[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
oua de ancistrusi!  XML
Forum Index » Catfish
Author Message
sasuku
Junior member

IP:

mi-au depus o pereche de ancistrusi oua intrun acvariu comun de 180 litri in care am cca 6 scalari,4 ramirezi 4 tetra 4 gurami,4 perechi de ancistrusi si ceva xifo,sa-mi fac griji ca o sa raman fara puii de ancistrusi sau va trebuii sa-i mut de acolo?
inca nu au iesit din scorbura,masculul ii pazeste inca...
si ce sa le dau sa manance sau re hranesc cu alge din acvariu?

This message was edited 1 time. Last update was at 27/07/2010 19:36:40

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ma tem ca scalarii si ramirezii o sa-i ciuguleasca . Ar fi bine sa-i muti si sa-i cresti separat intr-un acvariu fara substrat. Poti sa le dai Sera Micron, il umezesti inainte sa nu pluteasca si-l culeg "ventuzele" de pe fund.

Poze: smilie ... Poze cu plante
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Si eu sunt de parere ca acolo nu prea au sanse. Separa-i daca poti, cu tot cu mascul, in alt acvariu...le pui un burete bolborositor(conectat la o pompa de aer) acolo si storci putin in apa un burete de la filtrul din acvariul mare. Mancare le poti da pastile de spirulina si din cele speciale pentru pleco/ancistrusi(de exemplu de la Hikari, Ocean Nutrition, JBL, SEra, etc.), insa le dai numai dupa ce incep sa iasa din ascunzis De asemenea le mai poti da feliute de castravete, dovlecel,etc...insa atentie la apa, cand este putina apar repede infuzori(devine apa alba, cetoasa). NU lasi mult vegetalele in apa. La mascul, pana ies puii, ii poti da cate o jumate de pastila pe zi si vezi daca o mananca. Nu uita sa faci si schimburi de apa mai dese, in functie de cati litri are acvariul - daca e mic va trebui sa le schimbi zilnic 25%. Multa bafta cu puiutii!

Until you find someone worth dying for, you never really live.
sasuku
Junior member

IP:

multumesc mult,nu stiu cum o sa fac dar gasesc eu o solutie...
Dragosdiscus
Junior member
[Avatar]

IP:

Masculu' e teribil de incapatanat in treaba lui de tata, asa ca transferul are mari sanse de succes, mai ales daca ponta este lipita de grota (din ce-o fi ea). Cu un "cocolos" depus pe substrat e mai dificil. Foarte dificil.
Am fost nevoit sa mut un acvariu in care era o ponta proaspata de ancistrusi. L-am golit aproape complet, apa adaugata a fost doar 50% din cea veche, dar eclozarea a decurs in continuare, fara probleme sensibile.
Spunea @Porcu ca bazin fara substrat. O fi. La altii. Ferma mea de ancistrusi este un bazin de 100l, cu substrat ordinar, de rau, sortat si spalat cu manutele astea doua (nu le vedeti, dar...) si functioneaza cu succes de vreo 3 anisori. Cred ca s-a strans mia de puiuti. Marea problema este la livrare, astfel ca la cca 3-4 luni, trebuie sa scot tot ce inseamna decor (inclusiv plantele) ca sa scot "grupa mare". Perechea depune intr-un ritm mai intens decat cresterea, asa ca se prind frecvent 3 generatii in acelasi bazin. Nu sunt probleme, nu se ataca. As vrea sa spun acelasi lucru si la proasta mea inspiratie cand am izolat si cativa guppy selectie proprie in acel bazin. A fost usoara criza de ancistrusi pe piata Targovisteana...
Am folosit candva hrana pentru alevini gen produse cu granulatie "0" (nu-i tot una cu micro). Nu am fost deloc multumit, asa ca de cca 2 ani folosesc consecvent fulgi cu aport ridicat de vegetale (nu dau firma, oricum oferta este diversa si calitatea asemanatoare). Pentru ca cineva a semnalat ca ancistrusii hraniti cu produse vegetale gen salata, castraveti etc. capata gust si la plantele de acvariu (personal nu sustin teoria) si cum puii au destinatie catre alti acvaristi, mai mult sau mai putin experimentati, m-am ferit de astfel de menu-uri.

Hope the best, expect the worst.
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Dragosdiscus wrote:Spunea @Porcu ca bazin fara substrat. O fi. La altii. Ferma mea de ancistrusi este un bazin de 100l, cu substrat ordinar, de rau, sortat si spalat cu manutele astea doua (nu le vedeti, dar...) si functioneaza cu succes de vreo 3 anisori.

Io ziceam ca-i bine fara substrat pentru ca hrana marunta nu poate ramine nemincata prin substrat, mi se pare mai simplu, bineinteles asta nu exclude alte metode.

Poze: smilie ... Poze cu plante
dorina27
Junior member
[Avatar]

IP:

[quote=Porcu]Ma tem ca scalarii si ramirezii o sa-i ciuguleasca :-s . Ar fi bine sa-i muti si sa-i cresti separat intr-un acvariu fara substrat. Poti sa le dai Sera Micron, il umezesti inainte sa nu pluteasca si-l culeg "ventuzele" de pe fund.[/quote]

Buna dimineata si ,La multi ani !?2011.
Am un acv. de 60 L, populat cu doi carasi, doi ancistrus +pleco. Ancistrisi au depus intr-o nuca de cocos, aseara au invadat acvariu vreo 50 de puiuti de ancistrus, sunt in pericol?, Am cules cativa(14 puiuti), iam pus intr-o caseta de plastic(clocitoare), insa mai sunt multi bagati in filtru, sau dupa filtru. Nu-mi dau seama daca mai sunt culesi de carasi??. Trebuie sa ies in oras sa vad ce gasesc bun, bun de mancare pentru ei, dar la comun.............nu cred ca ar avea sanse de supravetuire si carasii mananca cu placere salata, spirulina si chiar castraveti tocati marunt si opariti. Singura solutie mai sigura ar fi sa scot caseta cu filtre afara sa o bag intrun lighean de plastic cu apa tot din acv. cu totul si sa incerc sa-i culeg (care il folosesc pentru schimburi de apa), sunt ascunsi incaseta cu burete si cea cu pietre, mai sunt dupa caseta principala(suport),iar in acvariu am multe pietre mai mari si nu pot sa le misc ca- i zdrobesc. Acuma dimineata am mai vazut cativa curajosi/ fundul acvariului si pe geam.
Concluzie: credeti ca pot supravetui in acv. comun cu astfel de specimene langa ei?(carasi+pleco). sau sa ma multumesc cu acei care i-am scos deja si cu vreo cativa care banuiesc ca am sa-i pot scoate?
Mai am un acv. de 20 L. cu pui de moli si poate am sa-i pun acolo dupa ce vor mai creste nitel, deocamndata sunt in clocioare, stau mai sigur acolo, deja o curata de zor, nu am observat sa manance spirulina inca.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/01/2011 10:30:22

[Email]
dorina27
Junior member
[Avatar]

IP:

Revin cu informatii, desi nu s-a deranjat nimeni sa raspunda.

Am recuperat 48 de puiuti , i-am pus in caseta(clocitoare), leam pus o flie de castravete oparit,doar sta p el nu cred ca papa*, au macat insa fulgi si caseta este super curatata, deasemeni le-am pus o frunza de plastic mai maricica pentru intuneric, sau adunat toti sub acasta. Sper ca masculul va sta un timp cuminte ca a cam exagerat cu imperecherea si nu vreau sa se extenueze :lol: . Este un tata super ok, dear fi si oamenii(barbatii), macar / jumatate.......... :( ce bine ar fi ) !. Este pentru prima data cand traiesc toti puiuti,pana acum ieseau doar 7, 8 puiuti, restul erau oua limpezi care erau aruncate din cuib.
numai bine. Dorina.

This message was edited 1 time. Last update was at 12/01/2011 16:21:15

[Email]

Forum Index » Catfish
Go to: