4-4,5 litri de Denitrate la un debit de 120-150 litri pe ora. Ar trebui
sa il ajute sa scada nitratii, presupun eu, undeva spre 15-20 in conditii de hranire a la Koala
Vom vedea daca reactorul va lucra asa cum sper eu.

O seara placuta,
Dragos

am si eu un reactor cu denitrate de genul celor de la aquamedic, de vreo 2 luni no3`u e acealsi ca in bazin , nu stiu ce sa zic dar merita incercat

mr koala .....ps:
smilie

pune draq poze cu fromosetile tale poate mai imbolnavesti lume sa renunte la dulcegarii
hai bre nenea gabi ca nu e chiar asa, eu am camera si m-am tot jucat cu ea , mainile cam tremura, noroc cu setarile camerei ce permit timpi de expunere scurti

Dragos macro-urile sunt facute cu Canon EF 100mm f/2.8 USM Macro
Gabriel wrote:
daniel12 wrote:
Niro wrote:Cred ca voi folosi si 2 potentiometre pana o sa reusesc sa fac dimmarea automata.

Cum faci dimmarea cu potentiometru? Suna cam rudimentar ce spui acolo. Sper ca te pricepi destul la electronica.

Nici eu nu ma pricep la electronica dar cred ca se poate micsora voltajul cu care este alimentat led-ul cu ajutorul unui potentiometru.
Si nu cred ca e rudimentar ci doar o solutie low cost.

nu prea merge doar cu potentiometru am vrut si eu asa, da nu se poate.
Varianta cea mai buna desi astepti dupa el ar fi un dimmer de genul asta . Astepti fro 2 sapt dupa el dar isi face treaba. Exista bineinteles si varianta de dimmer pe radio cum are koala, si primul care imi vine in minte si este si de la noi este asta

Cu siguranta ala radio se gaseste si pe afara dar trebuie cautat pe "egay"

Spor
kirucd wrote:Bravo Ciprian
Cand ajungi pe la Bucuresti trebuie neaparat sa treci pe la mine

Gabriel superfain acvariul, bravo

stai sa vezi pozele

am zis eu bine ca plec la bucuresti intr`o dimineata , imi iau rucsacu de la camera dar gol sa am ce umple cu fraguri

pam pam
Gabriel wrote: In sinea mea sper la inca o capodopera marca "Manute de Aur"

i`m sexy and i know it .....
teaser?
image
bitanu wrote:Eeei, nici chiar asa! Hai ca imi dau drumu .... putin la gurita! Ieri am prins o super-oferta: punga de substrat Tropica de 1 litru (1,25 kg) la pretul de 19 lei x 7 bucati ????? ATAT!

hai coane da`i gaz, bine ai revenit, daca pastrezi hardscape-ul asta pe mine ma dai pe spate

succesuri
pffff azi am taiat unghiutele , daca vedeam postu asta la timp....

Forum Index » Profile for pc.ciprian » Messages posted by pc.ciprian
Go to: