[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Priza programabila cu doua perioade scurte de functionare, dimineata si seara, ideal cand stii ca esti pe-acasa.

Pompele ATO cele mai safe sunt cele peristaltice, gen AquaMedic Niveau Automat.
Probabil ca acolo nu-ti pasa daca plantele formeaza o perdea la geamul din fata, ca nu te uiti in refugiu, doar displayul il privesti.

Eu il vad ca un loc unde poti creste plante din greu fara sa-ti pese de aspect.

In plus, filtrare mecanica si miracle mud.
Pe cand un upgrade?
Dane, nu te lua dupa cucoanele astea carcotase.
O sa vezi ca lampa diy va iesi epic de faina, atat ca aspect cat si ca functionalitate.
Eu cred ca sunt confuzati de faptul ca sunt tinuti intr-un acvariu marin.
Exista leduri warm white cu CRI>90, problema e ca nu ai cum sa verifici binul ledului (decat daca il cumperi la rola de 5000, ceea ce nu e ieftin, dar ai codul clar inscriptionat). Apoi, trebuie sa-ti lipesti singur ledul pe placuta.
adivb wrote:ma abonez si eu

si fara intentia de a polua acest topic, atasez un youtube in formatul cel mai simplu
https://youtu.be/yqdrtVYBQDY

ultra-low-maintenance tank. De pe la minutul 6 incolo...si nu pentru discusi

Initial ma gandeam ce are a face Discus cu proiectul acesta, dar intradevar, foarte util. Nu mi-a trecut prin minte niciodata ca poti face refugium si la plantate. Foarte faina ideea.
dan.pavelescu wrote:Am porcarie din aia de mi-ai aratat tu la tv-ul din sufragerie. O urasc, nu-mi place deloc..
Mai zi ceva de acvariu, ca batem campii dubios

1. Ai imbatranit.
2. Acvariul merge de unul singur.
Ma bate gandul sa schimb luminile si sa pun de un reset.
alexx88 wrote:Din toata documentarea mea, lumenul nu e cea mai buna unealta de masurare a unei lampi, motivul fiind ca masoara doar lungimile de unda vizibile ochiului uman. Cu alte cuvinte, mai bine folosesti lumenul/W pentru a compara tehnologii si pe urma te folosesti de W pentru a dimensiona LED-urile si culoarea lor, in functie de ce te intereseaza sa obtii. Asta e o unealta f buna, de exemplu, pentru a studia caracteristicile mai multor LED-uri puse laolalta: http://spectra.1023world.net/

In lampa mea (acvariu de 1m) o sa am 5 canale:
3 x (33W) LED-uri neutral white cu 6500K si ~10.000lm in total pentru canalul principal
6 x (6W) warm white de 2700K
6 x (1W) albastru royal si 3 x (1W) albastru normal
3 x Cyan pentru a completa spectrul
6 x (0.7W) Rosu Aprins

Totul e cuplat la o sursa de 200W, cu LDD-uri ca drivere si dimming manual deocamdata. Fiind programator si jucandu-ma toata ziua cu tot felul de placi, in final vreau sa fac controlul fiecarui canal din telefon.

Nu stiu daca lumen/W este o masura cu mult mai buna. Cati lumeni produce un led de culoare Royal Blue?
Cea mai buna masura la acvariile marine este PAR, completat de un spectru care sa redea cat mai corect atat culorile, cat si fluorescenta coralilor.

Ce spui tu se aplica poate la plantate, desi si acolo ar trebui facute masuratori PAR.

Apoi legat de lampa ta, de ce nu mergi pe o mixtura de albe (cool white / neutral white / warm white) pentru un spectru complet? Sunt mai eficiente si suficiente pentru a varia temperatura de culoare in diverse momente ale zilei.
Voiam sa atrag si eu atentia asupra pericolului prezentei unor butelii de oxigen.

Daca vrei musai oxigen, foloseste un Söchting oxydator.
Am si eu combo din asta, dar varianta cu touchpad e mult mai faina si mai robusta, asa ca am lasat combo sa adune praf.
Silviu Man wrote:Nu l-am vazut functional, acestea sunt poze mai vechi. Acum, ca prietenul meu s-a hotarit la un acvariu plantat ... asta e! Sa vad cum pot sa-l ajut. Multumesc pentru raspunsuri tuturor.
Daca mai sunt sfaturi tehnice si nu numai, va rog, le astept cu placere. In rest ... e de munca acolo.

Cred ca la plantat trebuie sa renunti la sump. Caderea de apa iti risipeste CO2 dozat.
Deci dai sump-ul cu totul si cumperi vreo doua canistre mari de la Eheim Pro.
Trist.
Iti recomend asa ceva:

dan.pavelescu wrote:Bine, te iert.

Esti prea milos.
Avand in vedere ca de obicei esti like: 1. Mori. 2. Mi te supui.
ocean wrote:Asta e foarte fain, e nou pentru mine

O sa mai adaug cateva profile de pesti de recif pe masura ce mai vad exemplare reusite la LFS.
Mare pacat sa lasi asa acvariu in paragina.

Din pacate, nu e mult mai simplu nici la plantate. Asta daca vrei un acvariu reusit.
dan.pavelescu wrote:Bah, misto.. dar ma dispera pozele alea albastre, da matale mai pe alb nitel.

Mare boss, poza e facuta inainte sa plec la munca pentru restul saptamanii. La ora 5am, lampa mea e programata sa dea albastru, ca sa nu orbeasca pe cei care incep sa misune prin casa.

Acvariul din prima poza este un Fluval Edge II de 46L.

Eu am o lampa led de 36W pe versiunea de 23L, care are o deschidere si un capac identice cu cel de 46L.

Am un topic cu lampa respectiva.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/38257.page
Am mutat pietrele ca sa fac loc pentru Sarcophytonul din cub.

Dupa mutare parea ok, azi dimineata se expandase de atingea cutia de overflow. Sper sa se adapteze la noile conditii.

opincarul wrote:
claudiu.marin wrote:Ma bate gandul sa cumpar un castravete de mare

Castravetele din sexshop nu-ti mai place, ca se apropie 14 Februarie?

Cred ca asa a vrut sa spuna.

LE Dragobetele e pe 24 Feb.
In plus, rimeaza mai bine cu castravete.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: