Message |
|
Scalarii nu sunt chiar usor de reprodus!Eu as zice niste danio reiro in locul scalarilor.
|
 |
|
Da,binecunoscuta hrana 0,sau mai bine zis 00 pentru alevini.O gasesti la orice magazin de profil.In functie de brand este mai calitativa sau nu.
|
 |
|
Salut!
Si eu am vrut odata sa fac ceva semanator,dar m-am potolit.La mine insa era diferenta mare.Poti sa pui fara probleme unul de dimensiunile pe care le vrei,dar trebuie sa pui un blat cat fundul acvariului peste masa,apoi acvariul.Nu poti sa lasi fundul pur si simplu in aer,poate sa crape,chiar si la diferenta ta mica.
|
 |
|
Salut.Dupa parerea mea speciile de ciclide din lacul malawi sunt cel mai simplu de reprodus.Conditiile ar fi acvariu mare,o apa cu ph trecut de 7 si hrana buna.
|
 |
|
aLLLx wrote:Eu iti recomand 2 masculi si femelele aferente. Astfel vei avea un mascul dominant si unul subdominant pentru orice eventualitate (Doamne fereste), nu strica un pic de concurenta si mentine animatia si vitalitatea speciei, nu o sa fie "razboi" cu 2 masculi. La acei msuli nu e neaparat necesar acelasi raport, sunt mai docili. Cu aceii o sa ai animatie si in partea de mijloc. Combinatia de specii e ok sa zicem, daca nu vrei sa renunti la mbamba bay poate o sa te razgandesti pe parcurs  . Ar fi bine sa studiezi problema filtrarii si sa ai in vedere suplimentarea acesteia. Nici nu iti vei da seama când o sa devina insuficienta, prea mare n-are cum sa fie.
Sa ne pui poze cu pestisorii, spor!
+1
|
 |
|
1 m si 3-4 femele pentru pace.Si 2 m si 4-5 femele pentru a concura cei doi masculi la reproducere,astfel vei avea pesti mai de calitate,cel mai frumos si mai mare mascul va avea primul drept de reproducere,iar puii vor fi vigurosi si frumosi.
|
 |
|
Vezi ca exista si sturioni de iaz,tu avand o adancime mare ii poti tine acolo fara probleme.Parca am vazut la nevertebrate,scuze daca se considera reclama!
|
 |
|
Asa cum spune si titlul vreau sa gasesc noi case petanilor mei.
Vand labidochromis caeruleus mascul 6 cm,julidochromis marlieri 4 cm 1 exemplar,un synodontys 12 cm multipunctatus mascul superb.
Doar in Bucuresti.Detalii pe pm.
Se dau doar impreuna pentru 80 de lei,pret discutabil.
Daca se vor separati,labidochromis 10 lei,julidochromis 5 lei,iar synodontysul 70 lei (exemplar salbatic).Poze la cerere.
Vand si 10 pui de leleupi,pret discutabil.
|
 |
|
vereb wrote:bulan777, citeste cu atentie sfaturile noastre date, nu ignora ce ti-am scris despre Malawi Bloat  ,
Off topic
acuma nu vreau sa ofensez pe nimeni, nimeni nu s-a nascut invatat, user @adiacvaristu60, pina sa mai dai pareri din experientele tale,combinatii de specii etc vis a vis de malawieni, recomand cu caldura mai multa carte,nu lua in nume de rau, e spre binele tau
A nu se face confuzia intre cohabitarea speciilor Moori si Crabro(nu asa cum ai scris tu  ),ei convetuiesc impreuna dar never for ever , Crabro nu ajung la dimeniunile unui Moori, nici macar in lacul Malawi.
Pseudotropheus Crabro masculul atinge 16 cm iar femela 13-14cm
Moori ajung pina 25 cm rareori peste.
Moori sunt haplocromide iar Crabro mbune
Nu superi pe nimeni.
Am zis ca se apropie ca talie de moori,si da ajung la 16 cm.Un moori la 25,deci diferenta este de 9 cm.Nu-i mult pentru ca discutam de pesti mari aici,evident ca nu ajunge crabro la 25.Este ca si cum ai compara frontosa cu moori sau venustus,nu ajunge la aceeasi talie,dar se apropie.
Nu recomand sa bage mbuna cu paunii malawieni,care sunt carnivori,mai ales la inceput.Majoritatea mbunelor sunt erbivore,deci mbuna cu mbuna si aulonocara cu aulonocara,sau daca ne permite spatiul su haplachromis.
In 350 litri un mbuna asa mare si rau ca si crabro o sa faca dezastru.Este un peste cu o personalitate destul de serioasa.Nu conteaza numai marimea ci si agresivitatea.
Dupa parerea mea nu ar trebui sa bage pesti mai mari de 10 cm acolo la inceput,iar ca numar,o filtrare rezolva,dar sa fie serioasa.Mbuna ar trebui usor suprapopulate pentru dispersarea agresiunii,fiind si mai micuti este benefic si din punt de vedere vizual.
|
 |
|
Andrei1234 wrote:
cvcvci wrote:Sa imi spui te rog cu ce ai captusit iazul si cat de adanc trebuie sa fie ca sa nu inghete carasii aurii sau crap koi. Multumesc.
Nu stiu, o sa-l intreb pe tatal meu daca stie (a fost facut inainte sa ma nasc eu si nu cred ca stie nici tatal meu cu ce l-au facut muncitori), are 3 metri adancime, iarna iti trebuie un incalzitor sa-l pui intr-un olt sa le dai de mancare la pesti, la mine deocamdeta s-a stricat filtrul.
Trebuie sa ai o adancime minima de 50 cm.Dupa aceasta adancime apa nu ingheata pana la fund.Crapii koi rezista si la cele mai inversunate ierni,insa un incalzitor nu strica.Dar se poate foarte bine si fara.Eu sunt mai de moda veche,as face un iaz din ciment.Dar de obicei se foloseste o membrana cauciucata pe care o gasesti la magazine mari gen hornbach.
|
 |
|
Sprengere si demasoni sunt din punctul meu de vedere cele mai frumoase mbuna.
Cine ti-a recomandat crebro mai sus nu stie ce zice!
Un adult crabro creste foarte mare,se apropie de moori destul de mult ca talie!
Ca sa nu ii incrucisezi cumpara specii cat mai putin asemanatoare din toate punctele de vedere!
Daca face fata filtrarea numarulnu este o problema,mai ales cand sunt pui.Dar la inceput zic si eu sa te limitezi la mai putini,apoi mai bagi un filtru si mai bagi 10-20 de mbune  .
|
 |
|
Super,asteptam poze! Daca poti ilumineaza filtrul si pune piatra vie si macroalge.
|
 |
|
Aia nu-i femela.Este un mascul de interuptus,johanni este ceva mai lunguiet,nu asa robust.Nu stiu ce vrea sa faca cu acel comportament dar nu are icre in gura,sa fii sigur de asta!Probabil imita o femela cu icre sa scape de un mascul dominant,sau are ori nisip in gura,ori hrana.Pana maine revine la normal!Nu are cum sa fie femela,si se vede clar ca este metriaclima interuptus.Daca nu ma crezi ca nu are icre,prinde-l si convingete singur!Este un comportament rar intalnit,dar are un motiv care il face sa pretinda ca are icre in gura.Si sa iti mai zic ceva,chiar prin absurd sa zicem ca nu-i interruptus,sa zicem ca o fi un hibrid la care femela este albastra!E,al tau tot nu ar fi femela din cateva motive:
Este mult prea intens colorat;
Are o talie destul de respectabila din ce vad comparativ cu demasonul prins in imagine;
Deci sigur mascul,specia interuptus.
|
 |
|
De obicei pestii si fauna marina se adapteaza mai greu.Incearca sa le dai sa manance maine.
|
 |
|
Foarte simpatici micutii.
|
 |
|
Lumina nu afecteaza culoarea din punct de vedere cantitativ.Culoarea este amplificata de temperatura kelvin,acele grade (k).Sa stii ca de obicei culorile naturale ale coralilor sunt relative,adica depinde cu ce lumina te uiti la ei.Ca sa ii amplifici mai scoate din lampi si pune led-uri cum le ai pe acelea albastre.Cu cat un led,sau lampa are o temperatura peste 10.000 k,cu atat culorile vor parea mai vii.Atunci cand o sa poti sa pui in loc de lampi cu lumina alba,led cu lumina tot alba,dar de 15.000 k,am vazut la cineva 15 lei led de 10w alb,nu sunt exagerat de scumpe daca le montezi tu.Si ciclidarii africani folosesc sa amplifice coloritul.Despre cantitate,70w sunt suficienti pentru acvariul tau,nu are rost sa depasesti prea mult,100,dar deja devine iluminat intens.Un lucru cunoscut este acela ca, cu cat o lampa are temperatura de culoare mai ridicata,cu atat pare mai "chioara"!Dar doar pare.
|
 |
|
O alegere mai costisitoare,dar mai buna calitativ!
|
 |
|
Salut!
Pentru ca acvariul meu devine tot mai mic pentru el,scot la vanzare sau schimb cel mai valoros peste pe care il detin in acest moment.
Un mascul superb de synodontis multipunctatus de 12 cm,nu am acte,dar vanzatorul mi-a zis ca este salbatic,cum nu pot sa confirm official il vand la pret normal.Pretul este de 70 lei.
Sau il schimb cu recirculanta sau led-uri albastre 10000k sau sursa led sau pompa de valuri de putere mai mica,sau altceva.
Detalii pe pm,anunt valabil doar pentru Bucuresti.
NU IL DAU DECAT DACA DORITORUL ARE UN BAZIN DE MINIM 200 LITRI!CHIAR DACA IL DAU NU O FAC SA SCAP DE EL,NU IMI PERMIT UN UPGRADE LA CEVA MAI MARE ACUM SI NU DORESC SA IL CHINUI!
Il aduc personal in Bucuresti.
|
 |
|
Ciuperca pare a fi disscosoma.
|
 |
|
Pentru ce vrei tu ajunge jbl.Daca vrei sa bagi mai mul i-a Eiheim.
|
 |
|