Acvaril meuhomemade)
Dimensiuni: 40/45/100 Volum de apa util 160 l
Background homemade
Lumina: 2tuburi T5 JBL Solar Tropic Ultra 45w
Substrat: nisip de rau
Filtru Filtru intern Aquael Fan 3 debit maxim : 700L/h
Pompa aer AC-9603 Resun
Fertilizatori: Sera Folrena
Flora anubias
Fauna : 2 black moore 1 caras auriu common 4 puisori de ancistrus albino si 1 pleco maricel(doresc sa scap de caraselul auriu si de pleco care are aproximativ 20 cm si face ravagii doresc sa mai achizitionez un dulap pentru acvariu ,
Sotul meu construieste un filtru extern si un chiller si voi avea un acvariu asa cum mi-am dorit Apa este la parametrii corespunzatori dupa 1 luna de chin
Sper ca pe viitor sa nu mai fac greseli ca prima mea postare
O poza nu prea clara cu acvariul meu, sper sa va placa . Astept critici
This message was edited 3 times. Last update was at 02/12/2010 22:57:57
Vrei critici? Hai sa incepem 1. Pe ce sta acvariul acum, pare cam subreda pozitia si ai riscul sa faci o baie la comun cu pestisorii.
2. Chestie de design, gusturi - fundalul arata anatural (partea din dreapta care se aseamana cu caramizile decorative).
3. Plante: baga mai multe plante, astfel pestii se vor simti mai relaxati, plantele vor ajuta ecosistemul sa fie mai echilibrat si poti masca pe alocuri din fundal dand o impresie mai naturala.
4. Pestii aia mari trebuie "maritati" 5. Lumina un pic prea multa pentru ce plante ai acolo, mai baga plaaaante
This message was edited 1 time. Last update was at 29/11/2010 15:32:48
Per ansamblu sa inteleg ca iti place Dupa cum spuneam, trebuie sa achizitionez un duplap pe care sa pun acvariul..dar ne-a tamplarul are foarte mult de lucru si mai dureaza o sapt 2
Plante nu prea am ce pune mi le mananca pestisoru de aur,iar anubias nu prea se gaseste de cumparat(sa fie si mare si frumoasa)am luat si eu ce am gasit
cat despre gusturi..asa cum spui si tu..nu se prea discuta
Este primul background facut cu multa truda si chin, consider sincer ca a iesit frumos
Mie imi place foarte mult si sunt convinsa ca mai este cel putin o persoana pe forumul asta care este de aceeasi parere
Cat despre pestii cei mari..asa sut ei si mai cresc daca am grija de ei..nu?
Pleco nu il vrea nimeni..nici macar pet-shopurile drept cadou..ce sa fac cu el ca imi este mila sa il arunc in wc
asa ca 2 black moore si 2 din ancistrusii ce vor creste nu cred ca este prea mult..nu?
Am decis sa ma inscriu pe forumul asta tocmai pentru a interactiona cu cei care stiu ce vorbesc cand este vorba despre acvariu
Orice critica este binevenita
Doar din greseli invatam ..nu?
Orice ajutor venit de la voi domnilor si doamnelor este mai mult decat binevenit...
diana-i wrote:
Pleco nu il vrea nimeni..nici macar pet-shopurile drept cadou..ce sa fac cu el ca imi este mila sa il arunc in wc
asa ca 2 black moore si 2 din ancistrusii ce vor creste nu cred ca este prea mult..nu?
Ar fi pacat sa omori bietul animal. NU FACE ASTA! Sunt sigur ca daca postezi aici la donatii ai sanse in catva timp sa-l ia cineva. Si eu am avut un pleco - Gibby (d-ala de se facea cat bratul meu) si am stat o luna pana sa-l dau, insa l-am dat la cineva care are un acvariu imens in living, cred ca are o tona de apa. Orice animal este un suflet.
Cat despre restul pestilor, daca iti plac asa mult carasii aia mai ia 2-3 ancistrusi si gata. Daca nu te poti orienta la niste pesti de card si cativa vedeta (adica mai maricei care sa iasa in evidenta),dar aici sunt multe combinatii posibile.
Atentie: filtrul pe care il ai nu prea suporta sa suprapopulezi acvariul, asa ca hai mai repede cu filtrul ala extern
Sa mai iau 2,3 ancistrusi?
Pai am 4 albino mici(2-3cm) ..eu ma gandeam sa fac carou 2 din ei cand mai cresc si le stabilesc sexul..
Tu imi spui acum sa mai iau2,3?
Nu o sa fie mare batalie mare in acvariul meu?
Balck moore am vrut tot timpul ..black moore ramane Din punctul meu de vedere sunt cei mai frumosi
This message was edited 1 time. Last update was at 29/11/2010 16:25:20
diana-i wrote:Sa mai iau 2,3 ancistrusi?
Pai am 4 albino mici(2-3cm) ..eu ma gandeam sa fac carou 2 din ei cand mai cresc si le stabilesc sexul..
Balck moore am vrut tot timpul ..black moore ramane Din punctul meu de vedere sunt cei mai frumosi
daca doresti sa ramai cu balck moore nu are sens sa faci alt setup,mai adaugi plante cryptocoryne si valsneria gigant si cu asta gata.
Oricum pleco si cory nu merg cu ce ai,dpdv temperatura si arial
Postul se poate edita in timp de 30 de minute de la apasarea butonului "submit".
Alber
This message was edited 1 time. Last update was at 29/11/2010 16:41:01
Multumesc pentru incurajari Fac si eu tot ce pot doar sunt la inceput..nu?
Maine o sa merg sa mai cumpar plante..poate gasesc ceva frumos
Poate reusesc sa fac si ceva poze clare..sa vedeti ca este frumos si backgroundul...a fost optiunea mea sa il fac sa para caramida..la urma urmei..orice pestisor de aur are castelul lui..cel putin asa am vazut eu la tom si jerry (m-a marcat profund )
This message was edited 3 times. Last update was at 30/11/2010 20:02:07
Bine ai venit,incearca sa schimbi filtrul ca este cam mic la volumul acvariului.
Cam toti de pe aici la 160 litri au filtre externe.
Mai pui unul extern pe post de filtrare biologica si cu cel intern faci filtrare mecanica.
eu zic ca iesi mult mai bine daca cumperi de la colegii de pe forum. urmareste cu atentie sectiunea vinzari. sunt pe aici citiva colegi care au plante sanatoase la preturi mai mult decit accesibile
Frumusel foc ..nu? Mai multe plante nu am gasit ..am luat si eu ce arata mai bine
Cred ca sunt:
Vallisneria
Echinodorus
Lilaeopsis
Poate vor aduce week-endul viitor
Pestisorii nu se apropie de ele..nu le place(deocamdata)
Incepe sa prinda culoare
Ceva pareri,opinii, critici?
Claritatea imginii lasa de dorit..stiu
This message was edited 3 times. Last update was at 02/12/2010 21:52:00
Anubiasul pe care il ai trebuie atasat de buturugi/pietre cu ata de pescuit, nu ingropat in substrat. Nu inteleg insa de ce ai cumparat Lilaeopsis - aceasta este o planta care se sadeste in prim-planul acvariului pentru a forma un "covor" si e absolut inutila intr-un bazin cu carasi, care mai devreme sau mai tirziu tot isi vor baga boticul la degustat.
Si as mai adauga ceva -daca vrei sa tii cont bine, daca nu, nu - e acvariul tau - carasii nu se mai asociaza cu alti pesti, chiar daca acestia sunt "sanitari".
This message was edited 1 time. Last update was at 03/12/2010 17:15:08
M-am inscris pe forum tocmai pentru a primi sfaturi..si pentru a tine cont de ele...
Lilaeopsis l-am primit bonus si din ce am citi despre carasul auriu pe forumuri..si crede-ma ca am citit..sunt sanse reale ca pestisorii sa nu se apropie de plante atata timp cat le dai mancare diversificata
Tot acolo am citit ca ancistrus+caras auriu pot convietui intr-un acvariu atata timp cat temperatura este de 22- 23 grade si bine oxigenata apa
Cat despre pleco ala marisor..a promis cineva care are un acvariu imens ca il va lua
Sper sa nu apara probele..daca vor aparea..deschid o rubrica la donatii..si donez ancistrusii
Anubiasul il voi lega de buturuga asa cum ai sugerat.Eu credeam ca atata timp cat nu astupi tulpina sub nisip nu sunt probleme..dar omul cat traieste invata
Multumesc
This message was edited 1 time. Last update was at 03/12/2010 22:19:02
diana-i wrote: Lilaeopsis l-am primit bonus si din ce am citi despre carasul auriu pe forumuri..si crede-ma ca am citit..sunt sanse reale ca pestisorii sa nu se apropie de plante atata timp cat le dai mancare diversificata
Aici te cam contrazici cu ce ai scris ceva mai sus...dar fie cum zici tu. Macar sadeste-l unde ar trebui si nu-l lasa smoc in mijlocul acvariului, ca se vede urit.
diana-i wrote:Tot acolo am citit ca ancistrus+caras auriu pot convietui intr-un acvariu atata timp cat temperatura este de 22- 23 grade si bine oxigenata apa
La o temperatura de 22-23 grade deja fortezi rezistenta carasilor. Daca vei avea parte - Doamne fereste, ca nu-ti doresc - de vreo boala care sa necesite, printre altele, si cresterea temperaturii, ce faci atunci?
diana-i wrote:Anubiasul il voi lega de buturuga asa cum ai sugerat.Eu credeam ca atata timp cat nu astupi tulpina sub nisip nu sunt probleme..
Tulpina aceea se numeste rizom. Si intr-adevar, daca e ingropata in nisip putrezeste si planta moare. Poti sa lasi Anubiasii unde si cum vrei. Ceea ce ti-am spus eu erau doar sugestii si normal ca nu te obliga nimeni sa tii cont de ele.
Mi-am permis aceste mici observatii tinind cont de ceea ce ai afirmat tu - "m-am inscris pe forumul asta tocmai pentru a interactiona cu cei care stiu ce vorbesc cand este vorba despre acvariu" si de faptul ca si eu am avut carasi multi ani si mai stiu cite ceva despre acesti pesti, care, cu toate ca sunt atit de frumosi, nu sunt chiar pntru oricine isi doreste un acvariu.
Tie iti urez sa te bucuri de ei, iar lor sa aiba parte de ingrijirea pe care o merita!