salut,
daca as fi primit la timp sfaturile pe care le-ai primit de la Carja Ioan si eu as fi scapat de multe probleme in timp. personal le-am cam dedus cu timpul solutiile astea ce le concentreaza in post-ul lui de mai sus.
oricum daca ai pestii mici nu vei avea probleme majore/vizibile cam o luna dupa care vor incepe sa cedeze si-ti vor muri treptat cei mai sensibili pana se vor echilibra fortele...
eu am gresit punand fooooarte multa mancare si am grabit procesul de descompunere a mizeriilor si am intoxicat repede apa, a trebuit sa fac schimbari de apa la 2 zile cam 20% si am tot curatat kile de mizerie din filtru.
apoi am dat filtrul la max si am vazut ca apa era curata 2 zile max apoi mirosea filtrul de nu puteai sa stai in casa.
am cautat chimicale am ales MAX 3 solutii 1 biotop 2 bacterii de reducere nitrati si 3 solutie pt calmarea pestilor stresati de apa toxica
am folosit doze duble prima oara apoi peste o saptamana am folosit doze normale
oricum era prea tarziu, au murit foarte multi pesti, prostia a fost ca prietenii mei ma vazusera ca pusesem bazinul la ciclat (nu stiau ce inseamna asta. cum adica sa pun mancare in apa goala?) si se intrebau de ce las acvariul gol doar cu plante si pietris dar zero pesti?
crezusera ca ramasesem fara bani si s-a nimerit sa fie ziua mea si m-am trezit ca fiecare a venit cu 3-4 pestisori. (42 pui de neoni, sanitari, xipho, zebre si alte exemplare)
nu am stat sa le explic ca gresisera si i-am pus pe toti in apa desi chiar si incepator observasem incompatibilitati.
toata noaptea nu am dormit ca-mi tot sareau pesti din apa ca se alergau

si ma duceam sa-i bag la loc in apa, ca nu aveam ceva destul de mare sa acopar bazinul...
oricum, asta a fost acum 2 ani
acum sprapopulez bazinul ca se inmultesc ca nebunii si iar tre sa schimb 20% la 3-4 zile pana mai scap de niste pestioci
sfatul meu, daca sunt puiandri lasa-i mai nemancati baga repede solutii care au bacterii sub forma concentrata si ai rabdare 2 saptamani poate treci cu bine peste perioada naspa
dar ia in considerare sa cedezi/donezi/vinzi cativa pesti
ai inceput cu prea multi pesti
bafta