[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
siQ
Junior member
[Avatar]

IP:

Va salut. Sunt un baiat din Tm, nou in domeniul acvaristicii...Am primit acum ceva vreme un acvariu micut, de aprox 25L, cu o pompa cu piatra cu burete (cele clasice verzi), si un incalzitor de 50W. Sunt mutat de un an la Tm, si am zis sa imi aduc un colt de natura in apartamentul in care stau in chirie. toate bune si frumoase, la prima "instalare", am plantat 2 3 plante, am luat pietris 2 cory, 1 ancistrus, vreo 4 5 platy, si un mascul betta (stiu ca nu prea era ok dar nu era "certaret") si am ciclat acvariul; de Sarbatorile de Craciun am dat o fuga pana acasa vreo 3 saptamani si am luat toti pestisorii intr`o sticla de 6L, pana acasa, acasa avand un acvariu de foarte multa vreme doar cu un incalzitor, simplu facut, dar imi era mila sa las pestisorii sa moara infometati, mai ales ca nu aveam fonduri de un feader. Am lasat acasa betta-ul ca s-a indragostit familia mea de el , si restul i`am adus dar pe drum mai putin de cory si ansitrus au murit toti din pacate (probabil diferenta de temperatura...). M-am suparat si am fugit la pet shop si am cumparat o un filtru nou, cu burete de capacitate 250L/h, bun pt acvarii de pana la 30L (asa scria pe cutie), niste plante si guppy, pentru ca stiu ca sunt cam cei mai indicati pt un incepator ca mine. Marea mea greseala a fost ca am scos filtrul vechi, care avea buretele ciclat, si am spalat acvariu, uitand complet de ciclare, fiind obisnuit cu un acvariu cu pesti in casa. Mi-am luat 3 masculi si 4 femele de guppy (stiu ca sunt cam multi dar....toti am trecut cred prin acea nerabdare de a avea un acvariu colorat....mai ales ca dupa 1 zi o femele a fatat). Am observat ca dupa vreo 2 zile toti pestii respirau foarte foarte des si stateau doar deasupra apei...am intrebat aici pe forum si mi s-a spus sa schimb 30 40 % din apa zi de zi ca este cel mai probabil cu amoniac sau nitrati. Zis si facut, si in plus am luat de la Tetra Aqua Safe si Easy Balance, de 3 zile tot schimb apa si se pare ca e mai ok. Dupa toata povestea mea plictisitoare vine si o mare intrebare. Vreau sa imi iau un acvariu de aprox 80 L, sa le dau spatiu la guppy, fara sa mai cumpar nici un alt peste. As avea nevoie de ceva sfaturi ...cum e mai bine sa achizitonez unul cu toate accesoriile din mag gen Hornbach, sau sa imi fac unul pe comanda si sa cumpar filtru si pompa si neoane si tot individual. Cum as iesi mai bine in primul rand la calitate si apoi normal si la bani. Am atasat cateva poze la post, cu acvariul actual si mi-ar prinde tare bine niste sfaturi, indicatii, recomandari....Va multumesc mult.
[Thumb - WP_000646_mic.jpg]

[Thumb - WP_000682_mic.jpg]

[Thumb - WP_000676_mic.jpg]

Saluta orice batran care trece pe strada - nu poti sa stii care din ei ti-ar putea fi tata!
APE LIMPEZI !!!
[Yahoo!]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Iesi mai bine daca alegi varianta "home made",din punct de vedere al calitatii si al costurilor.

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: