| Message |
|
|
Cricky wrote:principale sunt sustratul, fertilizantii...sistemul co2 (probabil tot DIY), plantele, iar apoi crevetii.....
O sa o spun tuturor pana o sa ma plictisesc. NU exagera cu fertilizantii care contin cupru,am avut pierderi din cauza lor.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Interesant,ceea ce ma intereseaza mai mult e cum o prinzi deasupra acvariului? LE: Poti imbraca doza in staniol pe exterior  .
|
 |
|
|
|
Merci de aprecieri.In mare parte aparatul strica poza,dar nici lumina nu e perfecta.Neoanele sunt Philips 7** (am uitat numarul intreg si acum sunt la scoala si nu mai caut caci netul de pe telefon merge in frame-uri) dar plantele cresc bine.Caut un centru comercial prin propiere sa cumpar Osram 865. Fac setarile la aparat azi si incerc sa fac o poza mai buna.
|
 |
|
|
|
Iesi mai bine daca alegi varianta "home made",din punct de vedere al calitatii si al costurilor.
|
 |
|
|
Eh...am avut un indrumator bun cand i-am achizitionat  .Saptamana viitoare mai iau inca 3 si cred ca vor fi indeajuns pentru volumul acvariului.
|
 |
|
|
Nu e vorba de asta,pot sa imi iau altul,dar vreau sa-l fac bine pe mititelu' asta ca mi-e simpatic.Oricum e pestele surorii mele (sensul propriu  ) caci acvariul e in camera ei,dar tot eu ma ocup de el.
|
 |
|
|
|
Sa vad ce mai gasesc,si Eugen avea niste pietre frumoase dar nu am mai vorbit cu el demult. Pestele l-am luat din piata,era cel mai activ dintre toti.Si mie mi se pare apatic totusi,erau o droaie in 10 litri,posibil sa fie batut.
|
 |
|
|
Asta imi aminteste de o femela guppy care fugarea un mascul,doar pe el,cu altul nu avea treaba.Pana la urma,femela a murit,posibil sa o fi blestemat  .
Acum serios vorbind,odata ce acel peste a inceput sa fie teritorial,asa o sa ramana,cel putin asa se intamplau cu ai mei.Ar trebui separat pentru cateva zile dupa parerea mea,in momentul revenirii se va simti strain si nu va mai "face figuri".
|
 |
|
|
Si poate postezi si o poza,doua. 
|
 |
|
|
|
La fel ca si alexos,iti recomand sa cumperi materiale filtrante separat,buretele standard din filtru nu e de mare folos.
|
 |
|
|
Siliconul se intareste,dar nu bocna,caci nu e ciment  .
|
 |
|
|
|
Pentru gris stiu ca trebuie sa il tii la o temperatura mai ridicata.Ar fi indicat sa-l pui intr-un bazin de carantina pe timpul tratamentului.
|
 |
|
|
|
Schimburi de apa si aerare suplimentara si ii poti salva.
|
 |
|
|
Acum cateva zile am dat crevetii,nu chiar toti,am mutat o parte in acvariul celalalt.Acvariul a stat gol vreo 2 zile,dupa care m-am hotarat sa il reamenajez,dar fara plante.Asa ca m-am pus pe cautat pietre,prin zapada bineinteles.Am gasit vreo 10 pietre dar toate erau calcaroase in afara de doua,si la ce ger e afara nu m-am mai intors la cautat.Tot azi am achizitionat si un Betta.Buretele din filtru l-am pus in filtrul de la celalalt acvariu in perioada aceasta de doua zile,deci ceva bacterii tot am,totusi o sa fac schimburi mai dese de apa la inceput. Acesta este noul si saracul aranjament: http://cozman.sunphoto.ro/14_L/85277219 si acesta este pestele: http://cozman.sunphoto.ro/14_L/85277233 http://cozman.sunphoto.ro/14_L/85277246 Maine,dupa o imbarbatare zdravana,ma inarmez cu o lopata si ma apuc iar de cautat pietre  .
|
 |
|
|
Am gasit azi in piata tubifex la un pret de nimic,e prima oara cand vad pestii sa manance  .
|
 |
|
|
Am mai adaugat plante si am refacut aranjamentul.Avand in vedere ca am desfiintat (temporar) acvariul de 14 litri,am mutat cioata cu moss si riccia in acesta (temporar si asta),plus inca 6 creveti RCS (restul i-am dat).Inca de cand am pus crevetii pestii mi-i tot vaneaza,dar degeaba incearca.
Si o poza cu noul aranjament,scuzati calitatea caci am uitat sa fac setarile aparatului.
http://cozman.sunphoto.ro/42_L/85131189
|
 |
|
|
|
Merci,Stefan.O sa incerc sa dau de el caci nu prea a mai intrat pe forum.
|
 |
|
|
Am cautat si eu prin piata dar nu am gasit nimic.Poate doar la magazinele cu articole de pescuit  .
|
 |
|
|
|
Merci,deci sa inteleg ca asta e tot procesul si ca trebuie doar sa fac rost de o cultura de inceput.
|
 |
|
|