IwaGumiGUY wrote: Cred ca am uitat sa mentionez acvariul e 110L 40 l 45h , deci undeva la 200 litri . La acest volum de apa neonul meu e
foarte mic, nu imi supravietuiesc nici plantele ce le am .
Ai cadou de la mine cateva neoane de 39w (osram 865 / 830) respectiv 30w (3buc osram fluora) Si daca caut bine cred ca gasesc si 2 sau 3 drossere electronice superchina cu care ai putea sa le aprinzi, trebuie doar sa iti faci tu legaturile. Eventual pentru t5 (39w) ai putea sa iti cumperi tu cand poti niste drossere elecytronice osram , adica asa ceva. O perioada de timp eu am mers pe aprinderea neoanelor drossere ce ti le voi trimite. In general sunt recomandate la t8 (30w) dar eu le-am aprins si pe cele de 39w atat ca rsiti sa arzi ori drosserul ori neonul. Neoanele au fost folosite diferite perioade de timp acum ceva ani si stau degeaba intr-un colt al camerei. Daca esti dispus sa platesti curierul pentru ele ale tale sunt doar da-mi un pm cu o adresa si zilele astea eu ti le trimit
IwaGumiGUY wrote: Am conectat la filtru un furtun si in loc de oxigen am legat bomba cu CO2
verry gut!
IwaGumiGUY wrote: iar ca si fertilizant in apa pun Sera Florena , dar nu prea sunt schimbari . E prea putin 21w la aproape 200 litri.
Din cate stiu sera in general la gama de fertilizanti e praf. Recomand jbl florapol si ceva macronutrienti (gen pps pro , estimative index) sub nivelul recomandat caci momentan nu ai plante si vor bubui algele
IwaGumiGUY wrote: Legat de acea buturuga vreau sa zic k nu am pus nisip destul , imi trebuia inca vreo 10-20l dar mi-a fost asa de frica sa nu suporte
mobila o asa greutate. 200l + nisipul + pietrele care si ele sunt foarte grele. Asa ca am decis sa umplu cumva acvariul , ptr ca era un spatiu
gol mult prea mare. Substratul in fata cred ca are maxim 1 cm , iar in spate undeva la 8 cm . As fi vrut sa iau de la jbl un substrat ptr ca
am inteles ca e mult mai usor , dar ma costa in jur de 300 lei la cat aveam nevoie. Multumesc mult ptr sfaturi si sper sa evolueze :*
Fa o poza la mobilier de jurimprejur si deschis sa vedem cum arata la interior. Teoretic 10L nu ar trebui sa conteze foarte tare
L.e. cu rusine revin si iti spun cu parere de rau ca cele de 39w ce am sunt de 10000K cred ca ce aveam 865 830 le-am aruncat sau tot asa le-am dat cui ar fi avut nevoie. Fluora de 30w este valabil. Daca vrei si cele de 10miiK ale tale sunt. Bazinul asta eu l-am tinut cu bec economic de 10mii
Astept un semn
Ciprian
buturuga respectiva iti strica tot scape`ul . Eu zic sa renunti la ea. Ca si iluminare intradevar s-ar putea sa fie o mica problema pana suplimentezi dar pentru inceput eu cred ca te-ai descurca cu un singur neon apoi sa suplimentezi pe parcurs.
Ca si intretinere amandoua sut la fel dar trebuie sa iei in calcul faptul ca ambele vor co2 si fertilizanti si in masa apei. La acest aspect cum te-ai gandit?
salutare si mie imi place foarte mult hardscape`ul tau, felicitari si tine`o tot asa caci pare un subiect extrem de promitator
Pe ce vrei sa mergi ca si gazon? hemianthus sau parvula?
Pompele au fost curatate, mai jos aveti stadiul in care se afla acestea + controllerel + sursele originale
Se poate vedea si sistemul de prindere pe magnet , sunt perfect functionale verificate dupa curatenie, nu baraie nu uruie nu nimic nici pe high nici pe low
250ron cea cu magnet
300ron ron cea fara magnet
Cine doreste sa le achizitioneze impreuna ofer si transportul
Alex.B wrote:Foarte tare frate! Deci arata super bine, se vede ca undeva la baza este un aquascaper Mi se pare echilibrat, cu siguranta live e mult mai frumos. Mi ar placea sa vad poate mai multe culori si in colturi
Multam, si eu sunt multumit de aranjamentul lui si ce-i drept la pietre m-am chinuit ceva ceva, live ....te astept la mare la o bere sa il vezi In colturi e oarecum dificil dar inca nu e un proiect finalizat, o sa vedem ce mai gasim la noi si se poate adauga in bazin
CristiCP wrote:Frumos bazinul,cu "pompitele" astea o sa fii pe val forever
Normal si nu numai cu pompele
angelfish wrote:Sa inteleg ca sunt iertat pentru operatiunea Vortech?
Foarte frumos bazinul abia astept sa-l vad ''pe viu'' si sa stam la .
Felicitari si ...oricum vin tare din spate
Esti esti, numai cand ma uit la display si e totul gol nu mai vad ditamai pompele parca ma indragostesc....de curent nici nu mai zic
reefer wrote:Cu adevarat ...FRUMOS !!!
Multumesc
Gabriel wrote:Aaaaannddd .... Golden Hands strikes ... again!!!!!
Speachless.
Normal, te asteptai la altceva? si cand te gandesti de cate ori ai venit doar pana la scara si nu ai vrut sa urci tu 2 minute sa vezi frumusete....
kirucd wrote:Bravo Ciprian, frumos Cum e cu vortechurile?
Multumesc Dragos, e ....cum sa fie ....altceva nebunie maxima
koala wrote:Foarte misto, arata excelent toate "orataniile"! ... mi se pare totusi cam putina lumina, spatele bazinului e in umbra... asa se vede in poza, sau asa trebuie sa fie?
Intradevar pe spate parca si eu as vrea putin mai multa lumina , latimea bazinului 60cm e gandita incat front-ul sa fie destul de mare, iar lampa de 6x39 e destul de micuta. Cel mai probabil mi-ar fi trebuit un 8x39 ca sa fie treaba treaba , dar sa vedem poate or sa fie 8x54 si atunci sa am o problema pe lungime caci bazinul va fi mai lung decat lampa
YDarius wrote:Excelent
Thanks!
Si....acum li piz of rezistans ca idee de evolutie-crestere si prezentare :
19.02.2013
30.05.2013
19.02.2013
30.05.2013
25.02.2013 - aproape moarta
30.05.2013
10.02.2013 asa arata cand a ajuns la mine 30.05.2013
Siiii daca sunteti cuminti zilele astea poate ma apuc si de montat un mic clip sa ma dau mare cu valurile mele ....caci(cu noile pompe) eu si vara sunt pe val!
Funghia roz - 75 ron (funghia este in revenire dar pentru ca scheletul a fost acoperit de alge si mizerie cresterea testului este mult mai lenta - cand a ajuns la mine era doar jumatate funghie jumatate schelet, se poate observa cresterea)
candy cane vreo 8 capate 85ron = putin stresata in poza a fost langa un gsp Se hidrateaza si raspunde la hrana, in cazul in care este cineva interesat pot face poza de actualitate (de cateva zile e pusa intr-o pozitie unde nu e stresata)
kenia tree 50ron fragul (copacelul)
Pulsing xenia - 30ron fragul (un "copacel" cu 2-4 brate)
Ciuperca verde (acum maro/roz a fost bleachuita si incepe sa isi revina) - 35ron
GSP destul pret in functie de cat se doreste
GSP cu bile albe la fel destul in functie de cantitate
Trimit prin curier sau microbuz acolo unde este posibil, preturile pentru mai multe bucati se mai discuta
Ahaaa acum se leaga, eu ii dau doar creveti decorticati si as vrea sa mai incerc una alta dar nu stiam ce
Pestisori congelati ce anume? si unde ai gasit la noi ca nu am vazut prin magazine pestisori de talie mica la sectiunea de congelate
pot sa te inteb pe ce combinatie de ati mergi ? eu momentan merg pe Blue PLus + Coral Plus pe spate , 6 leduri 2alb/4albastru de 10w , Purple Plus + Coral Plus pe fata, eu nu am vazut-o asa umflata pe a mea niciodata, a avut niste mici tentative dar atat
Nenea Cristi cumva anemona mea cu origini nordice e sora cu frumusetea de apare in pozele tale? daca da zi`mi si mie ce ii dai de mancare ca a mea nu isi umfla tentaculele mai deloc
hai ca arata promitator, incearca totusi sa nu lasi algele sa se depuna pe schelet, am observat ca cu cat e scheletul mai murdar/cu alge impuritati pe el cu atat cresterea e mai lenta
de obicei sonda de ph se poate schimba, restul nu stiu nici nu mi`am batut capul f tare ca nu am avut timp de el , l-am pus acolo sa fie
pretul este acceptabil eu zic ca poti sa incerci
sarutmanusitele matale ca ma scutesti de stors creieri schite si prinderi cu eggcrate facut in laser as avea nevoie de o bucatica relativ mare 28/57 da sa stii ca platesc daca ma poti ajuta cu ea