[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: severum777
Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Larva450 wrote:Plante :egeria,valisneria,cabomba,java moss, depinde de preferintele tale.

Multumesc, dar cum curat fundul acvariului dupa ce pun plantele?

Depinde de lumina, daca ai lumina buna 50 w, poti pune orice planta nepretentioasa, dar daca ai 10 w, nu poti baga nimic.
Ca plante poti folosi echinodorus ( care se adapteaza in conditii de lumina redusa, iar pe frunzele lui sunt 80-90% sanse sa depuna scalarii) , cryptocoryne, vallisneria. Christmas moss este mai frumos, dar are nevoie de lumina.
Totul depinde de lumina ta.
MihaiBlD wrote:
Larva450 wrote:Eu am pana unde scrie maxim apa pusa si nu mi s-a ars neonul niciodata de cand am acvariu.

La mine nu scrie.

Lasa 5cm-8 cm coloana apei mai jos, adica din 40 la 35-33 cm. iar ca sa nu se vada urat cauta ceva banda decorativa care imita lemnul sau ceva frumos.
MihaiBlD wrote:
Larva450 wrote:Plante :egeria,valisneria,cabomba,java moss, depinde de preferintele tale.

Multumesc, dar cum curat fundul acvariului dupa ce pun plantele?

Cu aspirator de substrat cureti tot substratul cu grije sa nu scoti plantele din radacini.
MihaiBlD wrote:
severum777 wrote:Scoicile cresc duritatea apei, chiar crezi ca niste gurami incurca cu ceva scalari? nisip colorat, apa nu pare in regula.
Daar, se rezolva toate, acvariul ce dimensiuni are? nu ma intereseaza litri, pentru inceput scoate substratul, apoi schimbi apa 20% o data la 2 zile cu apa lasata cel putin 24h intr-un vas cu gura larga, filtrul il speli cu apa ce o scoti din bazin, bazinul trebuie sa fie plin cu apa, temperatura 28° C, apa cristal . Guramii nu ii scoti, o sa depuna saptamanal, nu-ti face griji, asculta de sfaturi si colegi si o sa fie bine.
Bafta cu acvariul!

Dimensiunile acvariului: 80cm lungime, 30cm latime si 40cm inaltime. Scot tot substratul ( scoicile si nisipul ) ? Scot si castelul ala de piatra? Si am pus prima data acvariul plin cu apa si s-a ars neonul + ca filtrele scot bule si sar pe neon si se arde, de aceea nu am acvariul plin. Temperatura de pana acuma a fost 25° C, dar am pus 28° C. Nu o sa scot gouramii, doar am crezut ca o sa le creeze probleme scalarilor, dar sanitarul este putin agresiv si se baga peste tot cu botul. Si ce plante ar trebui bagate? Multumesc.

Scoate furtunul de la filtru si nu o sa mai faca bule, lasa apa sa faca valuri, scoti tot, sa nu ramana decat apa si pestii, o sa se tulbure apa, dar se limpezeste cu schimburi de apa si spalarea filtrului cu apa din acvariu.
Acvariul tau are 96 de litri net, nu 200 , mi se parea mai mic d-aia am cerut marimile.
Cumpara alt substrat ( nu colorat) sau pune nisip normal spalat de muuulte ori in apa rece pane se limpezeste tot.
Nu te vaza pe asta, apa nu trebuie sa fie fierbinete, trebuie sa nu fie rece, daca ma intelegi, cand incalzitorul incalzeste apa este mai calda daca bagi mana in ea (25°c) , iar cand se opreste, pare mai rece, dar are temperatura dorita.
Azi, am facut un schimb de apa la majoritatea acvariilor, am bagat mana in apa(27°C ) si mi se parea identica cu cea in care aveam 18°C.
Scoicile cresc duritatea apei, chiar crezi ca niste gurami incurca cu ceva scalari? nisip colorat, apa nu pare in regula.
Daar, se rezolva toate, acvariul ce dimensiuni are? nu ma intereseaza litri, pentru inceput scoate substratul, apoi schimbi apa 20% o data la 2 zile cu apa lasata cel putin 24h intr-un vas cu gura larga, filtrul il speli cu apa ce o scoti din bazin, bazinul trebuie sa fie plin cu apa, temperatura 28° C, apa cristal . Guramii nu ii scoti, o sa depuna saptamanal, nu-ti face griji, asculta de sfaturi si colegi si o sa fie bine.
Bafta cu acvariul!
Ai termometru? Daca da cate grade arata?
opincarul wrote:@severum777, cine ti-a spus asta? Daca faci asa cum a scris colega Faye, va fi bine. Daca ai cory in bazin trebuie sa ai circulatie foarte buna, ei fiind mai sensibili la modificarile de salinitate.

@larva, pune pestele acum in bazin si cresti temperatura treptat, ca sa nu o omori.

Sa nu dau nume, vezi in topicul meu " zebra dropsy " .
Salutare! Am vazut ceva interesant in unul din acvarii, mai exact, o pereche de corydoras, mascul aeneus + femela paleatus, dau semne sa depuna, adica tot practica "ritualul " de depunere, le schimb apa ca sa am sanse sa-i fac sa depuna mai repede, acvariul are 60 de litri, cata apa sa schimb? Este posibil sa iasa vre'un hibrid?
ocean wrote:
opincarul wrote:De ce? Crezi ca scalarii au intoleranta la sodiu?
,severum si scalarii tot cichlide sunt si in mod sigur ce e suportat de ramirezii nu va afecta scalarii

Stiu, dar aici pe forum mi s-a spus sa nu bag sare cu ciclide sensibile ( scalari, ramirezi... )
Noutati: femela de platy a murit din p?cate
Scalari au depus din nou, dar iar au fost mancate icrele.
Leaga castravetele de o piatra cu un elastic, eu asa fac si nu mai pluteste dupa.
Sa nu pui sare iodata, si nu-ti recomand sa faci tratamentul cu sare in acvariu cu scalari.
Cred ca ar fi bine sa mentionezi si treaba cu sarea, asta complica lucrurile.
Poate ai acvariul intr-un loc mai racoros, si d-aia, incalzitorul de asigur ca nu-i stricat.
Asta depinde de temperatura camerei, la mine iarna imi trebuie 35 de grade ca sa am 24 , temperatura in camera pestilor este cam la 8-10 °C, iarna , acum are mai mult 20 cred, eu iarna la pesti mai bag un încalzitor , incalzitorul este bun, nu-ti face griji.
Depinde de înc?lzitor, 500w nu e mic, si banuiesc ca arata ca cele la 1300 , din inox.
Bafta cu pestii !!
Daca ar fi sa moara curentati, eu nu am simtit nimic in apa, era normala. Trebuie cautate si alte variante, imi e mie oftica la ce acvariu frumos este.

Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Go to: