[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dorina27
Forum Index » Profile for dorina27 » Messages posted by dorina27
Message
r3dmadalin wrote:imi cer scuze pt limbajul de messenger si mi.am cerut scuze si pt ironie dar chiar nu intelesesem cum de erau pe exteriorul acvariului ca eu nu am avut de a face cu melci pana acum

ape limpezi

Iata ca se poate.

La mine s-a intamplat ceva asemanator dar mult mai complicat
Am un miniacvariu, de 10 litri apa. este dotat cu tot ce trebuie. Il folosesc pentru maternitate.
Intr-o zi,mam gandit sa-mi pun si o pereche de pomaceia. dar am uitat capacul deschis. A doua zi dimineata am gasit melcul pe gresie cu tot cu outele lui (acolo a depus outele, dar si melcul si outele aratau jalnic,o noapte intreaga pe uscat). Am pulverizat apa pe ele si le-am desprins si pus in caseta de reproducere pesti dar pe o placuta de plastic care ii tinea deasupra. A fost super ok. ma-m pricopsit cu o sumedenie de melusori. Cand eram incepator s-a intamplat altfel adicalea; A depus coconul pe capacul acv. dar eu nu am observat deoarece cuibul era exact dupa lampa in spate si nu se vedea cand ridicam capacul acv. Melcusorii dupa ce a aclozat au cazut in acvariu si; cand curatam mizeria de pe fundul acvariului sorbeam si puiutii de melcusori, crezand ca sunt melci obisnuiti adusi cu plantele, nu le-am dat importanta, am oprit doar cativa melcusori, iam pus in caseta de reproducere pentru ca aveam dubii ,erau albi si nu cenusii ca cei obisnuiti de care nu mai scapam de ei si am crezut ca au fost adusi odata cu o planta care o cumparasem cu , catva timp in urma. acestia erau pomaceia . Asa ca orice este posibil.
Revin cu informatii, desi nu s-a deranjat nimeni sa raspunda.

Am recuperat 48 de puiuti , i-am pus in caseta(clocitoare), leam pus o flie de castravete oparit,doar sta p el nu cred ca papa*, au macat insa fulgi si caseta este super curatata, deasemeni le-am pus o frunza de plastic mai maricica pentru intuneric, sau adunat toti sub acasta. Sper ca masculul va sta un timp cuminte ca a cam exagerat cu imperecherea si nu vreau sa se extenueze :lol: . Este un tata super ok, dear fi si oamenii(barbatii), macar / jumatate.......... :( ce bine ar fi ) !. Este pentru prima data cand traiesc toti puiuti,pana acum ieseau doar 7, 8 puiuti, restul erau oua limpezi care erau aruncate din cuib.
numai bine. Dorina.
[quote=Porcu]Ma tem ca scalarii si ramirezii o sa-i ciuguleasca :-s . Ar fi bine sa-i muti si sa-i cresti separat intr-un acvariu fara substrat. Poti sa le dai Sera Micron, il umezesti inainte sa nu pluteasca si-l culeg "ventuzele" de pe fund.[/quote]

Buna dimineata si ,La multi ani !?2011.
Am un acv. de 60 L, populat cu doi carasi, doi ancistrus +pleco. Ancistrisi au depus intr-o nuca de cocos, aseara au invadat acvariu vreo 50 de puiuti de ancistrus, sunt in pericol?, Am cules cativa(14 puiuti), iam pus intr-o caseta de plastic(clocitoare), insa mai sunt multi bagati in filtru, sau dupa filtru. Nu-mi dau seama daca mai sunt culesi de carasi??. Trebuie sa ies in oras sa vad ce gasesc bun, bun de mancare pentru ei, dar la comun.............nu cred ca ar avea sanse de supravetuire si carasii mananca cu placere salata, spirulina si chiar castraveti tocati marunt si opariti. Singura solutie mai sigura ar fi sa scot caseta cu filtre afara sa o bag intrun lighean de plastic cu apa tot din acv. cu totul si sa incerc sa-i culeg (care il folosesc pentru schimburi de apa), sunt ascunsi incaseta cu burete si cea cu pietre, mai sunt dupa caseta principala(suport),iar in acvariu am multe pietre mai mari si nu pot sa le misc ca- i zdrobesc. Acuma dimineata am mai vazut cativa curajosi/ fundul acvariului si pe geam.
Concluzie: credeti ca pot supravetui in acv. comun cu astfel de specimene langa ei?(carasi+pleco). sau sa ma multumesc cu acei care i-am scos deja si cu vreo cativa care banuiesc ca am sa-i pot scoate?
Mai am un acv. de 20 L. cu pui de moli si poate am sa-i pun acolo dupa ce vor mai creste nitel, deocamndata sunt in clocioare, stau mai sigur acolo, deja o curata de zor, nu am observat sa manance spirulina inca.
[q=narcis.b]Bine ai venit!Din curiozitate ce dimensiune are Pleco dupa 4 ani?(nu auita sa treci la date personale locatia!)[/quote]

