| Message |
|
|
|
Mancare se da in principiu o data pe zi.
Cat sa haleasca rapid pestisorii si sa nu apuce sa cada pe jos (poti sa dai cate putin de 2-3 ori la o masa, nu tot deodata). Cand vei avea si cory, daca se duc cativa fulgi la fund e ok, ca halesc ei. Dar nu prea mult, caci ramane si viciaza apa.
Referitor la becuri, e probabil mai simplu sa le aprinzi, dar nu iti vor ilumina la fel de uniform ca un neon, decat daca acvariul e micut ca dimensiuni (nu mai stiu cat e).
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Careva sa zica, i-a aplicat o romaneasca sanatoasa
|
 |
|
|
|
Sau, ca sa nu arunci solutia deja cumparata, urmareste bazinul si vezi ce element iti lipseste.
Adica, sa zicem ca la doza x vei ajunge la o valoare a nitratilor ok, potasiu ok si o carenta de fosfati. Acvariul tau consuma mai multi fosfati.
Pastreaza-ti solutia de npk si cumpara fosfati separat sa suplimentezi.
Referitor la cryptocoryne, sunt cam al naibii cu radacinile.
Daca o sa vrei sa o scoti dupa ceva timp...sa vezi bataie de cap.
|
 |
|
|
|
Foarte frumusei carcalacii !
Sa-ti traiasca!
|
 |
|
|
Cu partea grasut, ai nimerit-o sigur
|
 |
|
|
|
Nu doar po4, toate macroelementele sunt lipsa la matale.
|
 |
|
|
|
Mi se face dor de emberi ...
|
 |
|
|
|
Ia si da-le npk, si asa ziceai ca abia te-ai apucat acum cateva zile.
Zicea Lucian intr-un post recent, despre concetratiile recomandate.
|
 |
|
|
rodoselada wrote:au o culoare galena usor rosiatica dar nu la fel de rosu ca la Geisemann
Multzam'!
rodoselada wrote:
Stefan, tu chiar nu zici nimic?
Inca nu
Nu ma pot hotara.
Astept sa vad cum se dezvolta cu mai multe buruieni.
|
 |
|
|
|
Cum "bat" ochiometric, din pct de vedere vizual, special planturile de la Dennerle?
|
 |
|
|
koala wrote:
2. Cu UV-ul nu rezolvi nimic, e pierdere de vreme.
Si ca sa intelegi de ce, ca pare-mi-se ca nu vrei sa asculti de batranu'
Radiatiile UV au o penetrare foarte mica (asta suna cel putin ciudat  ), adecatelea ca nici macar n-o sa le gadile pe hidrele sau planariile alea
De asta se folosesc lampile alea UV cu diametru cat furtunele; actioneaza strict pe vietatile din apa care trece acolo.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Nu poti zgaria/racla un pic dungile albe si sa testezi praful rezultat?
|
 |
|
|
Mi se pare buna ideea cu Rotala in forma de V (cu varful langa piatra mare); asa respecti si regula triunghiului.
De'acu daca ai replantat-o, urmeaza vreo doua tunsori si cred ca rezolvi problema.
Monte carlo si la mine a luat-o mai greu la inceput, da' pe urma a crescut rapid si fara probleme.
Referitor la imagini, poti sa le uploadezi pe un server extern (gen picasa sau plici.ro - la cel din urma, da-i un pm lui dan.pavelescu si iti explica el ce si cum faci acolo pe site, ca el e barosanu' acolo  ).
|
 |
|
|
|
Hai sa fie cu noroc !
|
 |
|
|
koala wrote:4 ani, zici?... mai e putin si incepi scoala, clasa pregatitoare. 
Pai daca Lucian isi trage poza de buletin, io abia am invatat sa nu ma mai pis pe mine
Cred ca pot renunta la scutece
Lucian wrote:
Stefane, cred ca realizezi ca trebuie sa treci de la stecle la damijene cand poposesti prin sudul tarii si sa ne anunti din timp sa nu mancam/bem o saptamana inainte
Nu-i asta baiul !
Daca nici aici in Moldova nu este rachiu, api unde sa fie?
|
 |
|
|
Multzam' dragilor!
|
 |
|
|
Limnophilla aromatica.
Arata bine
|
 |
|
|
|
Un pH de 6.5 ar fi numa' bun zic io (fara sa ma uit pe tabelu' ala).
Deci daca la testul tau, pare a fi mai mult decat atat, mai dai un pic. Dar usor; daca tocmai ai marit aditia, mai ai rabdare un pic pana maresti din nou.
|
 |
|
|