| Message |
|
|
|
Arata bine, sfatul meu este sa pui substratul crescator din fata spre spate, de ce sa pui cryptocoryne micuta? mai bine pui una maricica, si scoti vallisneria, este o planta maricica ( depinde de ce vallisneria e ) poti incerca si ceva fertilizanti , EasyCarbo, lumina este cam slabuta dupa parerea mea.
La ce "populatie" te gandesti?
Niste pietre rotunde albe ar fi ok.
|
 |
|
|
paradoxx wrote:Dupa parerea mea ai enorm de multi pesti acolo,nu stiu daca ai aflat cat de mare creste rechinasul bicolor,ce comportament au scalarii in timpul depunerii si cat stres e pe capul coliselor. Daca nu faci triere un pic mai logica curand,o sa o faca mama natura. Nu stiu de ce,dar imi amintesti putin de blue14 acum 1-2 ani  pe langa cresterea bicolorului(care nu o sa ajunga la parametrii optimi) e un peste agil ce e mereu prin tot acvariul.
Stiu, il am de 2 ani aproape, are 13 cm, am citit mult, dar al meu e diferit, nu are treaba cu nici un peste din acvariu , are scorbura lui in acvariu, dar uraste pestii negri si galbeni, mai ales molly negri, ancistrusii au rezolvat icrele de scalar, nu mai am nimic, in zona mea este greu sa scap de pesti, si nici alt acvariu nu vreau sa fac, mi se par multe.
Rechinul meu pot sa spun ca e mai eficiend decat un sae, acvariul meu ste la geam si el tine algele sub control, in acelas acvariu un sae alerga toata ziua si nu facea treaba.
Am aflat pe propia piele ce comportament au Scalarii la depunere, bine ca s-a terminat.
|
 |
|
|
Larva450 wrote: Vreau si eu pestii iesiti din pui 
Asteapta sa faca puii mei pesti
Da acum serios, tot am probleme.
|
 |
|
|
severum777 wrote:3-4 zile de stres, asa mi se intampla mereu, sa-mi faca puii pesti cand ma astept mai putin
"Sa-mi faca puii pesti "
|
 |
|
|
3-4 zile de stres, asa mi se intampla mereu, sa-mi faca puii pesti cand ma astept mai putin
|
 |
|
|
Scalarii au depus  , noroc ca sunt la prima depunere  si sper sa nu iasa pui, dar sper sa se mai linisteasca, acum am in acvariu niste " prieteni " care o sa "rezolve" ouale,
Este bine daca in acvariu tin:
4 colisa
2 leri
4 scalari
9 cory
4 hemmigramus
6 neoni innesi
1 labeo bicolor
3 ancistrusi
Vi se pare aglomerat? Acvariul are 150 de litri net ( masurati si am facut un semn unde sunt 150 litri.
Ce pesti sa scot si ce sa pastrez?
Daca ar fi sa iasa ceva pui in cate zile ies?
|
 |
|
|
|
Am separat Severumii ca !! sa se aleaga pereche, iar cu femela pana acum am avut Scalarii, in scalari am o pereche aleasa, care se mai certa cu alti 2 , acum dupa ce i-am scos de la severum sunt in 150 litri net si se bat muult mai rau, de 50 de minute se tot " pupa " cu alt scalar.
Ma gandesc sa bag rechinul la ei ( labeo bicolor ) , poate ii mai potoleste el. E bine ce zic?
Sau ma gandeam sa bag perechea de scalari la severum, dar nu vreau sa deranjez perechea de severum ( acolo mai am 3 anistrusi, rasboras, cory aeneus ).
Rog ajutor si sfaturi !!
|
 |
|
|
|
Revin cu alte intrebari , pot tine scalari cu clolisa blue neon ?
Ar putea devenii agresivi cu ei? Si pot tine severum cu rasboras?
|
 |
|
|
koala wrote:1. NU, nu e nici o problema.
2. DA, asa ar fi bine.
3. DA, se poate sa fie un mascul "subdominant".
Multumesc de raspunsuri!
|
 |
|
|
severum777 wrote:Salutare, revin cu 3 intrebari.