Buna dimineata !.Pleco are lungime de 15, 16cm.
Locatia este pe nume , adica am pus dorina din roman. jud. neamt.
Dar, nu mi-a spus nimeni totusi de cepleco are aceste comportari?????,Are monente cand deodata prntr-o miscare brusca(parca intra curennt el. in el, sare si se loveste de capacul de la acv. destul de tare. de ex. deasupra boticului este ranit. Are acest comportament de o luna. Nu sau prins inca microbi de rana lui, pentru ca ii pun pe botic cate putin first '(aloe vera), sau albastru de metil. Acum nu-l mai pot prinde, nu mai vine la mine,am reusit sa-l fac sa-i fie frica de mine, cand bag mana in acv. sau plasa , se ascunde dupa filtru. S-a mai calmat putin dar nu semnificativ. Nu am observat nimic pe el,pare ok. Ii pun zilnic cate o feliuta de castravete, il papa impreuna cu ancistrusii, mananca si mancare a carasilor si de pe fundul acv. si de pe luciul ape-i (a se vedea poza, este in pozitiea normala pentru papa'.
Plco,ancistrusii, si sanitarul,la-m considerat locatar nr. 1, deoarece in 'ratiunea''' mea, i-am considerat utili pentru acv. curata geamurile, bucatica cu bucatica, nu este necesar sa curat geamurile acv. decat marginile si dupa filtru, in rest , ei curata (gospodine perfecte), iar sanitarul...., matura pietrisul......In rest,toti se inteleg f. bine. Carasii au o dimensiune cam cat un pachet de tigari. Am o poza si cu ei, sa vad daca ma descurc...........Pana atunci va spun buna ziua si sanatate. Dorina
adriancalotescu wrote:In primul rand: Bine ai venit!!!
Incalzitorul e cu termostat(nu reostat)
Si cu a zis si Dolly, ai cam multi pesti in 60 de litrii.

Buna dimineata!.
scuze , sunt neglijenta in exprimare, La sanitar ii spun eu gunoier. Stiu ca este prea aglomerat acv. si de aceia le fac curatenie mai des si schimb de apa. Problema este ca folosesc apa de chiuveta(statuta), si nu sunt sigura de calitatea ei, uneori fierb apa si o racesc.........,.Iar hrana o cumpar de la magazin alimentar, nu sunt magazine specializate in oras. doar cand mai ies din oras , cum ar fi, ias, bacau, insa nu untodeauna gasesc ce trebuie.Saptamana viitoare tr. sa ma duc la Bucuresti si poate-mi dati o adresa de un magazin specializat. Am inteles ca ar fi unul in obor... poate ma ajutati sa-l gasesc.
Doar asa pot face ceva provizii si poate-mi sugerati si ce anume hrana sa cumpar, tratamente pentru apa cum ar fi pentru; declorinare, dezinfectare, medicamente, vitamine etc. Sare si albastru de metil am pus preventiv, la sugestia unui prieten care mi-a dat animalutele.
Am acvariul acesta de 2 ani, inainte aveam unul mai mic in care aveam; un sanitar alb micut, ancistruii 2 buc. si gupi imperiali. acum doi ani am cumparat pe acesta''aqua el''de 60 L, si a fost populat cu locatarii vechi si alte specii cum ar fi; xifor,zebra, etc.Am renuntat la acestia(i-am dat la cunostiinte),pentru ca intre timp am primit carasii(iunie 2009), insa nu am renuntat la pleco pentru ca este batran, ancistrusii si sanitar, ii am cam de 4, 5 ani. Sanitarul mi--l cere un prieten care la randul lui are o femela si vrea sa incerce sa-l imperecheze, dar nu are conditii(sunt mai proaste decat la mine), si am senzatia ca-l ucid, nu ma prea indur....sunt atasata de ei, tocmai ca sunt obisnuiti cu mine, am mai scris pe forum ca, sanitarul, pleco, ancistrusii, cand le fac curatenie in acv. sau cine stie de ce bag mana in acv. pe langa faptul ca nu se feresc de mine, ba chiar merg toti dupa furunul meu si ma ajuta la curatenie, pot lua acesti pestisori in mana cind vreau eu, acum si carasii la fel. Asta insemneaza ca nu sunt stresati, adevarul este ca-mi petrec mult timp pe langa acv.ii supraveghez cand eau masa etc. Nu sunt specialista si nici nu voi fi vreodata, dar ma atasez f. repede de animalute in general, chiar daca sunt ''doar niste pestisori, Alt acv. nu pot sa mai cumpar,acesta este hexagonal are propria lui masuta(de comanda), si dizainul livingului este special amenajat, adica acv. face parte din mobilier.Pe barul unde se desparte bucataria este pus un alt acv. de 20 litri,in asesta am puiet, acum am cativa ancistrusi si gupi vreo 600 buc. care sunt promisi unui amic, care se ocupa cu vanzari, dar sa mai creasca nitel sii dau, in schimb mi-a promis niste plante care sunt adaptate pt. acv. si pestisori(carasii se ocupa cu dezradacinatul plantelor),Cam atat.
Daca intrati pe forum , datimi adresa sa ghidati-ma la un magazin specializat prin zona obor sau sector 1, pe unde eu am niste treburi de rezolvat la CASAOPSNAJ sector 1, str.popa sav. Ajung dimineata la 6, si plec din bucuresti la ora 15 maxim 16. Daca sunt ghidata corect sa pot rezolva totul intr-o zi, ar fi ok.
Multam si numai bine.
dorina
[size=9] [/size][color=blue] [/color][i].
[/i] Sa-mi prezint acvariu.
Acv. 60 litri.
Marca ; aqua el, hexagonal + unul micut de 20 litri, pentru puiuti sau spital.
-dotari; filtru int. inclzitor cu reostat , pompa de aer,(dotariile standard aqua el) + pompa de aer ca mi se parea ca nu ar fi suficient doar filtru.
- turba, nisip, pietris de rau.
- plante naturale
- o nuca de cocos imbracata in iarba-muschi java???(confectionata din 2 bombe , intinse pe suprafata nucii si prinsa cu struna).
Probleme ..., au fost si probabil are sa mai fie. Nu avem in oras magazine specializate, si ma descurc greu , atat cu info. cat si cu procurare produse. Folosesc in general urmatoarele produse culinare; Din cand in cand pun cateva picaturi de Antvitol'' jbl, vipagram de la sera, trocoprim de la promedivent, aqua/ padovan, pureci de balta. si vitamine pt. puiet nu tin minte cum se cheama nu gasesc niciodata de la aceiasi firma, sunt granule fine rosii.
- schimb de apa partiala(20%), cam la 1 , 2/saptamana, uneori mai des . Apa de chiuveta statuta in recipiente de plastic(peturi de 5 l), stationare de 2 zile sau chiar 7 zile + galeata de plastic si la fiecare schimb de apa,pun una lingura sare grunjoasa fara iod, una picatura de albastru de metil sau f. rar , cand observ ceva probleme, hipermanganat care il am in casa mai ales pentru dezinfectie plante cumparate de peste tot.
Pesti......; Acum am ramas si sper sa mentin 2 carasi urati rau dar simpatici, 1 pleco, 2 ancistrusi, 1 gunoier mare si 1 mic. vreo 6 gupi si puisori vreo 6oo buc :) :) Evident acestia sunt in celalalt acv. Ii voi da la un domn care este pe piata cu pesti de acv. deocamndata nu ma incurca si inca sunt micuti. Ancistusi au avut vreo cateva episoade cand au fost parinti,puiisorii i-am dat la prieteni.
Carasii au in jur de 1 an, ceilalti sunt la mine in acv. de aproximativ 4 ani , poate si mai mult.
_- sifonare??????, am un furtun cu , care culeg mizeriile. apa/ temperatura 26 grade. Nu stiu daca am sa pot posta ceva poze....,evident absolut ne profesionale si au fast facute chiar imediat dupa ce am facut un schimb de apa(cam tulbure, de obicei nu ete asa).
Salut si La multi ani !,
Am o problema la un pleco, de 2 saptamani are un comportament ciudat; sta/sticla si la un moment datface niste miscari bruste din tot corpul(parca ar fi la 220 v,sau uneori mai ales noaptea o ia spontan la fuga si se loveste de capacul acvariului.ce poate avea?, alte semne pe corp nu are, mamanca,nu pare sa fie streat , cand curat/fundul acvariului , nu se fereste , chiar curata si el de zor. Dar starea asta de spasma , nervozitate spontana. clar nu este in regula. Va rog sa raspundeti in timp util, sa pot lua masuri. Are varsta de 4 ani, nu are o pereche , este singur, mai am 2 ancistrusi, 2 carasi. Acv. aquael/60 L. hexagonal.dotari originale+filtru bule. Apa la temperatura de 24 grade, schimb de apa /20%,la 7 zile. Asta din cauza carasilor sunt f. obraznici, si scormonesc tot timpul prin petris si mai tulbura apa. multumesc !, Dorina
Da scuze ,le-am postat pe attachaments si nustiu unde sau dus........ a Am sa ma consult cu fiul meu daca are sa vrea sa ma ajute sa ma descurc cu sete-ul vostru. Nu stiu engleza. Ar trebuyi sa facem greva sa fie toate sete-urile in romana, cum si in alte tari netul functioneaza/traduse in limba de origine numai noi ramanii trebuie sa cunoastem toate limbile natiilor din lume........
Dragosdiscus wrote:Solzii zburliti indica o hidropizie. Aceste diagnostic indica de fapt un complex de manifestari, dar originea poate avea mai multe cauze, infectioase sau chiar fizice. Tratamentul este corectm dar este posibil ca pestisorl sa nu supravietuiasca, evolutia bacteriozei sa fie galopanta. Pestele trebuie izolat.
Ancistrusii au depus cam la disperare, locatia fiind cel putin curioasa. De regula cauta grote sau alte ascunzisuri pe fundul bazinului. Masculii ingrijesc icrele si apoi puii, mainifestarea pe care tu o descrii fiind in continuarea ciudateniilor. De regula repeta depunerea la interval de cca 2 saptamani, asa ca incearca sa introduci o nuca de cocos sau un mic ghiveci de lut, eventual spart pe o laterala.

[b]Buna dimineata ! Pentru ancistrus, asa ma-m gandit si eu. Aseara ma-m uitat mai atenta la femela si am vazut ca,are burtica(in vara dupa ce a depus, burtica era aproape lipita de spate si statea mai ascunsa), este vioae. Asa ca, am confectionat o grota. Sa nu radeti !, a fost de urgenta si am vrut sa vad ce va iesi. Am luat o cutie de la vitaminele lor din plastic. le-am facut cateva gauri si am legat-o cu struna in fatatoare/fundul plasei.( Fatatoarea este din plasa de plastic), am bagat o pastiluta de spirulina si musiu' a intrat imediat in ea. Acum dimineata , vad ca are treaba , curata de zor 'grota' :-) .Pai este curioasa locatia, dar asa sunt pestisorii mei.
Pentru ca am fost 'urechiata'', sa va spun ce fel de acvariu am; Acvariu este aqua el, are o capacitate de 60 L, Dotari standard(incepatori), adica, filtru intern, incalzitor cu termo, pompa cu bule, lampa speciala /capac, cu lumina alba. In cavariu am; plante naturale, nisip/fundul acv. pietris deasupra(ca bobul de fasole) am o radacina de vita de vie/care am bandajat-o cu muschi(am stricat doua bombe) si am amplasat-o un spatele acv. unde este mai intuneric, dar si ascunsa dupa plante,aici ar fi trebuit sa se instaleze ancistusul?....Pesti; am 1 curatator de geam mare(balena) a fost primul locatar, mi-la dat un amic, are doi ani de cand este la mine, 2 ancistrus(astia cu problema), 2 xifo rosu, 3 zebre, 2 carasi, 1 gunoier mare si 1 mic. Si xifo masculul este de 2 ani, in schimb mi-a murit femela si mi-a adus alta un prieten(poate el are ceva in acvariu???????, Imediat s-a imbolnavit xifo?, ceilalti par OK.
Pestii mei sunt f. curiosi, stiam si eu ca, in mod normal atat gunoierii cat si ancistrusii , sunt nocturni si timizi dar, ai mei NU.Cum vam mai spus, toata ziua sunt la vedere.Nu se feresc de mine nici cand curat acvariul vin dupa furtunul meu atat ancistrusii cat si gunoierii si mai ales carasii care ma ciupesc de mana. Carasii stau sa-i tin in palma. Presupun ca au aceasta comportare pentru ca, eu niciodata nu i-am bruscat. Curat pe fundul vasului cu un furtun mizeria, replantez sau cine stie ce se mai iveste, fara sa scot pestii din acv. Cand am facut curatenie generala si a trebuit sa scot totul, pe ei i-am pus intr-0 galeata cu capac si i-am tinut la intuneric, cu capacul pus astfel am considerat ca, nu se vor speria/stresa. Cand pun apa,(care o tin in peturi de plastic pentru declorinare), o pun usor sa se prelinga pe geam sau chiar in caseta filtrului, astfel intra prin filtu si cade / fundul acv. fara sa se tulbure apa sau sa sperii pestisorii. Sau poate sunt obisnuiti cu mine....., ii am de puiuti, le vorbesc toata ziua, cand ma apropii de acvariu, ma urmaresc, vin toti la geam, le bat in geam, i-mi urmaresc degetul, exceptie fac carasii care, latra sa le dau de mancare, fac cursa de la deget la capac unde le pun de obicei mancare. Dar ancistusii, si asta vara au depus in caseta acvariului , exact la evacuare, cum au sarit? si mai ales cum a putut sa-si tina outele si mai ales puiutii? Si atunci a trebuit sa pun minciogul la gura de evacureca, in cazul ca ies puiutii sa cada in plasa.Au trait pana la maturitate vreo 10 buc.(i-am dat la cunostinte/prieteni.In acv. nu am folosit ale tratamente decat; preventiv cind fac schimb de apa le pun putin albastru de metil si o lingura de sare grunjoasa. din cand in cand le mai pun furazolidon, dar, f. rar. Xifo...., in continuare este vioi dar tot cu solzisorii zburliti......Acvariul de rezerva s-a spart. Mi-a facut un alt acvariu dar, nu am dotari, pompa,filtru,incalzitor si nici bani disponibili pentru el deocamndata. Daca scap si din asta am sa va postez cateva poze. deocamndata nu stiu sa postez si nici poze profesoiniste cum aveti voi nu am. Dar am sa incerc sa vad poate reusesc. Pozele le-a facut fiul meu dar, imediat ce am schimbat apa si este tulbure dar....Iata.
Porcu wrote:
dorina27 wrote:Am primit decurand o femela xifor de la un amic, nu mult dupa, am observat ca, masculul a inceput sa se zburleasca solzii. Am facut schimb de apa,am pus 3 pastilute de furazolidon(60L apa), si sare fara iod 1 lingura). Gupii ai rosu /branhii.
Un ancistrus Mascul a sarit in cutia(fatatoare) singur, la putin timp si femela, au depus oua,masculul a ramas, femela a sarit inapoi. Dar, dupa vreo 4,5 zile, musiu, a papat ouale si a sarit si el inapoi in acvariu???????????. Azi a sarit inapoi nustiu ce vrea..... ar avea toate conditiile ca, in cutia fatatoare ar avea conditii am acolo un vas unde se poate ascunde si unde au si depus+ acopar fatatoarea cu un plastic colorat sa aibe maimult intuneric.. Temperatura este de 26 grade. Daca se poate raspundeti vreo unul urgent, inainte de a fi prea tarziu. Cu sima!. dorina

Incearca sa te exprimi mai coerent, io n-am inteles mai nimic. Vrei sa spui ca masculu' de Ancistrus a sarit in fatatoare, femela dupa el si-au depus icre ? Apoi au sarit inapoi in acvariu ? Care-i treaba cu guppy?

Acolo in fatatoare erau puii gupi. Nu era special amenajata pentru ancistrusi. Dar dupa depunere,
ancistrusul nu a ramas sa cloceasaca oule si lea si papat, inainte de a parasi fatatoarea. dupa inca citeva zile s-a intors inapoi si sta ca prostul si pazeste nik. Cu puii gupi nu s-a intamplat nimic, acolo era casuta lor, ancistrusul nu prea avea ce cauta acolo.Dar acolo a crezut de cuviinta sa depuna, a depus dar nu a avut grija si mai ales ca si-a papat singur progeniturele si a disparut. Nu inteleg comportamentul lui. Intrebarea este daca gresesc eu. Mentionez ca in acvariu am amenajata o buturuga cu scorbora unde ar fi trebuit sa se ascunda acolo. Mai mentionez ca, decand ii am, nu prefera zonele mai intunicate, nu sunt speriosi. De altfel toti pestii din acvariu , nu sunt speriosi. Cand bag furtunul sa colectez mizeriile, nici macar nu se feresc de mine,le dau cu furtunul la fundulet sa se fereasca . Carasii , ma ciugulesc de mina, stau sai prind cu mana, nu au nici un stres. Gandesc ca; nu sunt stresati,apa o schimb partial /saptamana,apa este limpede, pestii sunt vioi. Gresesc eu undeva, dar unde?????Acv. este aquael original, 60 l;.
Salut !
vreau si eu un sfat, am un xofo(mascul),care are solzii zburliti ,(spre coada), are deja trei zile decind se afla in aceasta situatie, deocamndata este activ pare ca nu-l deranjeaza dar...
Am pus in apa(60 L), 3 pastilute de furaziladon,sare ne iodata????.Nu vreau sa-l pierd, ajutor !.
Deasemeni am o pereche de ancistrus. Masculul a sarit in fatatoare(de plasa unde am un recipient unde s-a putut instala mai la intuneric), unde mai am niste puiuti de gupi. a sarit si femela , au facut outele, femela a sarit inapoi in acvariu mare, a ramas doar masculul cu oule. La vreo trei zile, desi nu am observat sa fie o problema cu oule,noaptea a devorat toate oule si a parasit si el fatatoarea. mentionez, am acoperit recipientul ca sa primeasca o lumina obscura. La vreo trei zile a sarit inapoi , desi nu mai avea la ce?? curata continu locul dar?... Acestea sunt problemele cu , care ma confrunt. Unde gresesc?,ce se intampa? Orice sugestie este binevenita. Dorina
tibi0351 wrote:Salutare. Am si eu o problema. Puii de Xifo se nasc normal, sunt vioi, mananca, apoi la 3-4 zile mor. Toti odata, in decurs de cateva ore. E a doua oara cand patesc asta, acum e a treia oara (femela de xifo e aproape de termen) si n-as vrea sa-i mai pierd. Oare au murit de la temperatura prea ridicata in zilele de vara cand ajungea la 30 celsius?

Acvariu 60L, filtru Eheim, fara nisip, fara plante naturale, pompa de aer. Apa o schimb saptamanal (1/4) cu apa statuta 24h. 20-30 gupy (crescuti, nascuti in acvariu) 2 xipho, 2 sanitari. Temperatura acvariului 26 grade (vara ajunge la 30)


Salut !. Cer si eu ajutor urgent; Am primit decurand o femela xifor de la un amic, nu mult dupa, am observat ca, masculul a inceput sa se zburleasca solzii. Am facut schimb de apa,am pus 3 pastilute de furazolidon(60L apa), si sare fara iod 1 lingura). Gupii ai rosu /branhii.
Un ancistrus Mascul a sarit in cutia(fatatoare) singur, la putin timp si femela, au depus oua,masculul a ramas, femela a sarit inapoi. Dar, dupa vreo 4,5 zile, musiu, a papat ouale si a sarit si el inapoi in acvariu???????????. Azi a sarit inapoi nustiu ce vrea..... ar avea toate conditiile ca, in cutia fatatoare ar avea conditii am acolo un vas unde se poate ascunde si unde au si depus+ acopar fatatoarea cu un plastic colorat sa aibe maimult intuneric.. Temperatura este de 26 grade. Daca se poate raspundeti vreo unul urgent, inainte de a fi prea tarziu. Cu sima!. dorina
 
Forum Index » Profile for dorina27 » Messages posted by dorina27
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com