Message |
|
S-au dat.
|
 |
|
Doar pentru Bucuresti, am uitat sa mentionez.
|
 |
|
Se doneaza plantele din imagine: anubias nana 2 rizomi, bucephalandra biblis 1 rizom, microsorum 3 rizomi, valisneria 4 fire, cryptocoryne (nu mai stiu ce specie), Christmas moss varianta brasil (destul de rara). Toate sunt sanatoase, ar fi pacat sa se piarda.

|
 |
|
Arata frumos acvariul, sa te bucuri de el! Buturuga e de efect, eu as mai prinde niste bucephalandra biblis de ea.
Melcul e physa marmorata, foarte frumos. Eu am cersit unul dintr-un Animax, a murit ulterior dar acum a 3. E specie hermafrodita.
|
 |
|
Da, si ey merg pe mancare din comert, dar imi place sa le mai dau chestii din natura, ma mai joc si eu. Si doar din surse sigure. E un mic risc si aici, la cata poliare e in Bucuresti, mai ard mexicanii niste plastice.
Foarte misto site-ul, mersi. Eu am mai luat de la Seba shrimp, aduce si el selectiv produse glas garten si fiind in Bucuresti ma duc si le iau personal.
|
 |
|
Cel mai bun ochi e al tau, fa cum iti place. In faza de ciclare completa unele plante o sa moara. Altele o sa treaca printr-o perioada de adaptare in care par ca mor, dupa care bat din nou. Eu zic sa ai rabdare si sa vezi cum evolueaza, dupa care le muti.
Stiu ca e greu, aproape imposibil, pana la urma e parte din farmec sa mai faci treaba prin acvariu. Dar in prima luna mai bine lasa-l sa se aseze, in timpul asta aduni idei de pe net. Vezi si aici jurnalele, chiar si pe cele mai vechi.
Oricum, inceputul e bun, ai ochi buni
|
 |
|
Frunza si floare. Fierte cateva secunde si lasate 15 min in apa aia. Dupa care zdrobite usor intre degete, sa se fezandeze si sa le manance din prima. Vitamine toata gama, antioxidanti, chiar le-au devorat intr-o noapte. Cu ajutorul melcilor ramshorn, care rad tot ce prind.
Pe aquasabi au tot felul de plante pentru creveti, din astea ce se gasesc pe la noi, habar n-aveam cate sunt bune pentru ei. Totul e sa gasesti o sursa sigura, fara stropeli si poluare si sa pui la uscat pentru la iarna. Acum merg oparite bine si cum am zis mai sus.
|
 |
|
Nu stiu daca exista o regula, dar nu trebuie sa fie prea multi, sa aiba suficienta mancare. Cred ca la 30 l sunt suficiente 2-3 neritine. Sau clithon corona, sunt frumosi si buni devoratori de alge.
|
 |
|
Mult mai bine, in cateva saptamani se intinde frumos. Melcii ajuta mult la curatenie, pe langa pestii cory.
|
 |
|
Bataie pe papadie
|
 |
|
Frumos dom’le, super. Tot am cautat ceva de criticat, dar nimic. Asa ceva…
|
 |
|
O sa acapareze in cateva saptamani. Ca doar nu e Fat Frumos.
|
 |
|
Asta se-ntampla cand unii arunca melcii la ghiveta. Ancistrusi nu ai gasit pe canal?
|
 |
|
Cred ca e un fel de piatra ponce, am mai vazut pe nevertebrate, nu arata rau deloc. Avatar. Doar sa nu se loveasca de sticla.
Marsilea… nu ai avut bani de penseta dar rabdarea e gratis. Puteai sa o mai rasfiri in acvariu, o sa se prinda dar n-o sa se intinda. Nu e niciodata prea tarziu, ea in mod normal se imparte in bucati de 2-3 cm si se planteaza uniform la distanta de 1-3 cm una de alta, sa se uniformizeze mai repede. Fa rost de o penseta de sprancene de la o fata  De fapt acum se penseaza si barbatii  ))
|
 |
|
Oho, willkommen Herr Samy!!!
Dar ce preturi la Österreich… si eu care ziceam ca sunt scumpe buruienile la noi.
|
 |
|
Imposibil sa nu gasesti piatra de rau. Rauri avem in tara asta, vulcani mai putin.
|
 |
|
Pentru melci exista Mesurol. Fac ravagii daca intra in plante. Nu rontaie orice frunza, de exemplu frunza de rosie nu ii place. Dar la salata cred ca face prapad.
Sau inveti retete cu escargot de la francezi
|
 |
|
Asta numai tu stii cum vrei sa arate acvariul, ce design vrei sa-i dai. In principiu, daca vrei jungla, oricat ar fi de aglomerat tot mai incape o plantuta
Eu as astepta sa se cicleze de tot acvariul si apoi as planta. Si plantezi la primul schimb de apa de dupa ciclare, cand e bazinul mai gol, sa poti sa scoti lemnele, daca vrei sa legi buce pe crengi. Asta ca sa nu pierzi din plantele pe care le ai. In perioada ciclarii plantelor nu le merge bine si doar cele mai putin pretentioase rezista.
Si in loc de microsorum poti sa pui tot bucephalandre in partea de jos, ele merg bine si cu lumina mai putina.
|
 |
|
Eddy21 wrote:
Mai am o planta pe care nu am reusit sa o identific si care-mi place, ma gandesc sa o pun si pe aceasta.
Cred ca e Lagemandra meeboldii red.
|
 |
|
Foarte frumos, sa ai spor la treaba. Are potential cu radacinile alea frumoase. Pe ele ar merge facut aranjamentul clasic cu microsorum, bagat la baza lor printre crengi si lasat sa se prinda singur. Mult microsorum.
Iar pe sol as pune gazon (marsilea hirsuta daca nu ai CO2) si pe langa pietre staurogyne repens.
Aranjament clasic bazat pe verde, care sa contrasteze cu solul negru. Pentru o nuanta de verde mai deschis, poti sa te joci si cu hydrocotyle leucocephala.
Ce am zis mai sus e pentru fata si mijloc. Pentru partea din spate depinde daca vrei plantat la greu sau lasi tot aerisit, cu gazon si cam atat.
|
 |
|