[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bayek
Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Imi pare rau ca nu merge, imi pare bine ca nu renunti.

Tu ai facut un experiment interesant cu substratul, asta e cauza?
Cum mai merge noul bazin?
Cata apa schimbi? Si nu se limpezeste ulterior? Se agita substratul cand schimbi apa? Aspiri si substratul sa scoti mizeria din el?

Eu pun o lungurita mica la 60 litri. Amestec bine intr-un pahar cu apa din acvariu inainte. Vezi si tu daca se schimba ceva dupa o saptamana si mai ajustezi.
Arata foarte frumos, curat si relaxant. Poti sa faci minuni cu un nano, daca ai ochiul format. Sa te bucuri de el!
Mergem inainte si aici, am numarat in jur de 50 de creveti de toate dimensiunile. Brasil moss merge grozav, s-a dezvoltat foarte frumos pe cioata de vita de vie de la tara. Cel mai de pret hardscape al meu, cate veri am muncit la via aia cu bunica in copilaria mea…

image
Nu am mai facut mare lucru aici, mai o tunsoare, cateva plante noi. Am redus CO2 la o bula pe secunda (de la doua), pentru ca am pierdut doi melci si mi-era super ciuda (o neritina hair si un clithon corona). Nu le place pH scazut. Am inceput sa pun si o lingurita de bicarbonat pe saptamana si o jumatate de pastila de calciu. Acum ceilalti melci par sa-si fi revenit, au inceput sa curete sticla. Inainte stateau numai pe lemne si mai mult ascunsi. Fertilizare Dennerle NPK Booster care 1.5 ml pe zi cu 2 zile pauza si All in one 1.5 ml pe zi fara pauza. Plantele merg bine, nu chiar cum ma asteptam, dar cresc.

image
pH stabil dar mic rau. Chiar asa urat face solul Amazonia? Face apa atat de acida? Cred ca daca bagi o neritina acolo se topeste ca ala rau din Terminator

Eu as incerca sa reglez cu bicarbonat de sodiu, sa vezi ce iese. Sau cu solutii de crestere ph din comert.

Sau astepti pana se fezandeaza solul, sa-si termine toate reactiile si sa se domoleasca odata.
In poze vad sticle pline, chiar sigilate. Profesionistii nu au sticle pline in casa ;)

Nu exista stoc de protocol la betivii profesionisti.
In acvariul cu creveti nu am co2, iar acolo am 2 neritine foarte sanatoase. Si cativa ramshorn comunitari luati pe plante, care au ajuns la diametru de aproape 2 cm. Foarte bine le merge melcilor. In acvariul cu pesti, unde am co2, nici ramshorn nu cresc asa bine.

O sa caut si eu calciu lactic sa bag, mi-e mila de melci.

Alin, tu cum dozezi calciul din farmacie?
6 doze pe stomacul gol? Ca conteaza…
Mersi mult Flo, bune ponturi.

As incerca si eu niste minerale in acvariul de creveti, dar nu bicarbonat, si asa pH e cam sus la 8.

In acvariul cu pesti am o problema cu neritinele, nu prea le merge bine. Au inceput de perforatii pe cochilii si nu sunt foarte active. Nici ramshorn nu cresc ca in acvariul cu creveti. Pun asta pe seama infuziei de co2, am inteles ca nue place melcilor pentru ca scade ph. De asta am inceput sa bag bicarbonat, sa mai scad aciditatea.
@flo77
In cazul asta imi cer scuze, am inteles gresit. Si eu sunt de acord cu schimbul de apa, dar in acvariile noastre nu vad cum am putea sa facem la fel ca in crescatorii. Mi se pare foarte complicat sistemul de schimb la picatura, singurul care ar replica cat de cat circuitul de bazine amonte-aval din crescatoriile de pastravi, de exemplu.
Atat am la pesti, iar masuratorile le fac o data pe saptamana si numai inainte de schimbul de apa, sa testez apa incarcata dupa o saptamana. Pe tabela kh-ph-co2, asta inseamna o cantitate optima de co2, nu stiu de ce zici ca e prea mult. Bag 2 bule pe secunda, ce-i drept, dar reactivul din testul permanent e verde inchis, nu se duce spre galben.
Salut,

Folositi bicarbonat de sodiu pentru reglarea pH si kH? Eu am inceput sa adaug o lingurita la fiecare schimb de apa, amestecat bine intr-un pahar cu apa din acvariu. 63 litri volum brut acvariu. Am observat doar o crestere de kh, de la 8-9 la 10-11. La pH nu am vazut schimbari, e tot jos, undeva la 7-7,2.

In acvariu de creveti a folosit cineva? Eu nu am bagat, avand in vedere ca acolo nu am CO2, iar pH e si asa destul de mare, la 8. Si kh 7.
Cel mai probabil e un melc ramshorn, un comunitar. E foare bun, mananca alge si frunze moarte. Nu baga melc asasin in acvariu. E un criminal in serie. Omoara neritinele, le adora chiar.

Iar pe sticla ai limpets, un fel de scoici minuscule. Curata si ele acolo. Le mai reduci daca razui cu un card bancar American Express, le mananca pestii. Dar nu scapi de ele de tot, sunt parte din familie.
flo77 wrote:Ce medii de filtrare credeti ca sunt folosite aici? Credeti ca sunt eficiente?
image
image
Cam cati pesti credeti ca sunt intr-un bazin?

In poze e o crescatorie/macelarie, fara nici o legatura (sper) cu acest forum. E o colcaiala de pesti care nu inseamna nimic pentru mine si nu are legatura cu acvaristica. Nu vad nici o legatura cu topicul asta, care pare ca s-a diluat mult.
Lasa buretele pe sita, e mai bine asa. Sita il tine intins, altfel se strange in timp si se colmateaza repede. Teava poti sa o tai daca vrei, dar gandeste bine inainte, e un proces ireversibil. Nu stiu daca poti sa faci deal doar din nisip, nu cred ca va sta. E ca in constructii, iti trebuie fundatie. Astia care fac aquascaping folosesc pietre sau saculeti umpluti cu te miri ce si dupa aia toarna substrat peste. Altfel o ia la vale si n-ai facut nimic, se face o ciorba.
Cred ca poti sa improvizezi ceva cu un cot de plastic de la Dedeman. Dar lasa-l asa fara spraybar ca nu-i bai. Nici la mine nu s-a potrivit, iar spraybarul sta cuminte in cutie.
Aia cu cei mai buni m-a descurajat Incerc si eu o parere:

Debitul filtrului: la cat vrei sa fie de agitatie in bazin, nu cred ca exista o regula.

Bule co2/sec: la fel, poti sa mai urci pana se face verde inchis. Stiu ca e un delay pana cand reactioneaza acel reactiv de ph din testul permanent. Te joci cu el pana ajungi la un ritm de co2 optim. Sau, varianta mai eleganta, ph controller.

Dispersia apei in acvarium: aici nu ma pricep, nu am avut lilypipes. Dar sunt elegante si se potrivesc la aquascaping. Din cate stiu, oxigenarea se face mai bine cu spraybar, lilypipes se folosesc si pentru ca nu agita plantele (capatul clasic de lily, ca sunt tot felul de variante si aici). Eu personal am lasat capatul de out liber.

Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Go to: