[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: CreatoR
Forum Index » Profile for CreatoR » Messages posted by CreatoR

Am o mica dilema, poate imi da cineva un sfat bun. Am facut o comanda impreuna cu colegul nostru Dan Pavelescu, eu 4 pestisori (2 occelaris percula, un centropyge loricula si o magnifica), iar dan 2 cardinali + un gobby.

Dan e plecat pe la vecini, iar pestii ajung maine. Eu am un acvariu de 130L de apa. Ce sfat imi puteti da ca atunci cand se intoarce dragul nostru coleg sa isi primeasca pestisorii vii?

M-am gandit la urmatoare solutie: am pregatit o galeata de 20L de apa si am pus o pompa care sa mearga si acolo sa pun gobby-ul, iar cardinali sa ii bag in acvariul meu. Ma gandesc ca o sa reusesc sa prind cardinalii in acvariul meu mult mai usor decat gobby. Credeti ca 2-3 zile o sa reziste gobby ul in acea galeata?

Faptul ca bag 6 pesti deodata poate sa imi afecteze acvariul? O sa incerc sa nu le dau multa mancare. Ma puteti ajuta cu ceva idei ca sa fie ok si pestisorii lui si ai mei?

Mersi,
Cristian
dan.pavelescu wrote:

image

LOL
+1 Dragos

E mai rational + majoritatea de aici au testele de apa.

Eu unul ti-am zis ca o sa folosesc aparatul tau. Cand am spus ca vin odata pe luna nu era vb ca sunt zgarcit sa dau 50-60-70$ pe luna (adik sa testez apa de 2-3-4 ori pe luna), dar am zis ca vin o data pe luna din cauza comoditatii si a timpului cu care stau prost. Imi este mai usor intr-o seara cand vin acasa si stau la birou si ma relaxez si fac un set de teste.

Din experienta mea, romanul e entuziasmat la inceput si e foarte lenes. Dar iti zic ca eu sustin acest proiect de al tau pt ca eu unul stiu ca o sa imi fie de folos pe o perioada foarte lunga.

P.S. Nu am vrut sa jignesc pe nimeni in acest mesaj, iar daca s-a simtit cineva ofensat imi cer scuze..
Gata cu problemele pe ziua de azi, maine alte probleme

P.S. Zen daca blue angajeaza pe cineva sa se ocupe de acvariul o sa-si piarda mintile, o sa se plictiseasca si o sa caute alt hobby.. asa ca nu mai da astfel de sfaturi
Dragos, eu am selectat da probabil sa iti zic si de ce, eu care stau in bucuresti, bine in Ilfov sigur o sa ma coste intre 10-20$ testele care vreau sa le fac si cred ca o sa le fac odata pe luna sau la 2 luni, nu cred ca o sa vin de fiecare sa le fac ci o le folosesc drept referinta pt testele care le am eu. Daca mai sunt inca 20 ca mine care fac asta nu stiu daca e rentabil pt tine ca investitie.

In rest nu stiu ce sa iti zic, decat felicitari pt idee si pt ceea ce vrei sa faci pt aceasta mica comunitate de marinari
Este ciclat, dar inca nu e matur. Ca sa fie matur trebuie sa iti scada no3 ala undeva pe la 2-3 Eu abia am ajuns cu el la 4-5..

Astept si eu sa mai treaca 2-10luni sa pot spune ca e matur
Rog administratorii sa si inchida acest topic daca vrea cineva ma poate contacta pe private.

Multumesc acvariu.ro pentru gazduire si sfaturi
limavora wrote:Salut,

Mai sunt ceva disponibilitati?
Multumesc

"Buna ziua, caciula, ca stapanul n-are gura"

Totusi eu cand am fost mic (asa de varsta lui blue ) am fost invatat, cand intru undeva sa salut. Ar fi frumos limavora sa saluti sa zici 2-3 cuvinte despre tine si 4-5 cuvinte despre acvariu si apoi treci la hartuit membrii vechi pt niste corali

Asa zic eu ca e politicos, dar e o tara libera si faceti ce vreti..
Toti mi au zis asta, dar cel mai bine functioneaza cu mancare congelata si ii hranesc o data pe saptamana cu siringa.
Cand vii acasa mi am umplut acvariul cu creveti )

iar rade Koala de mine ca am un acvariu de creveti in loc de pesti
Pietrele cu discosoma si-au gasit alt acvariu. Daca vrea cineva perechea de clarkii sunt dispus sa renunt la ei. O sa bag o centropyge loricula si o Nemateleotris magnifica. Imi fac griji sa nu inceapa o leapsa prin bazin.

In rest sunt cuminti nu sunt probleme cu ei.
Foarte frumos, sper sa ajung si eu sa am un acvariu ca al tau
La Multi Ani Dragos!
ionut_dt wrote:
Shubi wrote:Parca vad: apa sfintita de osmoza inversa

Tu vorbesti ma??!!??!! Parca vad : ''Posesor de CNC execut sicriu din plexi, cruce cu gravura ......etc"

si cu led-uri cree pe culori actinice sa fie la moda mancacias sufletul de bandit mic..
Shubi wrote:Parca vad: apa sfintita de osmoza inversa

Mai Caline nu ii baga idei copilului
Ati facut praful topicul omului.

Eu am fost si l-am vazut, e aproape de piata muncii langa bezinaria Agip. Acvariul e frumos, are corali duri si moi, si vrea sa scape de cei moi ca sa ramana cu cei duri. Din pacate are cyano la greu pe nisip si aiptasii care i-au omorat niste zoasi.
E destul plin acvariul lui cu corali si vrea sa scape de cei moi ca sa treaca la 100% la duri. Are de dat niste gsp, kenia tree, euphyllia, s.a.

Tipul e ok, dar nu are timp de forum + are alte surse de unde isi ia coralii. Am zis sa ii fac putina publicitate buna poate asa vede ca aceasta comunitate nu e plina numai de mistocari si prezinta singur acvariul.

darthradu wrote:Nu, numai ca e bine sa intorci capul doar pentru femei

si dupa fete intorceam cand eram tineri si frumosi, la varsta noastra se lasa cu auuu-uri daca e cucoana prin preajma. De aceea Blue, noi nu mai suntem obisnuiti sa intoarcem capul, deci ne poti o favoare sa pui poza cum trebuie

Legat de coral, nu cred ca salinitatea e problema la tine, iar acele valori la tine de CA si Mg sunt cam foarte mari. Sunt curios si cat e Kh.
elven wrote:Numai familii frumoase vad aici... Aveti cu ce sa va mandriti!

+1

Sunt de accord cu Adi!
koala wrote:Dragosele, o sa fie doar "florarie"? Acolo, la matale?
Sau pot sa trec si eu?

+1 vrem si pesti dragos, e posibil ca acvariu mare sa il fac fish only si sa raman cu cubul pt corali asa ca.. o sa avem si animalute pt koala sau nu?
koala wrote:Da' deloc nu se supara... e o "lipicioasa"

.. si jumate

Forum Index » Profile for CreatoR » Messages posted by CreatoR
Go to: