| Message |
|
|
|
i-am mutat intr-un bazin steril de 22l (net), am schimbat apa 100%, aerare, am renuntat la incalzitor temp in camera 23 c
sunt doar ei singuri in bazin.
voi urma cu rabdare sfaturile voastre
|
 |
|
|
|
exista o posibilatate sa legi al doilea neon de primul cu niste soricei, iar balastul sa fie in afara acvariului, eu asa am facut, sau anulezi cutia de balast din capac si mai pui 2 neone , dar trb sa cumperi socluri si coliere
|
 |
|
|
multumesc pt raspuns
am citit eu un articol legat sezonul ploios, dar nu pricepeam, ce cap tare am  , ma gandeam ca trb inmultiti doar toamna
|
 |
|
|
|
incerc sa inmultesc cory pelatus, asera am pus int-un acavariu de 10l 2 femele si 3 masculi (mai bine zis presupusi).
apa este decantata de 6 zile 50% +50% decantata de 24h, temperatura 23 C, piatra de aerare
felele au fost tinute separat de masculi mai bine de 30 zile, au fost hranite atat cu hrana congelata(artemia) cat su cu hrana uscata (jbl) , masculi hraniti doar cu jbl .
nu am vazut nic o tentativa de imperechere.
unde am gresit?
|
 |
|
|
|
nu am pus sare pt ca m-am gandit la speciile diferite de pesti pe care le am in acvariu, in acvariul respectiv nu am plante, nici nu m-am gandit la efectul sarii asupra paltelor, nici nu stiam, multumesc pt informatie, stiam ca se folosec baile cu sare pt traterea anumitor boli intestinale ale pestilor, nustiu cantitatile de sare ce trebuiesc folosite in cazul tratamentelor
sarea trebuie sa fie de bucatarie sau neiodata??? (eu stiam ca sare de bucatarie)
din unele articole (legate de molly) am inteles ca se pune sare in apa pt a reproduce calitatile apei din mediul natural
|
 |
|
|
|
imi cer scuze pentru informatia gresita privind specia
durata de gestatie la palti este 6-8 saptamnai
un copy paste din cartea de acvaristica 1976
Platypoecilus macuîatus (Giinther, 1866) este originar
din Mexic ?i Guatemala. Masculul m?soar? 3 cm, femela
5—6 cm lungime, în apele natale pe?tele are o culoare verzuiebrun?,
la baza înot?toarei caudale observîndu-se o pat? mai închis?.
Plecînd de la aceast? colora?ie ini?ial?, acvari?tii au ob?inut
prin încruci??ri variet??ile niger (negru), nigro-marmoraus, ruber
(ro?u), sanguines (ro?ie ca sîngele), marmoraus, mond-plati (pe fond
galben cu o pat? neagr? pe partea posterioar? a corpului). La varietatea
pîati-oglind? laturile au o iriza?ie metalic?. Varietatea plotiîeopard
are un fond deschis, pe care se vede o pat? de culoare
închis?. La wagtail-plati înot?toarele sînt tivite cu negru. Variet??i
wagtail întîlnim ?i la xifo.
în acvariul de cre?tere pla?i prefer? o ap? de 20—23°C, cu un
pH = 7—8 ?i cu duritatea de 8—10°D.G. De asemenea îi place s?
aib? multe plante. Apa trebuie filtrat? ?i bine iluminat?.
Pe?tele este destul de prolific : la fiecare 6—8 s?pt?mîni na?te
cîte 20—80 de pui, care au o lungime de 5 mm ?i sînt slab dezvolta?i.
|
 |
|
|
|
eu as paria ca femela este plati.
la specia Xiphophorus gestatia dureaza cam 8 saptamani, e posibil ca puiutii tai sa fie mancati de ceilalti pesti sau absorbiti de filtru.
se oot combina xipho cu plati
|
 |
|
|
|
nu a citit nimic legat de acvarisitica pt ca a citit pomelnice.
decat sa dai bani pesti si pomeni, da bani pe un filtru intern nou costa max 50 ron pt acvariul tau (sunt si filtre la 30 ron)
spala acvariu, spala pietrisu,pune substrat pt plante, pune apa curata, baga filtru astepata minim 4 zile (normal e vreo 2-3 saptamani, daca rasfoesti macar pe scurt ciclu azotului o sa aflii)
urmareste cu atentie sfaturile primite de la toti colegii de pe forum
sa fii incepator si sa faci greseli e una, dar sa te incapatanezi sa continui in gresela e ........
|
 |
|
|
|
din cate stiu moli au nevoie de conditii mai speciale, ale apei, adica o lingurita de sare la 10 l de apa, sarea impiedicand dezvoltarea anumitor bacterii.
din cate am citit sarea ar fi esentiala pt moli,
si eu am trei black moli intr-un acvariu steril, nu am pus sare, iar in primele zile toti aveau excremente albe , am facut tratament cu baktopur direct de doua ori pana am scapat.
|
 |
|
|
|
1 pai inloc de pompa de aer pune un filtru intern, sau un filtru biologic (burete bolborositor) adica la pompa de aer pe care o ai se mai aduga un burete
2 redu nr pesti
3 de ciclare nu cred cazu sa vb , daca ai facuto pt ca sunt sigur ca ti-au spus ca nu e nevoie (aici vei vedea ca este mult de citit, si ca cei din piata te-au mintit)
4 defapt asta ar fi punctu unu schimburi de apa 20-30% adica 6-9l la 24h, apa declorinata
5 da search google carte acvaristica 1976
6 pesti pe care ii vei avea in acvariu la maturitate sa nu depaseasca 3-4 cm (neoni,zebre, unele specii de tetrazone, calistusi) si sa nu fie mai muti de 6-8 buc, maxim 10
7 nu iti lua vivipari,dar daca o faci sa fie numai masculi
8 apucate de citit, cere cat mai multe pareri inante de a face ceva.
|
 |
|
|
|
imi pare interesant filtrul tau poti da ceva detalii
|
 |
|
|
|
la nucusi mei a mers cu aditie de potasiu de la esi life
|
 |
|
|
|
am cumparat un filtru intern aquael turbo 500, dupa ce m-am sucit si invartit, iar acum stau si ma gandesc ca nu am facut cea mai buna alegere.
pt a mai "drege busuiocu" vreau sa mai cumpar un container bio . filtrul are deja in dotare un container bio cu inele de spiroax+un burete cam pricajit care nu este bagat in niciu un container,
eu vreau sa inlocuiesc burete cu inca un container bio. comform prospectului de pot achizitiona separat
prb consta in faptul ca nu am gasit nicaieri un asfel de container,
fara indicatii de search google ,am facuto, apar containere doar pt alt model
pls help
|
 |
|
|
|
probabil intoxicatie cu amoniac
|
 |
|
|
|
se gasesc spraybar-uri separat in petshop-urile de acvaristica cam 19 lei
|
 |
|
|
|
in cazul asta zic eu ca castigatori ar fi aquael turbo si hydor (cel putin asa pare din descrieri si imagini)
alte sugestii??
|
 |
|
|
|
pai lipsa de oxigen nu cred ca este in acvariu, are "filtru "+o pompa de aer, si cred ca le folosete simultan nu le tine de decor(sper)
deci desul nu poate sa survina decat de la nitrati sau vreo bacterie
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
1 schimnb de apa