[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Antoniot
Forum Index » Profile for Antoniot » Messages posted by Antoniot
Singura solutie de a scapa de filamentoasa este indepartarea ei manuala de pe fiecare plante la lumina unui bec de 100 w unde vezi ca alga s a ancorat de planta/moss elimini si planta/mosul.
Intuneric o saptamana cu patura peste acvariu si mentinerea ph ului constant genul 6.80-6,81 o perioada cat mai indelungata pana dispare de la sine.

stefanp wrote:M-am jucat oleaca cu hranitorul asta si am impresia ca nu e bun. Are 3 butoane, printre care unul e pt hranire manuala. Adica daca il apesi, se invarte cutiuta si cade mancare.
Eu apas si degeaba...nicio treaba...
Cred ca trag o fuga la zoomania sa vad care-i treaba. Mi-e ca nu merge motorasul si nu o sa se invarta nici cand e programat. Si acu' ma mai gandesc ca poate il baga in garantie...si eu stau pe tusa pana vine...
Futu-i mama lui de hranitorul pacii.

Sa ceri sa ti inapoieze banii pe loc fiinca ti l au vandut deja defect! ai dreptul asta timp de 30 zile din cate stiu eu
Taxonomie: Dreissena polymorpha (Pallas, 1771)

Sinonime: Mytilus hagenii, Mytilus polymorpha Pallas 1771, Mytilus polymorphus (Pallas), Tichogonia chemnitzii (Rossm.)

Nume commune: Dreiecksmuschel (German-Germany), Dreikantmuschel (German-Germany), dreisena (Lithuanian-Lithuania), Eurasian zebra mussel (English), moule zebra (French), racicznica zmienna (Poland), Schafklaumuschel (German-Germany), svitraina gliemene (Latvian-Latvia), tavaline ehk muutlik rändkarp (Estonian-Estonia), vaeltajasimpukka (Finnish-Finland), vandremusling (Danish-Denmark), vandringsmussla (Swedish-Sweden), wandering mussel (English), Wandermuschel (German-Germany, Austria), zebra mussel (English), zebra mussel (Swedish-Sweden), Zebramuschel (German-Germany), Zebra-Muschel (German)

Organism: molusca

Descriere:

Cochilia speciei D. polymorpha este triunghiulara (are o inaltime aproximativa de 40-60% din lungime) sau triagonala cu varf al prinderii carapacei foarte ascutit (umbo). Marimea amxima a speciei poate fi de 5 cm desi indivizii arareori depasesc 4 cm. Modelul proeminent cu dungi inchise si deschise la culoare a cochilieie este caracteristica cea mai evidenta a speciei. Partea exterioara a cochiliei (periostracum) este deobicei lustruita, de culoare maronie deschis, cu o serie de dungi late, intunecate dispuse transversal care pot fi intinse sau in zigzag.

Midia se prinde de suprafetele dure prin fire bisale care sunt secretate de o glanda posterioara piciorului. Firele bisale ies dintre valve printr-un nod de-a lungul marginii posterioare. Modul de agatare bisal diferentiaza midia zebra de alte bi-valvare de aceaeasi dimensiune sau mai mari din apele curgatoare ale Americii de Nord.

Apare in: habitate estuare, lacuri, zone urbane, cursuri de apa

Descrierea Habitatului

Larvele de midi sunt planctonice timp de 2-4 saptamani, dupa ce trec de faza juvenila in care se ataseaza de substraturi cu fire bisale. Desi juvenilii prefera un substrat tare sau stancos, se cunoaste faptul ca se ataseaza de vegetatie. Acolo unde lipsesc suparafetele dure, cum ar fi noroiul sau nisipul, midiile zebra se prind de orice substrat stabil din coloana acvatica sau din bentos, inclusiv roca, macrofiti, suprafete artificiale (ciment, otel, franghie), crabi, scoici si chiar unii de altii, formand colonii dense numite druse.

Adultii au probleme in a ramane atasati cand viteza apei depaseste doi metrii pe secunda. Stabilitatea pe termen lung a substratului afecteaza densitatea populatiei si distributia pe varste in aceste substrate. Populatiile fixate pe plante sunt de asemena dominat de midii mai mici de un an, comparativ cu populatiile bentice; pe masura ce coloniile de midii cresc ele scufunda macrofitii de care se prind.

In zona unde au aparut midiile zebra colonizeaza suprafata apelor statute, curgatoare, zona litorala a suprafetelor de apa fara iesire al mare, estuarele, lagunele de coasta, si habitatele cu fund tare sau moale. In zona ocupata invaziv ele prefera suprafetele dure pentru atasare. Tolereaza temperaturi de la -20 la +40 grade, dar tempertura optima este de 18-20 grade. Tolereaza apele cu salinitate crescuta pana la 7 pt. Sunt totusi extrem de sensibile la fluctuatiile in salinitate. In nordul Golfului Mexic, unde fluctuatiile de nivel nu sunt foarte mari, midiile zebra invadeaza zonele cu salinitate de pana la 12 pt, dar nu sunt capabile sa suporte o salinitate mai mare pe termen lung. Midiile zebra prefera apele cu temperaturi moderat productive (mesotrofe) care apar de la mal pana la adancimi de 12 metrii in zonele salcii ale marii si pana la 60 de metrii adancime in lacuri. Tolereaza continut redus de oxigen timp de mai multe zile si supravietuiesc in afara apei in conditii de umezeala si racoare pana la trei saptamani. Midiile zebra sunt abundente in apele cu duritate crescuta (30-50mg Ca L-1) dar apar in apa cu concentratiide Ca mai scazute de 12 mg Ca L-1.
la uscat se tine cu tot cu menghine minim 3 saptamani iar fara inca 1-2 saptamani.
Il umpli pana la jumatate apoi treptat in fiecare zii cate 5 cm pana il umpli complet.
patrick221 wrote:???astept si eu niste pareri?sunt bune sau nu?

sunt cele mai bune filtre externe avand un circuit al apei bine gandit, plasticul de calitate si materiale filtrante foarte bune!

citeste aici:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/13357.page
Din lipsa ph controllerului te poti pricopsi cu o alga foarte pacatoasa care apare pe neasteptate din cauza fluctuatiilor de ph sau co2, chiar foarte mici la un acvariu matur.
Alga aia filamentoasa!!!!!De doua ori am avuto de fiecare data cand am renuntat la ph controller dar a aparut dupa cateva luni de la nefolosirea controllerului.
De ea scap doar repunand in functiune controllerul si scoaterea ei manuala periodica!
Si eu am fost in cautare de controller si m am interesat de toate.
Despre dennerle 588 nu ti pot spune din experienta propie dar din ce am citit pe formuri ar fii foarte bun mai ales ca merge si su sonde pe duca.
Eu iti recomand totusi un dennerle evolution,pe asta l am avut si este superb.
L am folosit un an cu o sonda chinezeasca deja uzata inaintea mea un an.
Insa modelul nou este duplu la pret sh.Dar merita!

Varianta chinezeasca la pretul indicat de tine eu zic sa nu te mai gandesti.ial si folosestel dar intereseaza te daca nu cumva se bruiaza la droserele t5!
cel mai bun este dupla daca este alpha!

Eheim ul stiu ca are o calibrare ciudata, doar intr un singur punct solutia de ph 7.

Despre zac nu stiu sa ti spun nimic dar daca nu ti permiti sa ti iei dupla ul ramane pe varianta chinezeasca daca te costa cu tot cu transport mai ieftin.

Insa daca ar fii un controler de ales dintre toate eu iti recomand dennerle!
Indiferent de model sunt cele mai bune, precise si foarte usor de setat.
Plus ca merge si eu o sonda mai decalibrata! (pe moarte)

Plante crescute foarte armonios cu un nivel de calitate ce depaseste orice exponent dintr un magazin specializat pe vinderea plantelor de acvariu.

Unlucru mi ar fii placut sa vad...un banc mai mare de vietati!
mai am Fontinalis antipyretica dar din pacate este invadata de o alga filamentoasa, daca ai rabdare de chinez sa separi mosul poti sa l iei!
Astept oferte sau indrumari de unde as putea sa achizitionez acest crevetel!
Gasesti pe forum la vanzari, cat este mic papa melcisorii...la varsta adulta masculul alfa cand are chef o data la 2-3 luni poate vana un crevetel pitic.
Dar nu au un obicei din asta!Eu suspectez ca papa pe cei morti.
Pentru acvariul tau este suficient 2 bucati, eu am in al meu 12 acum deja adulti.
Daca aveau obiceiul sa vaneze rcs nu mai aveam in acvariu de mult....
daca vrei sa scapi de melci maidanezi cumpara ti un crevete Macrobrachium assamense.
O sa scapi de toti puii de melci!
stefanp wrote:Ce sa zic, frumos
2 intrebari am: moonlight-ul are si vreun efect benefic pentru plante? Sau e doar pt estetica?
Blyxele vad ca le cresti cu radacinile in apa. Rezista?

Monnlight ul este mai mult pentru pestii nocturni si nevertebratele mele preferate(crevetele cu clesti rosi) nu il folosesc mult timp imediat inaintea stingerii luminii se aprinde avand un program de maxim 50 minute timp suficient in care sa hranesc si sa urmaresc in actiune animalutele.
In special tetra black sunt extrem de vioi la aceasta lumina, danseaza la luciul apei.

Blyxele le am donate de curand de la cirotariu dar s au adaptat repede la conditia inpusa de mine, le am legat de o roca vulcanica si s au dezvoltat armonios in acet timp.Vre o 2 saptamani le am lasat sa pluteasca la suprafata sa si dezvolte radacinute cum trebuie.
Bineinteles ca fertilizez in apa micro si macro.

Deocamdata ma bucur de acest setup cu multe sedinte foto, la primavara vreau sa incep alceva mai inedit! Un fel de biotop cu moss animals!
image

Uploaded with ImageShack.us
Un fel de apus, pregatirea pentru stingerea luminii
image

efectul instalatiei moonlight
image

image

image

image

image

micile midii s au atasat de frunzele plantelor si pe geam
image

image

poza 1 pare a fii din familia Characidae, White Tetra
poza 2: Labeo bicolor
poza 3:Blind Cave Tetra
Cu cory nu cred ca si a contaminat nimeni acvariul, este suficient cum vrei sa procedezi!
corydoras paleatus voalati am si eu, au toate inotatoarele mai mari ca corpul, chiar ii si incurca la inot!!!
I am luat anul trecut cu 3 ron bucata!
Sunt frumosi in grup de peste 6 indivizi!
eu il recomand pe asta!!!
nu reduce asa mult ph sau sa inegreasca apa cum scrie in prospect!

http://filtru-de-apa-acvariu.compari.ro/hagen/fluval-peat-fiber-70-g-p51550201/

Forum Index » Profile for Antoniot » Messages posted by Antoniot
Go to: