[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ocean
Forum Index » Profile for ocean » Messages posted by ocean
Faini tare oscarii, la scape.. hm ar fi loc de mai mult
Vezi tu ca pestii sa sufere? Daca nu ai salbatici nu are rost, in zona Constantei GH e mult mai mare decat 20 si totusi sunt crescatori ce cresc discusi in apa aceea de multi ani(EI SPUNEAU CA LA EI CURGE NISIP LA ROBINET), doar in perioada de reproducere trebuie sa umbli la apa(parametrii)
smilie
Depinde de situatie/conditii, cateodata"putregaiul" face si bine sau macar nu face rau, devine interesant sa lasi natura sa-si gaseasca echilibrul si sa-si urmeze cursul chiar si intr-un sistem marunt cum e acvariul, sigur depinde de filtrare, curenti, incarcatura biologica mecanisme ce usor isi pot pierde balanta intr-un ecosistem redus
Ramai pe sudamericani , Hemigramus sunt ok, intr-o perioada erau si optiunea mea din ceea ce se gaseste la noi
Asta cu lemnele vroiam sa o sugerez si eu
alinutz80 wrote:Sunt curios daca oscarii nu inhata cate un melc....care nu stiu daca ar fi o treaba buna.

Cand au aparut oscarii la noi in tara, acum vre-o 32 de ani(un amic de-al meu si-a lut o pereche adulta cu 5000 de lei ce insemna doua salarii bunicele pe atunci) ei si respectivul ii hranea si cu melci de gradina mari. Crontzaneau animalele la ei cu cochilii cu tot de se auzea cum le maruntzeau, acuma poate ca le crapa inainte, dar melcii erau vii. La el nu au fost probleme din cauza asta, s-au reprodus bine mersi
Inotatoare bine dezvoltate,spun asta pentru ca mai nou am vazut ca au aparut piticaniile indesate-corp mare inotatoare scurte(cel putin cat sunt pui, dar e un semn deja..) frumos crescuti!
Asa cum ai spus pereche mult prea tanara, masculul inca nu poate fecunda nu e fertil, 13-14 cm ori sunt foarte tineri ori opriti din crestere, conditii slabe: schimburi insuficiente de apa cantitativ si /sau calitativ, temperatura insuficienta, hrana insuficienta sau slaba calitativ, igiena slaba(foarte important), dar cel mai importat e cu schimburile de apa ca un discus adult sa-si atinga potentialul: 18-20+cm. Cu maturizarea depinde de soi de la 1.5 ani pana la 2. A era sa uit dimensiunea bazinului conteaza si ea! Da ceva detalii despre mentenanta si dimensiuni acvariu
Bine ai venit
alinutz80 wrote:Uite, la Cluj, Cimpian Iosif, dar nu stiu daca trimite: https://www.facebook.com/campian.iosif.5
Eu ii luam direct de acasa de la el.

Bine de stiut, intr-un timp nu gaseam nicicum neoni rosii
+
narcis wrote:Nu pot sa vad video, e privat.

Idem, schimba pe public
Deosebit, ca toate creatiile tale
koala wrote:
ocean wrote:Jonglez cu idea si eu de ceva timp, nu de alta dar mi-e cam frica sa gauresc sticla de 12 pentru un sump normal, bazin 546 l

N-are de ce sa-ti fie frica... am gaurit eu bazinu' meu si n-au fost probleme. Tot asa, geam de 12mm.

Ei nu toata lumea are noroc de un Dragos!
Chiar sunt curios, pompa unde o pui? Eu nu as pune-o in acvariu
Foarte fain
Fadds wrote:Eu nu mai folosesc bureti pe IN.

Din motive care nu imi sunt clare inca, mediile din canistrele mele ( bureti spuma poliuretanica 20-30ppi) refuza sa se colmateze. Au trecut 9 luni fara curatare, debitul la fel de puternic.

Inseamna ca populatia de bacterii isi face bine treaba, au ce le trebuie ca spatiu si curenti pentru a le hrani. Stiu cateva cazuri de filtrare cu bureti mari in care nu s-au colmatat ani de zile. Cel mai tare mi s-a parut al unui dealer de discusi Stendker pe Statele Unite care cu zeci de bazine si(cel putin periodic) cu sute de pesti adulti avea toata filtrarea centralizata intrun sump/acvariu mare in care singura filtrare era pe burete ce avea undeva la 100(daca bine imi amintes dar se poate sa fi fost mai lung) de cm lungime si aproximativ 8-10cm grosime lat cat bazinul pus pe orizontala apa venea de sus iar recirculare se facea din spatiul de dedesuptul buretelui care ere gol pe toata lungimea(nu tu separatoare sau cai sinusoidale pentru apa). Omul sustinea ca nu a fost nevoie sa curete NICIODATA buretele ce functiona ca filtru pentru tot stocul de 8 ani de zile
Ok cu pompa, dar pe tine te ajuta si geo nu? Stiu din alte parti de la cei ce au geo sau thoracata ca nu e nevoie sa mai aspire substratul fac ei toata treaba, in unul din cazuri era bazin cu altumi
P.S. "Am substrat nisip cuart cu granulatie de 0,8mm"

Forum Index » Profile for ocean » Messages posted by ocean
Go to: