[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: severum777
Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Daca se aleg pereche, betta ala nu sta prea bine acolo.
Se intelege bine cu scalarii pana acum? Ce marime au?
Parazit care afecteaza doar africanii, cel putin la mine asta a fost, doar africanii au fost afectati. Dar trebuie aflat ce, te-ai gandit sa te uiti la intestinele cadavrelor sau sa te uiti la microscop, sau un veterinar poate isi da seama, dar nu prea cred.
O singura ciclida din 5 , dar alt lucru, a doua zi am bagat severumii cu un labeo bicolor si nu aveau nimic, dupa 2 zile am bagat cam 20 de pui de caras si nici ei nu au avut nimic, erau exact aceleasi simptome , parca ii curenta ceva , inotau rapis si brusc cadeau ca o frunza , cel care a trait nu avea aceste simptome , dar cand l-am prins in plasa , a cazut si el si l-am bagat cu o pereche de pelvichacromisi care mai aveau si oua , iar a doua zi pestele era sanatos , dar nu mai aveam oua . Ma tot gandesc, sa ii afecteze temperatura, adica la mine intr-un loc era mai cald iar in altul mai rece, fluctuatii de temperatura. Eu aveam un amarat de acvariu, dar asta e prea frumos sa se intample asta. Sper ca ajuta cu ceva.
Asa ceva mi s-a intamplat si mie, înotau normal si dupa 10 min cadeau brusc, si cand le bagam in alt acvariu isi reveneau, eu banuiam ca am deciclat acvariul, adica la mine nu mai era acvariu ciclat deloc, am facut niste greseli de incepator.
Salutare! Se merita sa schimb 2 severum gold, pe un filtru resun sp 2500, are 1200 l / h , 3 ani vechime ?
Am avut si eu problema asta la betta , eu am tratat o saptamana in fiecare zi apa proaspata cu albastru de metil , nu a mancat toata saptamana pestele , am citit pe net ca asta ar fi un tratament , sau antibiotice , dar eram mai mic si nu am citit cat trebuie sa-i pun si am fost la farmacie si am luat albastru de metil .
Am gasit un site, despre pangasius, dar nu stiu de ce nu pot sa dau copy paste , in care scrie ca puii din petshop-urile europene, pleaca din crescatorii de pangasius, unde sunt crescuti pentru carne , deci daca este corect pestii mici de la pet sunt pestii alimentari, mai scria si de habitatul lor ca este plin de deseuri, iar pestii pescuiti sunt vanduti in pietele locale.
Depinde de cati litri are acvariul, daca are loc un înc?lzitor de 25 w cu termostat, da, dar sa nu ocupe mult spatiu, ce vrei sa pui in el? Betta, banuiesc.
Nu depasesc 7 cm, sunt ok, dar acvariul meu e mai diferit are multe ascunzisuri, plante si crengi pe unde sa se ascunda daca ii fugaresc scalari si este si mai mare 162 litri brut, 150 net, este mai lung, neonii sunt suficienti, nu mai lua.
Cumpara colisa blue neon sunt foarte frumos colorati, eu ii am de la userul Pepenetz, iar pestii au ajuns foarte bine si sunt multumit, eu as mai vrea sa cumpar in aprilie niste colise .
Stiu sigur ca am vazut discusi cu ramirezi , dar nu tin minta sa vad cu scalari. Din propia experianta scalarii sunt agresivi doar cu pesti mari, la mine ii dureau in aripioara ca le mananca colisa din oua, dar a terminat alt peste treaba, probabil ancistrusii, in schimb pe gurami perlati nu ii lasau sa iasa de dupa filtru.
Larva450 wrote:O sa mai i-au probabil ceva neoni....stiti daca scalari sunt compatibil cu ramirezi?

Asta ma intreb si eu, dar mie de 2 zile nu-mi raspunde nimeni, decat un singur om.
Ajung la o concluzie, sunt 2 tipuri, l.f. Lionhead ( cel de la nevertebrate ) , Lionhead simplu care este mai mic si nu are aripioara dorsala. Si aici cadem la pace.
Lionhead are aripioara dorsala, ranchu nu are si e cea mai mica specie de caras ( 11 cm ) , iar Lionhead ajunge lejer la 20 , avand tot capul unflat, de acolo si numele de Lionhead, cauta poze pe google imagini. Apropo se numeste long fin Lionhead tot numele, Lionhead este o prescurtare.
Nu e deloc rau, arata chiar bine
Lionhead este foarte similar cu oranda doar ca are tot capul mare si este putin mai " cocosat " . O poza nu face pestele.O singura poza este cu oranda portocaliu, prima si a 2-a poza sunt cu Lionhead, a 2-a ( cel rosu cu alb ) este un Lionhead " corect "
Ai facut testul cu otet? Ai si scoici?
Nu cred ca gasesti in Romania, poate sa faci comanda pe nevertebrate, nu sunt sigur daca au si ranchu, dar poti sa incerci.
Pe plante si geam au aparut niste alge mici pufoase, acvariul este langa geam, daca ii pun fundal negru pe spate rezolv ceva?

Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Go to: