| Message |
|
|
|
Foarte frumos acvariul.Spune-mi...de ce nu iti iei altul mai mare?Gasesti pe aici pe forum(sau pe altele) acvarii la preturi foarte foarte bune.
|
 |
|
|
|
Salut!Poti incerca o combinatie de vivipari + ceva "sanitari" cum ar fi corydoras sau otto.
Sau:un mascul betta(eventual,daca o sa ai plante multe poti lua si o femela)+ neoni.
Sfatul meu este sa cumperi un acvariu de aici ,de pe forum.Il gasesti la jumatate de pret sau chiar mai putin...
Substrat am JBL Aqua Basis Plus(la un acvariu de 60 de l iti trebuie cam 2,5-3 l) acoperit cu 6-7 l de JBL Manado(acvariul meu este de 55*31*35 dar daca as fi avut un acvariu de genul 55*36*30 as fi avut nevoie de mai mult Manado) si este una dintre cele mai bune combinatii.
Iluminare...poti sa mergi pe 2(minim)-3(recomandat) neoane de 15 w.
Din punct de vedere al filtrari,cele mai bune filtre sunt cele externe dar la volumul asta poti lua unul intern(debit 400-500 l/h)
Sper ca ti-am putut fi de ajutor.O seara placuta.
|
 |
|
|
|
Pesti iti pot da eu dupa ce iti cumperi acvariul si il ciclezi...
In 1,2 saptamani iti pot da si guppy(am un mascul si 2 femele),xipho(9 bucati-inca nu imi pot da seama daca cati masculi si cati femele dar in 2 sapt o sa iti pot spune.Si daca vrei iti pot face rost si de molly,platy,ancistrus si (nu promit) corydoras panda.
|
 |
|
|
|
Salut.Te sfatuiesc sa cauti pe diverse forumuri un acvariu mai mare.Poti gasi un acvariu de 100 l la pretul unui acvariu de 50-60 de l la pet shop...Eu zic sa iei ceva intre 50 si 100 l...crede-ma ca dupa cateva saptamani/luni vei cauta un acvariu mai mare...
La un acvariu de 30 l nu prea te sfatuiesc sa bagi nici xipho,nici ancistrus,nici moly,nici platy,nici corydoras si asa mai departe.
Neoni trebuie sa iei minim 6,7...la fel si corydoras.
|
 |
|
|
Pana acum imi place mult cum arata  ...La un acvariu cu dimensiuni apropiate(al meu va fi 135x45x50-Lxlxh-) visez si eu.Cel mai probabil in decembrie voi pune primele poze 
|
 |
|
|
alber wrote:Si eu am uitat ceva  Nume, prenume, colegi de armata?  Cu alte cuvinte, treci te rog pe la "despre noi" si completeaza-ti locatia in my profile. Multumesc.
Asta n-am mai indrasnit sa zic  ...mi se pare ca tot tu te-ai mai luat de mine ca i-am zis unuia de locatie la profil  ...da na asa sunt eu...obisnuit sa fiu sef 
|
 |
|
|
|
Era sa uit:ai capac,iluminare?
Ai ciclat acvariul?
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit!
1.Cauta pe net si vezi ce specii de pesti ai(sau pune o poza sa iti spunem noi).
*nu mai lua pesti fara sa te interesezi inainte!*
2.Afla si tu volumul acvariului ca sa iti putem da sfaturi cu privire la popularea acestuia.
3.Nisipul rosu iti recomand sa il arunci si sa il inlocuiesti cu unul mai bun(si pentru pesti si pentru plante-mai devreme sau mai tarziu vei lua si plante-ex:JBL Manado,Aqua Basis Plus etc...)
4.Pune o poza cu acvariul sa vedem si noi ce si cum...
|
 |
|
|
|
Asa cum au intuit si colegii mai sus,sunt hoplo...
|
 |
|
|
|
Roaga pe cineva sa te ajute si luati cate 2 mincioguri fiecare sa ii luati din doua parti si nu o sa mai poata sa fuga...eu asa fac cu corydoras...
|
 |
|
|
Ai avea o mica sansa sa mai iei stra-stra-stra nepotii puilor despre care este vorba...
Fi si tu atent la data....
|
 |
|
|
|
Si sa dau si datele tehnice ale acvariului:
Acvariu Hailea 60 de l.
Filtrare:1 x hailea(filtrul venit cu acvariu) cu debit de 380 l/h
1 x resun mini filter cu debit de 200 de l/h
Fauna:6 x guppy(2 m+4 f)
3 x xipho(1 m+2 f)
2 x platy(m+f)
2 x molly(m+f)
5 x corydoras panda
3 x otto
1 x botia modesta
1 x ancistrus(mic- 3-4 cm)
Flora:Elodea densa
Anubias nana petite
Anubias barteri
Java moss
Si inca o plantuta mare careia nu ii mai stiu numele.
Aditie de co2 nu fac.
|
 |
|
|
|
Salut.Acum cateva zile am schimbat o parte din populatia acvariului(cu scopul de a micsora numarul speciilor) si am luat si un botia modesta(am niste probleme cu melcii...) care este destul de retras si fricos mai tot timpul...
Astea au fost datele problemei...acuma,ieri cand am plecat de acasa totul era ok.Cand am ajuns acasa un guppy nu mai avea jumatate din coada.Totul s-a intamplat in cateva ore.De o boala-zic eu- nu poate fi vorba pentru ca ma indoiesc ca putea sa inainteze atat de mult in doar cateva ore.El este singurul afectat si nu prezinta alte semne de boala si nici un alt guppy nu are probleme.Pestele respectiv a venit la mancare,se da la femele cum face zilnic si nu este apatic.
Am luat-o prin eliminare si posibilii atacatori ar fi botia sau molly(desi nu cred-imi zicea cineva odata ca ii ciupesc pe ceilalti pesti).
Voi ce parere aveti?
Sa ii caut un stapan domnului botia?
|
 |
|
|
Si nici nu iti bati capul cu drumul pana acolo...cei care vand plante de cele mai multe ori le pun la posta 
|
 |
|
|
 ...eu ii am inca...cu ceva corydoras,xipho si guppy intr-un acvariu de 60 de l(care se va transforma de craciu intr0un 300l)
|
 |
|
|
|
Eu am in acvariu 10 neoni albastri...stau tot timpul impreuna.Foarte rar vezi cate un zglobiu in alt loc fata de "turma".
|
 |
|
|
|
Salut...sper ca nu ai facut marea tampenie de a lua discusii din 2 locuri...
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit printre noi!
|
 |
|
|
|
Si eu te sfatuiesc sa mergi tot pe Manado.
Ai grija ca daca pui si Aqua Basis Plus de fiecare data cand vei scormonii putin substratul se va ridica un fel de praf(dispare la 15-20 de min)
|
 |
|
|
|
Da...nu esti primul care schimba fata acvariului dar e cam multa bataie de cap cu siliconul care trebuie indepartat de pe geam...
|
 |
|
|