1. Este vreo problema daca nu mai fierb lemnul? am 3 crengi de salcie creata ( mi-a adus cineva ) , le-am curatat, nu am in ce sa le fierb pentru ca sunt prea lungi, le pot lasa 1-2 saptamani in apa? Eu mai am niste lemne prin acvariu care au stat o saptamana in apa fara sa le fierb.
2 . Lemnele trebuie uscate pana a le baga in apa?
3 . O femela de melanocromis interruptus din galben-auriu este acum cafenie spre negru. Este posibil sa fi fost mascul si abea acum sa se coloreze, are cam 8-9 cm si aproape un an.
A inceput sa se coloreze, de cand o am intr-un pond( un bazin negru ) , acolo are mai mult spatiu si apa are cam 25-27 de grade, mai este cu un mascul de severum de vreo 15 cm si 2 testoase de florida, nu am iluminare sau nisip la ei.
???
|
 |
|
|
|
Jc, cred ca am pus din greseala, iti explicam ca pestii sunt mai prosti decat crezi.
|
 |
|
|
Larva450 wrote:S-au obisnuit si au inceput sa vada care peste e mai slab si sa-l tachineze.Nu stiu,eu zic sa scapi de agresivi aia jcmici si sa te orientezi la alti mai pasnici
jc
Pestii stiu ce specie sunt si daca e mai slab sau nu, daca pestii au fost bagati in acelasi timp, abea s-au invatat cu noua casa si agresivitatea a fost inlocuita cu explorarea, daca nu ii veadea agresivi asta nu inseamna ca nu erau...
Pestii nu isi confunda specia .
|
 |
|
|
|
Da, n-ai ce sa le faci, daca guppy traieste bine, daca nu, asta e...
|
 |
|
|
|
Cei negri sunt, neoni, iar toti sunt tetra, am rezolvat problema.
Are o specie de cardinali rosii, neoni negri, royal tetra.Royal tetra sunt pesti mai agresivi si ataca guppy, fiind voalat.
|
 |
|
|
|
Radu Ciotea - facebook
|
 |
|
|
|
Neoni innesi??? Sau ai tetra negru, varianta alba, dar colorati?
Nu are cum sa fie neoni roz, cauta macar zebre roz, poate confunzi zebrele cu alt peste
|
 |
|
|
Stoicovici wrote:Am 5 neoni roz 5 violet 5 alta culoare...
???  , alea sigur nu sunt zebre?
O poza, credeam ca te referi la neoni albastri normali, nu 5 roz, 5 violet, 5 ...
Cauta pe google " danio zebra " sau " pesti zebra" ( roz eventual )
|
 |
|
|
|
Sa pui o poza, neonii se mai fugaresc intre ei cand sunt putini, creaza un grup de 10 membrii, am patit si eu cu 3 neoni, 2 care tot alergau alt neon si a fost izolat de restul si a murit.
Femela de betta nu sta sa alege dupa guppy.
|
 |
|
|
|
Salutare, revin cu 3 intrebari.
1. Este vreo problema daca nu mai fierb lemnul? am 3 crengi de salcie creata ( mi-a adus cineva ) , le-am curatat, nu am in ce sa le fierb pentru ca sunt prea lungi, le pot lasa 1-2 saptamani in apa? Eu mai am niste lemne prin acvariu care au stat o saptamana in apa fara sa le fierb.
2 . Lemnele trebuie uscate pana a le baga in apa?
3 . O femela de melanocromis interruptus din galben-auriu este acum cafenie spre negru. Este posibil sa fi fost mascul si abea acum sa se coloreze, are cam 8-9 cm si aproape un an.
A inceput sa se coloreze, de cand o am intr-un pond( un bazin negru ) , acolo are mai mult spatiu si apa are cam 25-27 de grade, mai este cu un mascul de severum de vreo 15 cm si 2 testoase de florida, nu am iluminare sau nisip la ei.
|
 |
|
|
|
Intre betta se pot crea compatibilitati cu orice, si cu guppy, betta este un peste agresiv, dar asta nu inseamna ca ii omoara, poate singurii pesti care sa se omoare cu betta sunt alte specii de betta si macropodus.
|
 |
|
|