| Message |
|
|
|
Prin film te referi la video? Daca da il pui pe youtube si afisezi link-ul.
|
 |
|
|
|
Ai verificat daca pietrele alea sunt calcaroase? Scalarilor le trebuie apa cristal, a ta pare cam albicioasa, care poate fi din cauza ca acvariul tau nu este ciclat complet sau ai infuzori.
|
 |
|
|
|
Eu iti stiu " povestea " acvariului, vreau sa vad si niste poze.
|
 |
|
|
severum777 wrote:
Salutare! Cum pot scapa de minzeria din substrat? nu pot sa aspir bine din cauza pietrelor si a plantelor, chiar daca filtrul trimite apa in substrat, problema o am la toate acvariile. Ceva sfaturi?
O femela de platy, a inceput sa fie " cocosata " , mai am o femela pe care nu o curteaza nici un mascul, iar pe ea stateau toti gramada, acum am mutat femelele cu un mascul si parca mai rau e acum.
Pot baga 4 ramirezi cu 4 scalari?
|
 |
|
|
ocean wrote:Nu prea suporta fluctuatiile de ph-mai ales, din cate stiu
Ancistrusii? Apa o schimb zilnic, mai precis, intr-un bidon de 5 litri las 3 zile apa la declorinat si am 4 , mai am un mascul voalat si 2 femele albino la scalari, acolo fac schimburi cu apa 20 % la 2 zile , iar ei par ok.
O alta nemultumire, masculul voalat si femelele albino sunt triradiatus, o femela o am din masculul voalat si cealalta albinoasa, a iesit ok, iar cel de la severum a iesit un ancistrus obijnuit, ditamai pestele + ca nu-mi dau seama de sexul lui, are mustati pe cap, dar mici, nu pare femela, dar nici mascul, am sa pun o poza maine.
|
 |
|
|
|
Pe langa cele de mai sus nai am o problema, intr-un acvariu de 140 brut, o africana si 2 severum, am avut 3 ancistrus, 2 de 3-5 cm iar altul de 14-15 cm, unul cam de 4 cm era in mijlocul acvariului mort, fara rani, parca era viu, doar ca era mort , temperatura 26 de grade, acvariul ciclat, schimburi zilnice de 5-10 % din apa. Am crezut ca e viu, dar era mort, care o fi cauza? La altii traiesc bine in acvarii neciclate si la mine a murit fara motiv, le dau tablete cu spirulina, castraveti si algele de pe pietre.
|
 |
|
|
|
Ce pesti ai? Din Romania, de unde mai exact?
|
 |
|
|
Salut! Cum te cheama? Cati ani ai? De unde esti?completeaza locatia la profil, de unde pasiunea pentru acvaristica? Ce acvariu detii? ....
|
 |
|
|
Tot e putin, cumpara de pe aquariumprest unul  20 w
|
 |
|
|
|
Nisip cuartos fin 0.3-0.5 mm sau ceva de genul 5 kg, fertilizant easycarbo, si parca e o singura planta de gazon sau 2 la 15 lei, citeste in descriere. Mai bine cumperi de 100 lei si ai transport gratuit . Poti cumpara, cabomba, ludwigia, echinodorus, cryptocoryne... Parca aveai bec de 5 w?
|
 |
|
|
|
Ca substrat poti folosi nisip natural spalat bine cu apa rece, pentru plante frumoase poti folosii fertilizare in substrat, la plante precum echinodorus ,cryptocoryne, vallisneria... , dar din cate am auzit nu ar fi chiar stralucita fertilizarea in substrat, nu am incercat nu stiu ce sa zic, fertilizare buna este cea in apa, eu am folosit EasyCarbo si sunt multumit, acum nu nai fertilizez.
Sau poti cumpara substrat fertil, eu am incercat ceva de la tetra , similar cu cel natural 60 de lei 6 litri sau ceva de genu ' , pot sa spun ca plantele s-au dezvoltat bine in el.
|
 |
|
|
Salutare! Cum pot scapa de minzeria din substrat? nu pot sa aspir bine din cauza pietrelor si a plantelor, chiar daca filtrul trimite apa in substrat, problema o am la toate acvariile. Ceva sfaturi?
O femela de platy, a inceput sa fie " cocosata " , mai am o femela pe care nu o curteaza nici un mascul, iar pe ea stateau toti gramada, acum am mutat femelele cu un mascul si parca mai rau e acum.
|
 |
|
|
|
Un xipho are intre 7-13 cm, cam cati cm are? Da-l de acum si cumpara neoni ca sa nu ai probleme cu el
|
 |
|
|
|
Este pangasius, se face mult prea mare, la asta sa nu te mire daca mai lipsesc din neoni cand mai creste.
|
 |
|
|
|
Toti rechinii sunt mari, labeo bicolor, bala shark, pangasius.... , iar toti toti rechinii au tendinta sa sara din acvariu, mai putin pangasius, care se face de aproape un metru daca are spatiu. Iti recomand sa-l donezi si pe el.
|
 |
|
|
|
Vreau sa fac unul, am deja un acvariu de 180 de litri gol care are geam prea subtire si nu-l pot umple, in el vreau sa fac terariu, la acvariul ala mai am de rezolvat cu un geam mare, sau ceva care sa acopere tot, ei de urca pe silicon in sus si imi evadeaza, nu stiu ce filtrare sa pon la acvariu , eu le schimb zilnic apa si le dau larve si rame , lemnele care le bag in terariu , trebuie tinute in apa , sau le bag direct , as vrea sa caut lemne cu muschi pe ele , au nevoie de iluminare ? Sau le place la intuneric ?
|
 |
|
|
|
Majoritatea incalzitoarelor au termostat, cand ajunge la temperatura propusa se opreste automat.
|
 |
|
|
|
Ii eliberez in alt lac, acolo cum am mai spus o sa se duca tot in 2-3 luni, sau fac eu o balta mai mare si aduc mai multi, am mai spus motivele pentru care sa nu ii duc in lac, dar problema e ca nu prea mai sunt lacuri prin zona, doar un rau care curge prea puternic pentru ei.
|
 |
|
|
|
Fac pariu ca nu, am intr-un pond carasi de la 3-4 cm pana la 17-20 cm, incerc sa bag si alevini de guppy sau ceva sa pot sa il vada, ceva guppy, si daca bag neoni in pond o sa moara de frig (15 °C ) , guppy rezista in pond+ ca am niste femele de guppy care le-am primit handicapate.
Nu am mentionat temperatura, si nici nu stiu care erades, oricum, destul de scazuta, pentru ca nu aveam încalzitor , iar daca betta nu se simtea bine de ce a trait 4 ani? Si nu a murit de moarte buna, dupa ce carasii si fosillisul au ajuns in iaz afara, el a ramas intr-un acvariu mai mic 40 de litri, cu filtrare si incalzire (26-27 °C ) .
Acum credeti ce vreti, pe mine cand eram mic nu a avut cine sa ma invete, 1 an ce am luat " lectii " despre ce inseamna acvaristica , pe la 9 ani ( la o varsta in care oricum nu am retinut prea multe ) .
|
 |
|
|
|
Da, la orice magazin, scoate substratul actual si cauta ceva mai fin in care sa se dezvolte plantele, niste valissneria, cryptocoryne, echinodorus, microsorum, astea cred ca ar rezista cu un caras, dar nu garantez.
|
 |
|
|
|
|