[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: gagarici
Forum Index » Profile for gagarici » Messages posted by gagarici
salut
am observat multe articole ce m-ar putea ajuta dar parca eu am adunat prea multe probleme la un loc si cred ca ce las eu aici la voi pe forum o sa ingrozeasca multa lume.
eu am un acvariu de 1 an si ceva, de fapt actualul acvariu il am de 1 an, initial deoarece nu aveam bani decat pentru filtru si incalzitor am folosit o ladita de plastic transparent de 60 litri, TARE NU?
apoi dupa 3 luni de invatatura am trecut la un acvariu de 112l in care am pus cam 7cm pietris si am inceput cu 3 black molly, 3 silver molly si 3 corydoras paleatus
am si acum un incalzitor tetra de nu stiu cati watti dar suficient ca sa-mi tina la 25 grade apa la setare minima si un amarat de filtru intern Eheim pickup pt acvarii de pana la 150l(de care sunt cel mai dezamagit)
acum va rog nu ma intrebati ce plante am ca nu mai stiu dar am tot schimbat plantele mai ales dupa ce la un lot de plante m-am trezit cu o invazie de melcisori mici ce-mi distrug si acum frunzele unor plante dragi mie. cu melcisorii ma inteleg bine, in sensul ca daca vad ca apar pe toti peretii atunci sigur am un peste mort pe care nu l-am zarit si de aceea am dedus ca ma ajuta la curatarea acvariului, GRESESC, NU-I ASA?
la inceput foloseam chimicale si mancare de la tetra de care m-a dezvatat deoarece imi imputea apa(nu mai vorbesc ca initial parca puneam mancare pentru o hoarda de crocodili si-mi putea casa de se simtea de la usa de la intrare, dar am scapat de ideea aia proasta si ii hranesc mai rar si mai putin). Imediat am avut cam 20 de pui, aaaa uitasem, aveam un mascul negru de moly iar restul erau femele, asa ca am avut si pui albi si negri si tarcati. Nici corydoras nu s-au lasat mai prejos si au facut un pui, care-l am si astazi. Oua au lasat corydoras tot timpul dar puii nu ieseau ca nu stiam ca trebuiesc separati si terminau prin a fi mancate de molly.
Acum incep problemele! Molly nu am mai cumparat ca la mine se inmulteau la greu. Am observat ca se automentineau cam la 40, adica multi pui ii gaseam morti in filtru, sau masculii se fugareau si nu aveau timp de reproducere, dar nimic special. AM BANUIT DE PE ATUNCI CA AM PREA MULTI PESTI IN ACVARIU, ADICA ERAU CAM LA 4 CM LUNGIME 20 SI RESTUL PUIET IN DIFERITE STAGII DE CRESTERE, GRESESC?
Am dedus ca ar trebui sa schimb apa mai des adica la 2 saptamani cam 1/4 si am cumparat o pompa de aer ce da bule in doua pietricele mici. Cu apa fac asa: in 8 bidoane a cate 6 litri pun luni apa rece de la robinet si le las in camera pe jos deschise pana sambata cand fac schimbarea apei ca sa se evapore clorul si mai stiu eu ce. NU O FIERB, NU ADAUG CHIMICALE DECAT SAMBATA CAND FAC SCHIMBAREA SI PUN DOAR BIOTOPOL SI DENITROL DE LA JBL, IARASI, GRESESC CU CEVA?
Cand fac schimbarea de apa ma folosesc de o pompa cu sifon tot de la jbl care curata pietrisul de mizerie, asa CRED CA IMPUSC DOI IEPURI DEODATA!
Situatia de astazi nu-mi prea place si iata de ce!
