[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: severum777
Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Nu oi fi eu cel mai batran dar am carasi de cand sunt pe pamant ( la propiu) , stiu atat practica, cat si teorie, dar ma bazez pe practica, chiar daca la carte scrie ca nu e bine, mie in practica cum imi iese?
Eu zic sa vezi ce ai in acvariu, sa pui o lumina buna, plante, substrat adevarat, fin cu granulatie de max 2 mm, un neon t5 de 30 w cred ca este ok. Ce marime are acvariul?
Carasii nu mananca pestii mai mici, abea mananca ce le incape in gura, am avut si eu muulti betta, iar culmea cel mai batran mascul (4 ani ) a trait cu carasi si cu un heteropneustes fosillis ( cel mai frumos peste pe care l-am avut ), aveam betta prin toata casa, dar eu dispuneam de o filtrare buna si un spatiu frumos la acvariul cu carasi si betta , betta nu face rot fin,in acel acvariu , cea mai posibila boala pe care o pot face e dropsy sau diferite ciuperci.
Acum am un mascul de betta cu guppy si se inteleg de minune.
Ori carasi, ori pesti de apa calda, cu un caras in acvariu si cu dieta lui se acumuleaza multe toxine, la care cory sau betta rezista, dar neonii nu prea sunt ok in apa carasului, sa mai zic si de capacitatea de volum care este minima pentru un caras, sunt atatea pe piata din care poti face un acvariu, si o caserola e buna, care are diferite marimi, eu am avut una de 45 si aveam un betta in ea.
Aripa moarta??? Mai bine o lasai asa pana primeai un raspuns de la cineva care poate cunoaste, eu doar am presupus, si eu sunt de parere ca trebuie sa dai carasul, si eventual sa lui lumina .
Ma gandesc, dar poate spun prostii, ori sa aiba ceva paraziti intestinali, ori sa fie ceva organ iesit din abdomen.
Vand 2 severum gold, unul de aproximativ 10 cm iar altul 15 cm, trimit si in tara unde este cursa directa de autobuz, vand doar celor care pot oferii conditii pentru ei.
Pestii aduc putin catre red spott, adica au forma si culoarea asemanatoare.
Pretul este de 40 lei pentru amandoi, pestii sunt sanatosi, nu garantez 100% ca sunt pereche, dar mie asa imi par.
Tot nu inteleg ce este, si habar n-am ce ar putea fi. Cand l-ai cumparat nu l-ai vazut, era mai mic ?? Sau nu era?
Nu prea vad nimic, dar daca vad bine ala e rahat cel putin asa-mi pare o poza cu " chestia ar fi ok, dar este rosie?
Gata, acum mananca si ei, 5 tritoni au mancat 4 rame mici, tocate in bucatele care se miscau, cand am bagat ramele in acvariu au devenit activi, acum stau la soare, o intrebare, ei simt cumva agitatia in apa? Doar masculul a fost in apa cand am dat ramele, si imediat au ie?it de sub muschi si femelele.
Si a fost macel de rame, imi plac din ce in ce mai mult .
Peste acvariu am un geam si este inchis ermetic, pot sta asa peste noapte?
Off, am mers 8 km pe jos prin padure ca sa ma intorc inapoi, mi se par calmi aveam plan sa le fac un acvariu mai mare, sa le fac un biotop si sa mai bag si tritoni cu creasta, apropo, zona este in constructie, lacul si o sa dispara, de-i duc acolo tot mor. Daca fac eu o mica balta in curte? Adica in padure, ca cine stie ce-mi iese si stric gazonul de pomana.
O alta problema, zona este pazita, iar drumul pana acolo este foarte abrupt prin unele locuri, este mocirla si urme de buldozer.
Cand am fost eu paznicii dormeau , iar la intoarcere, i-am salutat si am plecat, e aiurea oriunde ar fi ei.
A gasit maicamea 1 si l-a pus unde tin eu lemnele la preparat( un acvariu de 180 litri, apoi eu unul care era si cel mai frumos mascul dar vad ca nu-si mai revine , acum am pus la ei o rama si nu o mai vad, era cam cat ei de lunga, e posibil sa o fi mancat-o am lovit-o putin si s-a cam rupt, da se zbatea ca nebuna, au dinti sau ceva cu care sa o manance?
Tritonii mei au plecat la plimbare, , din 6 mai sunt 4 un mascul si o femela au plecat, se pot catara pe sticla.
Acum la mine ploua, n-am de unde magazin de pescuit, caut astazi rame si le dau .
Si eu as fi vrut sa fac fundal din valissneria la scalari, dar am stricat plantele cu un esec de fertilizant , acum iar vreau sa revin, dar fertilizare in substrat.
BettaChuck wrote:
severum777 wrote:
BettaChuck wrote:Multumesc frumos. In legatura cu plantele? Cat de departe trebuie plasat ca sa nu risc sa le arda?

La mine vallisneria sta cam la 1 cm distanta de încalzitor , eu bag incalzitorul direct in acvariu, setez temperatura si il bag in priza.

Cu vallisneria as masca si eu si filtrul si incalzitorul, de-ar creste o data vallisneria, inca nu si-a dat drumul. M-am documentat in legatura cu EasyCarbo si problema mea e ca nu stiu daca as reusi sa dozez, am un acvariu prea mic se pare(dozajul e 1ml la 50l daca nu ma insel).

La asta nu m-am gandit , ma gandesc... se pun si 2 la acvariile foarte plantate, mai bine iti spune un coleg mai experimentat cu plantele, nu vreau sa ai dupa probleme cu algele.
BettaChuck wrote:Multumesc frumos. In legatura cu plantele? Cat de departe trebuie plasat ca sa nu risc sa le arda?

La mine vallisneria sta cam la 1 cm distanta de încalzitor , eu bag incalzitorul direct in acvariu, setez temperatura si il bag in priza.
Revin la hranire, nici gamarus nu le incape in gura, mananca oare mancare de pesti ( fulgi ) smilie , schimbul de apa la cate zile sa-l fac , 3-4 ? Apa o pun direct de la robinet? Am un furtun afara si acolo e apa cea mai rece.
, sper ca e pus bine, imi cer scuze pentru calitate, eram obosit, si nu prea aveam stare sa filmez.

Lucian: ufff selectati si voi link-ul si apasati butonul youtube si putem vedea aici filmul
Cum pun video pe forum?ma scuzati de intrebare.

Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Go to: