| Message |
|
|
|
Poti sa clatesti putin planta,sa iasa mucusul.
Din pacate crd ca planta rosie va muri,deoarece sunt mai pretentioase (au nevoie de lumina puternica si co2).
Pe viitor nu mai lua plante rosii,orienteaza-te spre plante nepretentioase ca Egeria/Elodea,Ceratophyllum,Anubias,Vallisneria etc.
|
 |
|
|
|
Foarte bine,eu folosesc sera aquatan si e ff bun,dar merge si jbl biotopol,tetra aquasafe,seachem prime (acesta este considerat cel mai bun).
Cand faci urmatorul schimb de apa dozeza dublu,sa neutralizezi si otrava din acvariu.
|
 |
|
|
Eu cred ca pestii au patit ce au patit deoarece ai schimbat apa direct,fara sa folosesti un conditioner/sa o declorinezi 24 h,iar cartusul acela de curatare a apei fiind gol
Probabil ca in ziua aceea a venit cv nasol pe teava,poate mai mult clor,AlSO4 etc.
|
 |
|
|
Scuze pentru recatia colegului,dar filtrul acela a fost inutil,deoarece este gol...
Ar trebui sa bagi in el macar niste carbune activ,si sa mai iei o canistra in care sa bagi cv pt filtrare mecanica
Sau poti sa folosesti un conditioner de apa.
Imi pare rau pt pestisor 
|
 |
|
|
|
???
Mie mi se pare ca este o carcasa de filtru de apa goala,ce contine?
O baterie de filtrare folosita cu succes pt acvarii contine filtru mecanic de <100 microni,carbune activ si cartus ceramic.
|
 |
|
|
|
Eu folosesc sera aquatan la fiecare schimb de apa pt conditionare si nu am avut niciodata probleme.
|
 |
|
|
|
Apa de schimb (daca nu folosesti conditioneri gen aquatan/aquasafe/biotopol) trebuie lasata la declorinat vreo 24h...
Filtrul trebuie spalat in apa scoasa din acvariu (gen intr-o gsleata),altfel risti sa omori bacteriile bune din filtru....
A
|
 |
|
|
|
Declorinezi apa de schimb daca nu folosesti un conditioner de apa?
Filtrul il clatesti doar in apa din acvariu,ok?
|
 |
|
|
|
Acvariul arata bine,felicitari!
Filtrul este cam slab totusi,pe langa bureti ai avea nevoie si de un material de filtrate bio,ca sera siporax.
Ce sunt chestiile acelea albe din filtru?
Cand observi ca pestii au probleme,schimba apa partial.
Ai observat alte simtome,cum ar fi alte pete rosii,rani,sange,respiratie accelerata si la suprafata?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Sigur,depinde de starea lor de spirit si de lumina ambientala.
Guppy mei isi schimba tot timpul culoarea noaptea 
|
 |
|
|
|
Cu ce hranesti pestii?
Cum ai instalat acvatiul de la noul propietar,poate l-ai deciclat din greseala.
Si putea sa pui aici o poza cu tot acvariul?
|
 |
|
|
|
Poti sa clatesti lemnul cu putina apa,sa indepartezi mucusul...
|
 |
|
|
|
Ce scrie pe filtru?
Cu ce hranesti pestii?
Ce pesti si cati sunt in total in acvariu?
|
 |
|
|
Arata bine,dar un filtru hang on ar da un aspect si mai bun (scapi de cutia neagra din acvariu 
|
 |
|
|
 ,dar trebuie sa afli cauza mortii.
Niste detalii ar ajuta...
Si o poza cu acvariul si cu pestele mort ar fi de ajutor.
|
 |
|
|
|
Buna,da te rog mai multe detalii despre acvariu (volim,filtrare,lumina,plante,pesti,fertilizare etc.)
|
 |
|
|
Foarte bine,acum concentreaza-te pe ciclarea noului acvariu
Guppy merita o casa noua si frumoasa facuta ca la carte.
|
 |
|
|
|
Clar bolnav,cred ca are dropsy.
Izoleaza-l pana mai vin si alte pareri...
|
 |
|
|
Noua achizitie de anul nou  :
|
 |
|
|