da m_3, am vrut sa zic bar, ai dreptate, eu mereu uit sa verific mesajul si postez aiurea, ma bucur ca ai inteles perfect ce vroiam sa spun
despre vibratii nu am zis ca nu sunt deloc, si eu ma mai bag sub acvariu ca-mi scapa ceva si in mod inevitabil dau cu capul de blatul de lemn de sub el si aud cum prostii se zmucesc si cat ma frec pe teasta ii vad printre lacrimi si injuraturi cum se agita amaratii deci PESTII SUNT SENSIBILI LA VIBRATIILE MAJORE.
am si eu experiente cu niste boxe inutil de mari desi vecina/baba/bolnava psihica de sus imi bate in teava si apoi vine la usa mea de fiecare data cand am vizite dincolo de 12 noaptea si ne cere sa radem mai incet ca ea nu poate dormi
la fel daca dau brusc tare(spre exemplu cand vin de la servici pun si eu ca omu un Billy Idol care dupa parerea mea BUBUIE) se sperie dar le trece!
apoi ma refeream la faptul ca e stiut ca toate animalele salbatice s-au adaptat perfect vietii langa zone foarte zgomotoase gen aeroporturi pentru ca in general vazul e cea mai importanta cale de informatii la regnul animal ca si la om
E ADEVARAT CA NICI PESTII NU AUD DAR SIMT VIBRATIILE, dar daca amaratii vad ca nu este niciun pericol observ ca se calmeaza treptat.
ma jur ca in forumul asta am vazut numai oameni care sunt FOARTE atenti cu pestii
la mine acasa trec foarte multi parinti cu copii si toti pestii care i-am avut au fost genul de pesti care vin direct la tine la geam sau daca bagi mana in apa te ciugulesc si nu fug(dar in secunda in care bag minciogul in apa ma jur ca parca au turbat, fug prin toate colturile, sunt traumatizati din magazin

)
sincer de aceea am vrut pesti nu doar sa ma uit la ei si sa nu stranut langa ei iar problema cu zgomotul cred ca e minora la pestii care ii avem in acvariu
voi nu ati vazut cum vin pestii ambalati in camioane, aia care fac drumuri mari?
daca apa e clara, se inmultesc nu-ti mor de cine stie ce boala sunt sigur ca-i doare in dorsala de zgomot
poate daca le pui muzica ritmata ii inveti sa danseze ca in videoclipul ala SALMON DANCE - CHEMICAL BORTHERS