| Message |
|
|
|
|
 |
|
|
Eu te-am citit de mai de demult si de mai de departe ...
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:
Mugurel, ti-l cedez pe Blue
Pai nu vezi ca vrea tot la tine?
|
 |
|
|
Mda .. inca o cauza pierduta, sper doar sa devina un Ciortanar de nadejde, ca si mie imi plac pestii, cat mai viu (sushi) colorati
|
 |
|
|
darthradu wrote:Nu e vb de bule, e vb de o PELICULA GROASA CU BULE
Sunt muci de la bacterii, am avut si eu o perioada, ma chinuiam sa-i bag in gura pompei sa mi-i toace si sa-i bage in acvariu, coralii erau innebuniti dupa ei, si cei ce scoteau tentacule doar noaptea (LPS-ii in special) erau cu ele in vant ziua in amiaza mare.
Asa ca baga-i spre pompa si sa ajunga tocati pe piatra ... nu-i nimic rau cu ei ... doar ca prea multe bacterii ai bagat
|
 |
|
|
Nici eu nu bibilesc coralii, mai tai din ei ca se ating ...
|
 |
|
|
|
LASITATE .... SI TRADARE ..... !!!!!!!!!!!!!!!
|
 |
|
|
darthradu wrote:Sa inteleg ca-s chiar exagerat daca sper sa am un geam plin de coralina in plm?
Radule, nu dispera!
Iti reamintesc ideea cu magnetii, pe care bagi gsp, anthelia blue, xenia si ce mai vrei, si ai acoperit totul in scurt timp  .
|
 |
|
|
Statistica....
Am (fara neaparat sa vreau) 777 postari, Coltul de recif 7777 vizualizari ...
|
 |
|
|
stefanp wrote: Bun, bun
Aha, iti place umorul britanic, parca vad ca ramane Romanica fara un alt medic ...
|
 |
|
|
Ideea e sa faci lucrurile din prima cu cap, ca apoi sa ai timp sa te si bucuri de acvariu ... nu numai corvoada.
Eu, chiar cu "tigania" vazuta de tine, am simplificat totul la maxim, am atins un oarece grad de stabilitate, si acum, in afara de situatiile in care prepar fraguri, nu mai bag defel mana in acvariu, il privesc doar ...
|
 |
|
|
|
Nu cred ca ai avut daca zici astea si nici atat nu costau ...
Caz concret la mine, unde i-am tinut cu discusii la 28-31 grade.
Am luat pereche, nu i-am putut diferentia, in doua luni unul a murit.
Sunt foarte activi, manaca cu placere si congelate (si cam tot ce ajunge pe fund), mai dau si cate o raita pe sticla dupa filmul de alge.
Ca teritorialitate, se cearta mereu intre ei, dar ii necajesc si pe cei de la nivelul lor (corry, ancistrus) urcandu-se pe ei, ai mei corry au devenit imuni, manaca si cu sewelia in spate.
Per total sunt un plus in acvariu, energici, frumosi si deloc pretentiosi.
Si mai inainte am avut Beaufortia, dar erau mult mai statici ...
|
 |
|
|
koala wrote:Are vreun rost sa va spun ca eu, din septembrie 2014, nu fac altceva decat sa hranesc pestii si sa sterg algele de pe geamul frontal?
Nu, nu cred ca are  ...
Eu nici macar nu am motiv sa sterg geamurile, decat poate pe exterior ...  (nu se mai depune nimic pe ele, coralina dar putina, si ceva puncte albe calcaroase), e drept ca mai schimb apa, hranesc si pestii dar mai subtire ...
|
 |
|
|
Ti-o las ca model, sa i-o incrustezi (ce zic io, sa i-o pirogravezi) lu' Pavelescu pe lucrare, ca mi-i ca trece la Ciortanari si uita ce frumoasa-i viata adevarata de acvarist marin
|
 |
|
|
|
Daca sunt asa sporadice si grupate, le poti elimina manual, asigurandu-te ca nu ramane mai nimic pe piatra.
|
 |
|
|
Frumusel, imbracatel, sa ai grija de el.
Nu stiam ca ai xenia si ti-am trimis din putinul meu ...
|
 |
|
|
Asta cu valva de sens face toti banii, nu ma gandisem ...
|
 |
|
|
|
Da, multumesc, am inteles, alta gaura pentru back-up nu dau, eventual splitez iesirea actuala ...
|
 |
|
|
kirucd wrote:Nu ar trebui sa le inseriezi pe pompare, cu siguranta nu au acelasi debit de pompare.
Multumesc Dragos de info, voiam sa le leg in serie in eventualitatea ca una crapa si ca am mai mare baza in doua ca nu scapa ceva sa-mi dezamorseze overflow-ul.
|
 |
|
|
Carcoteli de "Ciortanisti", steaua e d`aia buna, am incercat s-o hranesc, dar nu vrea, haladuieste peste tot, o am de mai bine de un an, chiar creste.
In alta ordine de idei ...
Mi-au ajuns peristalticele
Caracteristicile sunt:
Volts  C 6V
Current:30mA
Working condition:0-40 degrees
relative humidity <80%
Flow rate:20-60 ml/min
Rotate speed:0.1-60 rpm
weigh: 150g
Vreau sa le leg pe ambele, in serie pe pompare si in paralel la curent ...???  Care ar fi atunci alimentatorul?
Rotate speed:0.1-60 rpm ? Dar oricum nu ma intereseaza pentru scopul in care le folosesc.
|
 |
|
|