| Message |
|
|
|
Am mai avut si eu combinatia, dar problema mea nu era la betta, ma framanta colisa, cum a spus si parodoxx, reorientez optiunile, cum spune si in titlu, acvariul este cu guppy, schimb si bag orice pana in guppy, poate tine si de caracterul pestelui.
Chiar daca am acvarii si echipament le pastrez de rezerva, vreau sa tin doar 3 , din cauza asta nu prea sunt hotarat.
Multumesc de ajutor!
|
 |
|
|
|
Sunt multe boli greu de vazut, ciuperci, infectii...
|
 |
|
|
|
Cel mai probabil a murit de boala si aripioarele au fost mancate ( cum a spus si Larva )
|
 |
|
|
Stoicovici wrote:Salutare...astazi am gasit un mascul gupp mort. Pe langa faptul ca era mort avea toate inotatoarele mancate! De ce?
In acvariu am neoni guppy o femela betta care e foarte pasnica velifera si 2 sanitari panda!
Inainte sa moara dadea semne de boala?
|
 |
|
|
BettaChuck wrote:Pai si eu nu inteleg, daca guppy il streseaza pe betta intr-un acvariu mare tu de ce crezi ca o sa il streseze mai putin intr-un acvariu mai mic? Eu in locul tau i-as face un acvariu de 15-20l doar la betan cu un filtru burete sau hang on mic cu un anubias sau java moss, sincer nu cred te costa mai mult de 150 ron(ma gandesc ca ai deja o parte din echipamente pe acasa) si cred ca ar fi foarte fericit. Restul pestilor ii combini asa cum vroiai in acvariu de 60(desi ti-a mai spus cineva mai sus ca 4 gourami at avea nevoie de ceva mai mult spatiu).
Am betta si guppy in acvariul de 60 de litri, si v-am dat dreptate, betta chiar este stresat de guppy si am sa-l scot, am acvarii de 15-30 de litri goale cu tot cu echipament, substrat si plante.
|
 |
|
|
|
Mai am un as acvariu 100/40/35 , in care am scalari, acest acvariu era pentru tetrazone, dar au ajuns in alt acvariu cu alti pesti, vreau sa bag scalarii in acvariul lor actual, pentru ca esre mai inalt, iar tetrazonele, rasboras si rechinul + 4-5 gurami albastri , 3 ancistrusi normali, corydoras aeneus sa-i mut in acesta pentru ca este mai lung si au mult spatiu de inot, iar scalarii sa-i bag cu colisa, hemmigramus , ancistrusi si corydoras.
|
 |
|
|
|
Acum am betta cu guppy si nici alevinii nu se feresc de el, la masa mananca linistiti, dar betta nu e ok, este mereu agitat, guppy se duc la el si il streseaza, alevinii se ia de coada lui.
|
 |
|
|
severum777 wrote:Revin cu o schimbare, mai am un acvariu cu volum asemanator, diar ca este mai lung 100 cm si mai scund.
Acesta esta mai mult un biotop. Ce ziceti sa mut tetrazonele, rechinul, rasboras, ancistrusi si gurami perlati in el, la care sa mai adaug 4-5 gurami albastri ( albastru, punctat si gold ) ?
Ma scuzati daca par nehotarat , dar mi se pare mai ok un acvariu cu spatiu liber de inot si pesti putini.
???
|
 |
|
|
|
Ce marime au pestii?
|
 |
|
|
|
Multumesc! As putea tine 6 colisa cu 4 scalari? Si inca ceva care mi se pare ciudat, o femela de melanochromis interuptus nu mai este galbena, a capatat o culoare cafenie cu dungi, asemanator masculului, nu e un cafeniu curat, pare a fi albastru sub galben.
|
 |
|
|
severum777 wrote:Inca o intrebare, am scos de la tetrazone niste ludwiga repens si am pus-o la pelvicachromisi, cateva frunze par mancate pe interior, pare a fi muscatura de melc, e ceva banal sau trebuie sa rezolv problema, sunt pe 2-3 frunze mai vechi, inca o intrebare despre ludwigia, pe planta apar niste plante mai mici ca niste crengi, acelea le rup si le pun in substrat pentru a le imultii, daca da, cati cm trebuie sa aiba plantele mici?
???
|
 |
|
|
Larva450 wrote:Cum am zis in prezentare,15 ani,scoala...!eu sunt printre acei elevi 9,50 media,care invata si ei ceva,dar nu tocilar.
Si eu am 14 , si probabil ca tine, sunt la liceu, si nu-mi ia mai mult de 2-3 ore pe zi + 3-4 pregatire si cursuri saptamanal.
|
 |
|
|
Larva450 wrote:Le-am citit pe toate ,acum doar sa am timp sa creez acest mediu pentru ei.
Este cel mai usor acvariu de intretinut , cum sa nu ai timp? Eu am timp de o camera intreaga...
|
 |
|
|
|
Inca o intrebare, am scos de la tetrazone niste ludwiga repens si am pus-o la pelvicachromisi, cateva frunze par mancate pe interior, pare a fi muscatura de melc, e ceva banal sau trebuie sa rezolv problema, sunt pe 2-3 frunze mai vechi, inca o intrebare despre ludwigia, pe planta apar niste plante mai mici ca niste crengi, acelea le rup si le pun in substrat pentru a le imultii, daca da, cati cm trebuie sa aiba plantele mici?
|
 |
|
|
Mie cryptocorynele imi merg excelent , aproape ca-s invazive, bacopa si ea merge bine, dar valisneria e jale, mai are 4-5 frunze de 30-35 cm maxim, echinodorus vreau sa-mi iau.
Ar fi mai ok sa amestec substrat fertil cu cel normal?
O alta intrebare, pot tine scalari cu colila lalia? Colisele sunt pesti pasnici, deranjeaza scalarii cu ceva ? adica nu vreau colise ciufulite prin acvariu
Multumesc de ajutor!
|
 |
|
|
BettaChuck wrote:Din cate m-am documentat pentru a alege ceva pesti pentru acvariul meu mult mai mic, sincer mi se par cam multi pesti.
4 gourami(Colisa) intr-un acvariu de 60 l PLUS multi alti pesti nu cred ca e ok, au nevoie de spatiu.
Colisa si Betta sunt "veri" si e posibili sa nu se inteleaga.
Betta si Guppy nu sunt o combinatie buna pentru ca Betta se poate simti amenintat de voalurile si culorile vii ale gupilor.
Cati inseamna "niste guppy" ?
Eu una nu as face combinatia asta si nu stiu daca as pune atatia pesti in volumul ala de apa mai ales cu un filtru intern mic.
Daca gresesc cu ceva, rog pe cei cu mai multa experienta sa ma corecteze.
Pestii si mie mi se par multi , dar nu sunt pesti msi mari de 7 cm, betta nu are treaba cu colisa sunt o combinatie buna, si nici guppy nu o sa fie deranjati, cel mai probabil o sa stea dupa filtru, o sa iasa la masa si poate se mai plimba prin acvariu 2-3 min le zi. Acvariul in care am acum betta este prea mare pentru el si nu prea e in apele lui.
|
 |
|
|
narcis wrote:Poti pune reflectoare, dar e ok si cu oglinda, o orientezi cat sa-ti cuprinda lumina cat mai mult din volum.
Restul, in mare sunt plante care cresc cu un sistem de radacini f bine dezvoltat, ca sa fie frumoase le cam trebuie un substrat fertil. Poti incerca si sa fertilizezi in masa apei, insa ec nu va fi suficient.
Multumesc, deci se merita sa pun oglinzi, substratul il pot fertiliza cu ceva anume? Am gasit ceva, tetra plant crypto, dar in descriere scrie doar ca sunt tablete, dar nu stiu daca se baga in substrat sau ceva...
Este bun fertilizantul de care zic.
|
 |
|
|
|
Revin cu o intrebare, pot marii lumina cu ajutorul oglinzilor, am vazut pe net si ar face lumina de 2 ori mai mult, sa lipesc doua oglinzi de 15/90 in unghi de 90° , sau unghiul sa fie mai ascutit?
O alta intrebare, Vallisneria, echinodorus aquatica, bacopa si cryptocoryne au nevoie de fertilizare? Daca pot fertiliza substratul cu ceva, sau sa folosesc fertilizant EasyCarbo este bun?
|
 |
|
|
Cherrykitty wrote:Am cautat dupa denumire si jur, pestii aia sunt nightmare fuel
Plus ca nu as vrea pesti kamikaze ca sa imi sara noaptea din acvariu in pat.
In schimb am cautat corydoras si poate dupa munca dau o fuga la.petshop sa iau un banc
Se pot gasi ca momeala vie la pescuit, dar nu stiu exact unde, se gasesc la noi in majoritatea raurilor mici.
|
 |
|
|
|
Cu atat mai mult carasi, pentru multi carasii sunt ultimii pesti pe care vrea sa-i bage in acvariu, te poti duce la un petshop, un privat unde sti tu ca au un acvariu mare pentru ei.
Si ii dai GRATIS, eu am facut asta si merge.
|
 |
|
|