| Message |
|
|
|
Pun imediat un video, este musai sa imit balta lor? Eu as vrea sa pastrez o singura culoarea si sa mai iau niste crestati.
|
 |
|
|
Hmmm...  , daca fac o balta in padure pentru inmultire, si scot tritonii adulti toamna? Am sa pun pe la 8 un video cu acvariile lor, am 2 varietati de culoare, una galbena care este muuult mai frumoasa si una neagra care este mai  ...
Eu nu am aceias specie ai mei sunt comuni, cei din poza sunt tritoni cu creasta, am ratat un mascul mare, la ai mei ma cam mic ca ar putea intra o larva de musca in gura, cat timp rezista nemancati?
|
 |
|
|
|
Si ultima poza, imi cer scuze de calitate, nu am folosit calitate buna la foto, ca nu ma lasa sa pun.
|
 |
|
|
|
Raft acvarii:
|
 |
|
|
|
Raft acvarii:
|
 |
|
|
|
Raft acvarii:
|
 |
|
|
|
Raft acvarii:
|
 |
|
|
|
Raft:
|
 |
|
|
|
Pentru 50/30/30 sticla de 6 mm este prea buna buna , este buna si cea de 4 , eu am 100/35/40 cu geam de 6 fara fund dublu, la marimea asta poti merge la un simplu magazin de geamuri, eu de acolo am toata sticla de la acvarii si le taie pe masura.
Poti incerca sa faci rafturile din lemn sau inox, dar cred ca niste stalpi de lemn sunt ok, daca vrei 4 acvarii, faci 2 rafturi si 2 acvarii pe raft, acelas lucru il vreau si eu, sa fac asta cu 3 acvarii mai mari dar imi e teama,ca nu rezista podeaua.
O lucrare doar in stalpi de lemn, adica 2 stalpi fixati de alti 2 in x, iar raftul, il faci asa: suspenzi stalpii cu niste bucati fe fier ( sunt unele, am vazut, care au gauri de batut cuie si sunt mari si stabile, nu stiu cum se numesc, imi cer scuze ) iar pe acesta suspendati alti stalpi. O sa fac un proiect si pun poza.
|
 |
|
|
|
Am un acvariu de 30/30/30 , sa fac un terariu din asta? Ma duc in padure sa caut lemn cu muschi.
Mutumesc de raspunsuri.
|
 |
|
|
Eu ce as putea sa le dau de mancare? La mine in zona nu gasesc decat gamarus, norucul meu ca la un izvor cu ape minerale intr-o balta formata de scurgere vara gasesc gamarus vii, dar iarna ce sa gasec...?
Adica tritonii cu creasta se pot hranii comuni ?
Le pot faramita gamarus uscat?
Apropo am gasit o sticla prin padure , iar in sticla am remarcat ca din 2 tritoni vor sa faca mai multi  , din cate am vazut in balta erau, tritoni comuni, tritoni cu creasta si broaste de padure ( cred ca asa se numesc)
Pentru mine asta inseamna mult, de mic copil am vrut animale salbatice autohtone, pate d-aia imi plac asa mult carasii aurii.
MULTUMESC DE AJUTOR!!!
Se incerc sa le dau gamarus?
|
 |
|
|
|
Revin cu ceva nou pentru mine, si fara indoiala printe cele mai frumoase animale pe care le am.
Am fost cu un vecin la un lac in care erau plante, dar nu erau decat 2-3 bacopa pe la margine, am gasit un trinton comun ( femela ) si asa pe marginea apei am strans 2 familii, gasisem si un triton cu creasta un mascul maricel si frumos, dar ca un cretin am crezut ca e salamandra, si cand il bag in apa si fuge si vad cata creasta are imi venea sa ma arunc dupa el.
Prima si probabil cea mai importanta intrebare, cu ce sa ii hranesc???
Si vreau si eu sfaturi despre apa, filtrare, temperatura, cum pot s-o mentin scazuta, care este limita maxima la temperatura????
Cateva sfaturi despre inmultire? Ma gandeam sa-i scot afara vara la umbra intr-o galeata sa depuna.
CE LE DAU SA MANANCE???
va rog sa ma ajutati, nu ma judecati cu chestii de genu' " sunt s?lb?ticiuni " , vreau sa iau si tritoni cu creasta, sa cresc ambele specii .
Orice sfat e binevenit!!!
|
 |
|
|
|
Chiar daca nu am eu treaba cu acvariile de apa sarata, fara indoiala am vazut pestii astia intr-un zoo din Madrid, erau intr-un acvariu de aprox. 1000 litri, sau asa mi se parea mie la vremea aia.
|
 |
|
|
|
Multumesc de raspuns, pun mediul filtarant fara burete?
|
 |
|
|
Alte 2 intrebari  :
1. Ca supliment de filtrare biologica pot sa bag doar un sac cu mediu de filtrare din ceramica intr-un filtru mic intern? Ajuta cu ceva?
2. Pot baga ancistrusi ( 3-4 cm) cu tetrazone adulte (5-6-7cm ) ???
|
 |
|
|
Lucian wrote:
severum777 wrote:
BettaChuck wrote:Anubias nu e ingropata, e lipita de o piatra. Doar piatra este in substrat, desi nu se vede(asta era intentia), radacina si rizomul sunt la suprafata. As putea sa pun macar creveti pe langa Betta? Stiu ca nu au incarcatura biologica mare.
Nu cred ca se dezvolta anubias pe pietre, mai bine pe lemn, chiar daca se dezvolta, se dezvolta mult prea greu pe o piatra.
NU este nicio problema sa se dezvolte pe orice ii tine rizomul neingropat - asta este singura cerinta legata de "suport". Eu l-am "rezemat de fundalul facut din plastic embosat (arata ca niste pietroaie) si s-a prins de el...
Toate plantele de genu' se dezvolta pe orice, sau doar anubias ?
|
 |
|
|
BettaChuck wrote:Anubias nu e ingropata, e lipita de o piatra. Doar piatra este in substrat, desi nu se vede(asta era intentia), radacina si rizomul sunt la suprafata. As putea sa pun macar creveti pe langa Betta? Stiu ca nu au incarcatura biologica mare.
Nu cred ca se dezvolta anubias pe pietre, mai bine pe lemn, chiar daca se dezvolta, se dezvolta mult prea greu pe o piatra.
|
 |
|
|
paradoxx wrote:Frate,daca zici ca treaba e calma,poti lasa lucrurile asa,eventual sa suplimentezi cu filtrarea. Si zic asta pt ca stiu cum e sa vrei si sa nu ai cui sa dai din pesti,sa vrei sa faci schimb de experiente si sa nu ai cu cine si sa fii mai singurul din oras ce isi da interesul pt vietuitoare de genul. Am vazut cu totii lucruri mult mai terifiante,asa ca treaba ta nu e atat de grava daca spui ca sunt toti obisnuiti unii cu altii :-) ai grija cum faci schimburile de apa si ...ape limpezi si pestisori sanatosi
Cu filtrarea nu-mi bat capu', face fata excelent, schimburi de apa 20% o data la 2 zile, pestii incerc sa ii mai reduc, as baga lerii la severumi ( 5 tetrazone, 3 ancistrusi si o pereche de severum ) , tetrazonele sunt de aseara la severumi, au fost si inainte sa fie scalari, le-am bagat pentru ca se tot alergau severumii intre ei si asa tetrazonele sunt mai mici si pot sa le alerge cat vor  .
|
 |
|
|
|
Endlerii sunt foarte mici, eu zic endleri si creveti, endleri( masculi si femele ) , am vrut si eu sa-mi iau endleri, da cand am v?zut cat de " mari " sunt...
|
 |
|
|
|
Ma gandeam ca ar merge niste moss si creveti, fertilizantul nu omoara plante, daca pui mult pot sa apara alge, atat, cu cat mai repede fertilizat cu atat mai bine, ce parere ai de cabomba? O poti tunde scurt.
|
 |
|
|