Salut!
Cu riscul de a fi hulit tin sa precizez anumite chestii.
Am mai intrat pe forumuri de peshto-maniaci dar disperati ca astia de aici n-am mai vazut, pe bune. Eu am fost si sunt praf la acvaristica doar o practic de vreo 2 ani si mereu am lasat cam 80% din timp natura sa-si faca treaba.
Plantele si pestii mai mor orice masuri ai lua... Cine n-a cumparat pesti de oriunde si i-au murit peste noapte? Cine n-a luat o planta care nu a rezistat chiar daca ai stat pe net nopti intregi si te-ai documentat si ai luat toate dracoveniile si chimicalele?
Eu am un acvariu care place la molly, apropos iar am dat un stol de 10 molly portocalii si mai fac un acvariu la un nepotel ca m-am saturat de cei 13 sumatrani pe care ii am. Cel putin black molly si-o trageau si nu aveam procentaj sub 75% femele gravide in orice moment al anului!
Eu gaseam la fiecare curatare a filtrului cel putin 10 pui morti sau vii in apa unde il clateam, cam jumate mai miscau, ii recuperam si ii bagam in acelasi acvariu cu aia batrani! Si tot raman cam 15 pe luna sa mi se maturizeze...
Adica la mine "ma bucur ca supravietuiesc asa cam 10-15" pentru ca natura chiar si in spatii asa mici isi face treaba iar de boala mi-a murit decat un corydoras paleatus si de intoxicatie de la suprapopulare vreo 10 molly in cei 2 ani de acvaristica dedicata patimas! Ce ramane e rezistent si fortos
Sfaturile de genul cresa pentru pui de molly suna a vanzatori de pet-shop, eu daca as creste la 2 saptamani 20 pui de molly cat OBSERV EU CA FATA FEMELELE ALEA FUGARITE DE MOLLY atunci ar trebui sa am acvarii toata casa. Am un colt cu plante inalte si se ascund singuri acolo, PRESTO PROBLEM SOLVED! Ori voi aia fitosi nu reusiti sa aveti decat cate 2-3 pui cu tot cu cresele voastre si dati sfaturi agresive ori voi chiar nu stiti ca va mor si voua puiandri?
Speriati incepatorii si ii faceti sa creada ca sunt inapti, o luati prea serios...
Baiatul a facut intr-un singur acvariu cam toate greselile pe care le putea face, C'EST LA VIE! Voi nu mancati oua, nu omorati porcu de Craciun, animale ucise de om din prostie or fi gramada si vor mai fi.
Frate, puii in natura daca supravietuiesc in procentaj de 80% MA FAC POPA SI RIDIC BISERICA PESTIULUI PREASFANT!
Nu mai stiu la cine am vazut ca semnatura ceva de genul "daca nu merge din prima spune-i ver 1.0".
Gata, m-am racorit :-) ...
Acum astept atacuri furibunde si ban-uri
Nu am pretentia sa cresc o secta a tampilor care-si iau acvariu pun apa in el si 15 pesti si apoi nu mai fac nimic bun ci doar cretinatati. Ai luat animalu ai grija de el! Ai cap pune-l la treaba!
alex pare cel putin bine intentionat, PAREREA MEA!
Asta e! E pacat cum gasesc pe cel mai bun forum din cate am vazut cate o rubrica in care un amarat e macelarit cu sfaturi complicate si incoltit iar undeva pe la mijloc se gasesc doi batrani care se incaiera, e urat
Ma gandesc pe un forum al betonistilor spune unu: "Am pus nisip granulatie 5 mm, am facut bine?" Voi ati raspunde:"Nu! Trebuia 5.99 mm si de PH 5.35 cu vantul batand cu 15,34 Km/h din sud-vest. Dar testul de sarcina la secretara l-ai facut de curand? Daca e gravida recomandam zidirea ei deoarece exista documentat ca zidirea unei femei sporeste cu 65% sansele de reusita ale unei constructii, iar daca numele femeii este Ana, sansele cresc la 68%"
Toate cele bune!