De trei luni am luat 13 puntius tetrazona sau sumatrani care sunt bestiali si mi-au animat acvariul. Nu am probleme cu ciupiturile pentru ca i-am luat mici si si-au invatat locul in acvariu, ba chiar stau linistiti la masa si mananca dupa ce molly au terminat. Toti au ajuns la o dimensiune de cam 4 cm si sunt din aceia dungati adica salbatici. Inca nu stiu care sunt femele si care masculi ca nu am inteles diferentele! Am pierdut doi corydoras paleatus, unu a murit de la o ciuperca, DA STIU, FOARTE RAR CORYDORAS PALEATUS AU CIUPERCI, dar a fost exact in perioada in care puneam prea multa mancare, iar al doilea l-am lovit cu tubul cu care curatam fundul acvariului si l-am omorat
Am vazut ca sanitarii astia se simt bine in numar mare si dupa ce am intrebat baietii de la Hornb....h cam cati pesti pot pune in acvriul meu am mai luat 4 corydoras aeneus ca sa le tina companie la cei doi paleatus ramasi.
DECI astazi am 13 sumatrani, 6 sanitari 2 paleatus si 4 aeneus, si cam 20 molly(black, dalmatieni, silver si vreo trei portocalii) BANUIALA MEA E CA AM PREA MULTI INTR-UN ACVARIU ASA DE MIC!!!
Acum eu m-am inscris in forum pentru ca am o problema ciudata cu molly care sunt decimati de ceva ce nu pot incadra la o boala si pierd cate unul la 5-6 zile. Ii vad cum slabesc se subtiaza apoi devin apatici si se sting usor iar cand mor iau o forma de litera L, adica parca sunt franti/rupti/indoiti de o mana invizibila. Coada lor ramane blocata intr-o incercare de a o coti spre dreapta sau stanga.... mor de mila lor. Nu au pete, rani exterioare, aripile sunt intacte, dar am observat la cei albi ca aveau zona branhiilor inrosita, parca era foarte insangerata. Umbland printre rafturi am vazut la sfatul unui baiat ce vindea in acelasi Hornb..h un medicament Gyrodol si in poza exact afectiunea amaratilor mei Molly. Am urmat tratamentul exact, ba chiar l-am repetat dar cu o doza marita. O saptamana dupa al doilea tratament iar au inceput sa-mi moara! Doar Molly sunt afectati... si eu! Singura schimbare este ca inainte imi mureau mai trist, adica nu se stingeau pur si simplu ci incepeau sa inoate in stil tirbuson, adica nu erau in stare sa mearga drept se rasuceau in jurul axei parca erau ametiti, sfarseau cred ca de foame ca nu mai puteau sa se raneasca.
CONCLUZIA?
Daca aveti o solutie pentru molly va rog ajutati-ma ca am incercat si solutia anti bacterii pe baza de iod, am facut si doua scimbari dramatice de 75% apa si tot n-am scapat de probleme. Am decis sa ii las sa vad cati imi mor si cati vor spravietuii, CE-O FI O FI!
Aici vorbesc doar de molly ca restul nu au nici pe naiba, ASTA DACA NU FAC ALTA GRESEALA SI DOAMNE FERESTE II PRICOPSESC SI P-ASTIA CU CEVA...
Ii hranesc de doua ori pe zi: 4 tablete de novo tab dimineata, iar seara cam cat pot prinde intre trei degete novobel maruntit,(daca e nevoie repet partea a doua ca prea am multi pesti si nu- vreau flamanzi) SUNT SIGUR CA GRESESC SI LA ALIMENTATIE!
Apa e curata, plantele ok, nu super. De curand crezand ca poate am o problema cu lumina (am acum un aqua glow sun-glo de 30w T8) si d-aia imi mor pestii am mutat acvariul la fereastra! Ma lupt un pic cu algele dar nu mai stiu cum sa le vac viata mai usoara la amarati.
Sper ca n-am uitat vreo grozavie de-a mea in toata turuiala asta si astept nelinistit criticile voastre.
Apropos voi stiti vre-un veterinar care sa se priceapa cat de cat la pesti ca eu n-am intalnit unul pana acum si ma minunez de tampeniile pe care le-am auzit la veterinarii pe care i-am intrebat?
Multumesc de rabdare celor care au citit astea!

Forum Index » Profile for gagarici » Messages posted by gagarici
Go to: