[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bayek
Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek

Am o singura retinere cu cory pygmy, nu se dau la mancarea crevetilor? Ca si asa ma lupt cu ramshornii, care se urca pe stick-urile pt creveti si trebuie mereu sa-i dau la o parte.

Si nu duc la cresterea nitratilor si nitritilor din bazin? Acum le am la aproape zero, e un echilibru chimic bun, mi-e sa nu-l alterez.
Sunt nascuti in acvariu, nu renunt asa usor la ei. Ma gandeam doar la regula de 1cm de peste la 2 litri apa, am calcat-o bine. Dar stau cu ochii pe fosfat si nitrat si eventual mai reduc sau elimin fertilizarea macro.
As baga niste cory pigmei, dar sunt agitati tare si ii sperie pe carcalaci. Sau niste piticanii de boraras, care clar ar ciugulii puii de creveti. Deocamdata raman la creveti si melci, nu stric fengshuiul.
Merge si un peste de sticla cu mileu cu tot.
Aici am mai adaugat 6 microrasbora erythromicron, micuti inca si tare simpatici, dar cam timizi. Sa vad cum se adapteaza si poate mai iau 4, dar ar trebui sa donez cei 2 molly black lyra, sa mai scad amprenta de carbon din bazin.

Jungla se dezvolta, mi-a inflorit si o bucephalandra, n-am avut niciodata flori pana acum, am mai luat niste clithon corona ca n-am putut sa ma abtin, prea sunt frumosi.

image
Scuzatz substratul, dar merge treaba aici, crevetii mananca, melcii se plimba, plantele cresc. Le-am mai adaugat frunze din flora locala bio: par, arin, dud, salcie, pe langa celebra catapa. Mai fac vara asta cateva ture in zone rurale si colectez niste urzica, papadie, zmeur, cires, mar, stejar, sa fie pentru la iarna.

image
Pare sa fie roca vulcanica, careia i s-a dat forma unei pietre de rau. Nu am dat cu translate sa va ce scrie.

Dar, daca vrei pietre de rau, sunt site-uri care vand asa ceva ca material de constructii sau decorativ.
Am dat un Google rapid
https://piatratimisoara.ro/product-category/amenajarea-gradinii/lava-vulcanica/

Eu pentru piatra de rau m-as duce la un paraias de munte si as lua de acolo.
Chiar asa scumpi la vedere sunt boraras? Ma bate gandul sa iau si eu 8 nano si nu stiu ce sa aleg intre boraras, ember si rasbora galaxy.
E biofilm, trece de la sine daca e circulatia apei buna. Poti sa pui un skimmer sa curete daca te streseaza.

Dar de ce asasini? Neritinele curata foarte bine sticla, ramshornii curata chiar si biofilmul de la suprafata apei, se lasa singuri sa pluteasca pe apa si se intorc cu gura in sus, sunt spectaculosi.
Acvaristica este despre pesti, plante si melci, in principal. Daca plantele nu o duc bine, e un semn ca ceva nu e ok. Daca melcii nu o duc bine, la fel. Plasticul nu da semnalele astea.

Se poate si filozofa pe tema asta. Iti place ceea ce vezi sau ceea ce este? Fiinta sau poza?

Eu cand ma uit la acvariu vad in primul rand plantele, dupa care ma uit la melci sa fie ok, intr-un tarziu observ si pestii.
Acvarii de otel nu exista?
paradoxx wrote:Ce mare e red ramshornu ala.

Comunitari, au crescut dihaniile, vreo 2 sunt asa mari. Mananca toata ziua frunze de catappa si mancare de creveti. Interesant ca pui de ramshorn nu supravietuiesc, dar nu ma plang de asta.
@Dan, era si mai wild dar l-am rarit bine. Au ritm bun de crestere plantele in acvariul asta low tech, nu-mi fac griji, in cateva luni iar bag sapa.

@paradox, e mare diferenta, face mult un fundal potrivit. Mie oricum imi placea nano asta asa simplut cum e, acum imi place si mai mult.
Eu am 3 molly black lyra nascuti in acvariu, acum sunt de 6 cm, n-au nici o treaba, nici nu stiam faza cu sarea. Parintii lor la fel, pe care i-am donat, au stat fara sare.
Alta viata cu colanti negri, face peisajul frumos.

image
Salut Alin,

Am folosit bacterii, bag oricum la fiecare schimb de apa. Crevetii pierduti cred ca au fost victimele aspirarii agresive a substratului, nu au murit de intoxicare. S-au dus pur si simplu pe apa sambetei. Din 50 mai sunt 40, deci e ok.

Substratul nu-l mai schimb decat atunci cand trec pe altceva, gen caridine. Oricum, ceva ma face sa cred ca o mica doza de mal in substrat e buna, se aduna niste microorganisme acolo cu efecte benefice asupra mediului din acvariu. Plantele de exemplu merg grozav si nu bag nici fertilizare nici carbon. Nitritii si nitratii sunt zero, cu un sistem de filtrare primitiv. Aia zic, daca tin sub control namolul prin aspirari saptamanale cred ca e ok.
Pai da un semn, sa stiu sa iau niste butelii de vin din asta bun romanesc si niste cotlete
Frumos domnule, sehr elegant, marca Samy.
Crede-ma ca stiu. Era chiar namol in unele locuri, de asta l-am eliberat ca sa aspir mai bine. Si cand zic namol, e chiar namol, puturos. Am si rame in substrat. Dar asa l-am luat acu un an, atat m-a dus capul, nu-l mai schimb acum ca nu am chef de restart.
Pentru ca plictiseala si a trecut un an, am reconfigurat acvariul. Ranit moloz, scos namol cu galeata, destelenit, donat aproape jumatate din plante, scos jumatate de apa. Si schimbat un pic piesajul, sa eliberez fundul bazinului, sa pot sa aspir mai bine substratul. Am facut un arc din cioata mea de vita de vie de la tara si o bucata de red moor. Am pierdut o parte din creveti cu ocazia asta, dar ii fac o vizita lui Seba in weekend.

Da, o sa pun un autocolant negru in spate, cu prima vizita la un pet shop mai rasarit.

image

Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Go to: