[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Bun venit, vad ca incep sa tot apara ieseni.

Pentru egeria densa cred ca merge fara probleme un bec economic cu lumina alba. Dar vezi ceva de vreo 7, maxim 10 wati. (10 wati daca cei 15 litri reprezinta volumul net)
@Dragos&narcis: Multumesc.

@Porcu':

Porcu wrote:Am eu ceva cu partea dreapta, ceva nu-i bine deloc. Nu-mi place ca nu se vede nimic in spatele gramezii de muschi si nu-mi place alaturarea dintre Limnophila aromatica si muschi.

In dreapta in spatele muschiului nu se vede nimic pentru ca am taiat "adanc" in didiplis si e foarte scurt. Daca n-as fi plecat acasa, mai aveam un pic de rabdare si pozam mai tarziu cu o saptamana si ceva, dupa ce incepea sa se inalte din nou didiplis-ul. (si pe de alta parte, trebuie tuns si flame moss-ul, dar n-am mai avut cand...)

Referitor la aromatica si muschi, sugerezi ca ar trebui sa dispara unul dintre ele?

Porcu wrote:1. Astept sa vad virfurile care o sa faca o forma compacta in spatele Rotalei macrandra, ar trebui sa fie bine. Sint 2-3 fire un pic mai lungi decit celelalte. Taie-le.

Vin ele si varfurile, la fel, am taiat scurt, ca sa nu apuce sa se umbreasca pana ma intorc eu. Si-asa le-am scapat un pic si s-au umbrit, iar semnele nu s-au rusinat sa apara.

Porcu wrote:2. Rotala macrandra imi place, face o pata de culoare da' nu-i bine ca are niste fire mult mai inalte decit restu', fa cumva sa formeze o tufa mai compacta.

E mica problema pe care o am eu Nu-mi vine sa le tai cand sunt prea mici incat sa le dau cuiva si implicit trebuie sa le arunc...Dar promit sa sa-mi dau o palma si sa-mi treaca pentru ca intr-adevar strica forma.

Porcu wrote: 3. Cred c-o sa arate bine cind se vor vedea virfurile de Hetaranthera deasupra muschiului.

Tot asa e si ea, tunsa periuta. Chestia e ca intampin o mica problema cu heteranthera, pe care pare-mi-se ca incep sa o stapanesc, insa tot mai comenteaza. Imi topeste frunze si varfuri. Se fac negre si moi. Suspectez un no3 prea mic (caci e mare iubitoare de asa ceva). Am marit doza cu 1 ml de pps-pro in plus si pare-mi-se ca e mai bine. Plus aceasta tunsoare drastica, deci consum mai mic de nutrienti, sper sa fie ok. Si nici pestii inca nu i-am adus, caci mai erau si ei o sursa in plus de azot.
Trebuie sa recunosc ca nici un test n-am apucat sa fac. Dupa vacanta aduc si pestii si stabilesc daca va trebui sa adaug ceva azot separat, sau ajung la concentratia de 10 ppm asa cum mi-am tintit.

Porcu wrote:Trebuie sa sincronizezi cele trei porunci , trebuie sa tunzi plantele astfel incit sa se intimple deodata ce-am poruncit si daca reusesti cred c-o sa fie in partea stinga ceea ce iti doresti . Nu cred ca-i o problema prea mare sa le nimeresti, ai destula experienta incit s-o faci, e vorba doar de niste reglaje fine.

Intr-adevar, sincronizarea e importanta. Si e un pic dificil cand ai plante cu diverse ritmuri de crestere, dar ma voi stradui.
Multzam de sfaturi
Va multumesc pentru aprecieri
Am tras o tunsoare (inceputa joi si terminata astazi ). Au ramas limnophilele ceva mai lungi, nu erau chiar de taiat inca. Si muschiul trebuie sa-l tund, insa n-am mai avut timp de migaleala...ramane pe dupa vacanta.

Week end-ul asta am sarit doua 3 zile de fertilizare (am fost plecat din oras) si am avut si o variatie de pH, datorita faptului ca a trebuit sa o incarc. Sper sa nu se lase cu probleme. Desi sunt increzator ca bazinul e destul de stabil incat sa absoarba diverse mici socuri.

Pun si cateva poze...

image

image

image

image

image

image

LE: Trebuie sa creasca pogostemonul acolo in dreapta unde trebuie sa acopar baza plantelor. E proaspat plantat, va creste in 2-3 saptamani destul de mare cred.
Iuliane, tot pe orizontala creste
Multumesc si eu.

Ramane la vanzare sistemul de osmoza inversa Dennerle la pretu lde 290 RON.
Da, absolut.
Asa fresh' doar pentru mestecat

Uscate poate-s bune si de fumat
Ai dreptate

http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=98

aquaticplantcentral wrote: In Vietnam, the leaves of this species are used as a spice and are also infused with water to make an aromatic herbal tea.

LE: Ma tenteaza sa incerc
Multumesc.

Nu stiu ce sa zic de intalnirea de acvaristi...nu cunosc prea multa lume...Doar ce am vandut pe ici pe colo cate o planta.
De curiozitate...cei care aveti Limnophilla aromatica prin acvariu, ati mirosit-o vreodata?

Cand tundeti data viitoare, duceti planta la nas...are un miros tare placut si fresh Imi venea sa o bag la ceai
Multumesc mult pentru aprecieri

Dar mai sunt multe de invatat. Banuiesc ca noul jurnal l-ai vazut
Aaaa, scuza-ma
Pai ne auzim atunci
Cu cel mai mare drag. Problema e ca eu plec maine intr-o mica escapada la munte si ma intorc duminica.
Dupa care marti cred, plec acasa (vacanta). Deci timpul e scurt
Mai ramane un pachet format din:

1. Rotala macrandra - 10 fire
2. Limnophila aromatica - 4 fire (de vreo 10-12 cm)
3. Didiplis diandra - 10 fire
4. Rotala rotundifolia - 10 fire
5. Rotala walichii - 4 fire

Mentionez ca sunt scoase din acvariu (inafara de walichii) (in seara asta le-am scos. stau intr-o oala langa acvariu, ca sa ajunga lumina la ele). Pot fi puse la posta luni.
Datorita acestor mici inconveniente, pretul pachetului este redus, si anume 30 RON

Primul venit, primul servit.

LE: Dupa o numaratoare a firelor, mai adaug un pachet.

1. Rotala rotundifolia - 15 fire
2. Didiplis diandra - 15 fire
3. Heteranthera zosterifolia = 5 fire

Pret = 15 RON
La eheimul meu (2224) am un burete de ala albastru cum zici tu, grosier. Si da, e in sertarul de jos, deasupra inelelor ceramice (astea doua facand filtrarea mecanica). Iar perlonul deasupra ultimului sertar. Insa am renuntat la perlon, tocmai pentru ce zicea koala mai sus...se colmateaza rapid si trebuie desfacuta canistra des.
Multumesc koala.

@"prietenul"
Singurul lucru ce ar fi justificat lipsa banilor de ieri (si eram curios daca stiai cum sa iti prelungesti minciuna), ar fi fost daca ai fi platit printr-un ordin de plata de la alta banca. Moment in care banii ajung a doua zi.

Ghici totusi ce s-a intamplat? Banii NU sunt nici astazi in cont.

Deci nene, cat mai ai tupeu sa minti? Chiar nu iti dai seama cat esti de penibil si in ce hal te faci de cacao?

Eu ma opresc aici, nu mai e nevoie sa trimiti banii. Ai demonstrat ce ai avut de demonstrat. Daca ti-e oarecum ca poate te vede cineva acolo sus, ia si da aia 14 lei unui batran amarat pe strada.

Cu placere, ma bucur ca esti multumit.

In continuare mai am valabil Rotala rotundifolia, Rotala macrandra, Rotala walichii, Didiplis diandra, Limnophila aromatica si cred ca vreo cateva fire de Heteranthera zosterifolia.
Nu-s batran si nici prea cunoscator , dar raspund.

Cu siguranta il va ajuta daca tine un filtru ciclat, cu material biologic. Vor fi niste bacterii gata formate. Nu cred ca e echivalent cu un bazin ciclat, insa cu siguranta va ajuta si va scurta perioada (cu cat...nu stiu).
Eu la noul setup am pastrat filtrele colonizate si am scapat de compusii amoniacului mai repede.

Insa filtrul trebuie sa FUNCTIONEZE in timpul schimbului. Il pui separat intr-o oala ceva si il lasi sa functioneze.
Din cate stiu, bacteriile se afla in numar foarte putin in apa.
Au nevoie sa se "prinda" de ceva si sa formeze coloniile. Acel ceva fiind materialul din filtru si substratul in principal.

Cred ca apa pastrata n-are sa-l ajute prea mult (nu deloc, dar nu prea mult). Eu as recomanda sa il mai lasi la ciclat dupa ce schimbi substratul.
Ba, a naibii ai fost plecat din tara (fara sa stii ca trebuie sa pleci, pentru ca lunea trecuta ai promis ca pui banii marti sau cel tarziu miercuri) si ai fost atat de ocupat sa faci bani multi incat sa ne tii pe noi astia de parazitam tara, da' ai avut totusi timp sa postezi pe alte forumuri (ca vrei sa cumperi plante si sa-ti pui poze). Pe bune acu', lasa fustele. Fii si tu barbat, chiar daca ti se pare greu.

Iarasi ma intreb, cum ai depus tu banii in seara asta, ca din cate stiu, bancile se inchid la ora 17:00 (chiar daca n-am intrat intr-o banca, rupt de bani cum sunt eu. nu stiu decat barurile unde se sparg seminte). Iar in Branesti unde stai tu, ma indoiesc ca exista carrefour sau mall si e vreo banca deschisa pana mai tarziu.

Ar mai fi varianta unui transfer online, dar asta puteai sa o faci pana acum, deci se exclude.

Mai ales ca (desi poate e surprinzator pentru un spargator de seminte), am online banking si culmea, banii nu prea apar...

Mai este o singura varianta care ar justifica lipsa banilor (inafara de posibilitatea ca minti si acum). Dar te las pe tine sa o prezinti in apararea ta. Sa vedem daca intr-adevar minti, sau mai ai o scuza pana maine cand voi verifica din nou contul.

Si daca intr-adevar ai trimis banii, promit sa-i dau primului om de pe strada, asa ca pentru sanatatea ta ca ai fost om de mare cuvant.

LE:
EvilYuri wrote:pentru 14 lei s-a ca**t pe el

Nu pentru bani (credeam ca am fost destul de clar, dar probabil vrei desenat), ci pentru ca ai fost o muiere nu meriti sa te fi lasat asa.

LE2: Daca tot ai intrat de pe telefon si stiai ca cineva asteapta dupa tine, n-ai putut sa postezi ca esti plecat din tara nu? (ori ai crezut ca poate se stinge treaba si uit) Ba' "prietene", lasa-ne cu vrajeli din astea ieftine.
Arata-i tatalui tau niste acvarii de pe forum de aici si pe urma arata-i o poza de acvariu cu pietris albastru si plante de plastic. Are sa realizeze singur care din ele arata mai bine.

Iar vanzatorii de la petshop uri FOARTE RAR stiu ce vorbesc. In rest sunt simpli vanzatori. Dau produsul, iau banul, bat in casa si iti dau un bon. N-au treaba si cu acvaristica.
Si pe de alta parte e si normal sa-ti spuna ca incap 50 de pesti, doar trebuie sa faca vanzare nu?

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: