Singurii ce puteau fi salbatici sau pe aproape(F-uri mai degraba)erau niste bruni ce i-am avut in 1991 adusi din Ungaria pe care i-am crescut si reprodus vre-o 7 ani. In rest domestici, dar NU PIGEON! Partea importanta la salbatici e deparazitarea, dar daca iei de la Santarem nu mai e cazul, ei vand calitate ce se oglindeste in pret. In rest trebuie sa te gandesti ca la cei in crestere trebuie facut zilnic curatenie si schimb de apa, daca nu esti dispus la asta discusii nu sunt de tine. La adulti mai rar dar totusi nu doar odata pe saptamana-nu ajunge, sigur depinde si de incarcatura biologica, filtrare, hranire, temperatura etc.
flo77 wrote: Ca viitori locatari ar putea fi deocamdata un grup de pigeon blood
Deja nu ma mai intereseaza topicul asta , da sunt mai rezistenti, dar eu nici nu ii consider pe pigeon blood discusi! Pentru mine sunt kitsch-osi mutantii astia, de gustibus non disputandum
Nu cred ca vor fi probleme, ca de obicei lemnul e viu si greu, nu a trebuit sa-l tin in apa se scufunda de la inceput-e de la taierile de primavara din livada. Am folosit de multe ori scoarta ori lemn viu sau nu(dar toate de la noi din gradina) si nu au fost neplaceri
Editat de Lucian: am pus link-ul corect sa vedem aici filmuletul... Se pune link-ul din bara de sus a browserului si dupa ce-l marchezi pe tot pasa pe butonul [Youtube] din meniul ferestrei de editare de aici
alinutz80 wrote:sub nicio forma sa nu combini scalarii cu discusii. Si nici altumii cu nici unul dintre cei 2. Altumii doar ei si ceva pesti mici de card plus Luri din acelasi areal.
Subscriu, am tinut altumi cu discusi timp de doi ani si jumatate, la fiecare masa altumii o luau de la discusi. In tara nu o sa gasesti altumi decat ocazional rar, grija cu ei nu sunt scalari! Adica au niste cerinte la apa si spatiu mai speciale-mai mult spre discusi(salbatici). chiar daca sunt reprodusi in captivitate(F-uri) cerintele lor inca la calitatea apei, hrana si spatiu sunt mai deosebite, de exemplu volumul si inaltimea bazinului; volumul la tine e ok nu stiu ce inaltime ai, daca nu e macar 70 de cm vor ramane niste "maruntei", mai mari decat scalarii dar departe de potential. Mai usor de gasit sunt scalarii manacapuru la noi(sunt vre-o doua oferte pe facebook de pui la vanzare) combinati cu geophagusi si ceva tetra de card plus loricarii sau L-uri ar fi sfatul meu
Am intretinut un acvatiu marin cu sps si corali moi timp de 15 ani fara zeolit fara matrix si fara carbune, a avut o perioada de vre-o 2 ani sump dar apoi am renuntat, can tot in perioada aceia i-am pus protein skimmer, dupa a functionat doar cu skimmerul si pompe de curenti, schimburi saptamanale si aditii pentru corali tot atunci. Filtrarea biologica o facea piatra vie ?i nisipul
Depinde de unde provin(producerea lor), cand eram copii am adunat din ei pentru pescuit, sursa era o ferma de pasari(noi i-am adunat din oua)-o singura data ca alta nu mi-a mai trebuit; puteai sa te speli si cu soda caustica ca mirosul tot persista vre-o saptamana si vorba aceia am folosit scule "speciale" bete nu punem mana ca prostii da cu viermii tot umblam pana la urma. Daca la asa ceva te referi prin viermi de carne-nu vrei sa dai asa ceva la pestii de acvariu
Un boier mai modest, Aqua Led RGB 10000 K, 7900 lumeni, mai de buget pret mai abordabil(309 lei la dimensiunea asta, eu am pus-o pe bazin de 60 de cm). Exista si un controler pentru ea dar momentan e epuizat. Sistem de prindere pe sticla-nu sunt foarte incantat de el, dar merge momentan, trebuie sa gasesc alta solutie si da e nevoie de controler ca e cam puternica, avantaj ca poate fi reglata si pentru marine, oricum e deja la 10000 K
Cum era vorba: "coafura rezista", dar nu mai e asa luxurianta-cabomba s-a topit dupa ce am oprit fertilizarea, si na l-am neglijat tare in ultimul timp, frunze nu am pe jos ca sunt sub zapada.. https://youtu.be/HRh_GO4BcJo
Legat de overflow box, dupa ce am folosit cateva incepand din 2005(AquaMedic am adus atunci din Ungaria) pot sa-ti spun cu certitudine ca intrebarea e: nu daca vei fi inundat-ci doar cand anume se va intampla, poti scapa1-2 ani sau chiar mai mult, dar baita va veni. Daca ai noroc sa fie cineva pe langa acvariu opreste pompa de recirculare si gata, daca nu...