[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Imi da un sentiment de liniste acest acvariu
image

Au aparut si primii micuti

image

image
Va multumesc pentru vorbele bune

Am uitat sa specific, dar cred ca se observa. Am scos spraybar-urile in timpul sedintei foto, in ideea de a face poze mai "coolte" cum ar zice Maria Sa
Si am acoperit si lampa impreuna cu spatiul dintre lampa si luciul apei, cu o fasie de autocolant negru, ca sa nu mai deranjeze la ochi.
Ok, pana pui plantele, repet, nu exagera cu lumina.

As zice 1-2 ore cat sa se plimbe un pic pestii si sa le dai de mancare. Banuiesc ca nici prin ciclare nu ai trecut. Asa ca baga schimburi mai mici si mai dese de apa, ca sa nu se acumuleze substante toxice pentru pesti.
N-am mai postat de ceva vreme aici, asa ca e timpul pentru un update

Am recapatat culoarea la macrandra intre timp, odata cu cresterea dozei de PO4. Acum vreo saptamana si ceva am lasat si doza de PPS la 12 ml/zi, dupa cum spunea Lucian...cam multe schimbari la fertilizare si daca mergea bine cum era inainte, n-are rost sa schimb.

Rotala walichii pare sa fie mai bine. Mai gasesc varfuri care se opresc din crestere, insa intr-un procent mai mic. Am descoperit insa niste varfuri de genul la Rotala rotundifolia.
Am cautat pe internet informatii, sunt diverse pareri. De la fenomenul de alelopatie, pana la excesul/lipsa fosfatului, lipsa calciului sau lipsa de CO2. Am mai discutat cu Maria Sa si ultima varianta (lipsa CO2-ului) ar fi oarecum viabila. Desi pH-ul il am in jur de 6.6 cu un kH de 8 ar exista o sansa ca tufele mari sa blocheze circulatia apei si sa existe zone un apa stagneaza fiind privata de nutrienti...ciudat e ca pana acum o luna nu am avut probleme, iar testul de co2 care sta in partea opusa spraybar ului pe unde intra co2-ul, este pe galben...adica desi co2-ul intra in acvariu prin dreapta, concentratia lui e aceeasi si in partea din stanga.

Ma rog, nefiind o problema serioasa, deocamdata o las asa. Mai vedem in timp.

Pe partea de "design", m-am straduit sa aduc tufele intr-o armonie, sa se potriveasca unele cu celelalte. Si trebuie sa recunosc ca e greu E o adevarata arta si trebuie multa atentie, pricepere, ochi si trebuie sa-ti cunosti plantele si bazinul, incat sa le poti tunde pe fiecare diferit ca sa le aduci in timp la o forma armonioasa.
De asemenea am mai adaugat cioata cumparata acum ceva timp (i-a luat 2 saptamani de stat in cada ca sa se inmoaie). A trebuit intr-un final sa o tai in doua ca sa o pot pune cum trebuie (sau cel putin asa sper eu, ca am pus-o cum trebuie ). Trebuie sa-i multumesc si lui Porcu', care ca de obicei m-a indrumat putintel

Nu stiu daca mi-a iesit sau cat de bine mi-a iesit, dar va pun niste poze Mi-ar fi placut sa am un aparat mai profi si eu sa fi fost mai priceput la pozat, dar asta e, defilez cu ce am

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Si doua filmulete, primul e filmat pe loc iar incepand cu minult 3:05 le dau de mancare pestisorilor, iar al doilea e in miscare (si putin tremurat ).

Sper sa va placa !
Mai pune plante. Dupa ce cresc vei putea ascunde incalzitorul si in-ul de la filtru.
Mai pune apa in acvariu.
Renunta la gogoloaia verde din fata.
Pentru capitolul filtrare, ar fi mai bine sa pastrezi resunul. Are capacitate mai mare, poti pune mai multe materiale filtrante in el. Si daca nu ii poti regla destul debitul, poti sa pui ceva burete mai fin, sau perlon si ii mai taie din "avant".

Dezavantajul e ca filtrul e maricel si din punct de vedere estetic nu da prea bine. Mai ales ca acvariul tau nu e chiar mare.

Pune si plante in acvariu. Vei putea masca filtrul cu ele si te vor ajuta si cu apa. Daca insa totusi n-ai sa pui plante, ai grija cu lumina. Nu prea puternica si nici prea multa.
Bine ai venit !
Te asteptam la incepatori cand ai probleme

Poate ne arati si niste poze cu acvariul.
Interesanta poza
slvmarin wrote:Eu am un incalzitor in substrat Dennerle, fara controller.

Temperatura din substrat este aceeasi cu cea din bazin (la zecime de grad) la peste 24C setati in acvariu.

Pai tocmai aia e ideea, ca nu trebuie sa fie aceeasi temperatura. Ci substratul trebuie sa fie mai cald.

slvmarin wrote:
Dpdv al meu, este ineficient total si are un cost la achizitie de aprox 270lei.

Se justifica incalzitorul de substrat numai cu controller, probabil.

Este ineficient pentru ca nu ai controllerul.
Nu chinui bettanul in bol !
Mai bine nu-l cumpara.
Felicitari pentru achizitie
Multumesc Petre

Revin cu inca 3 poze, din care una am prins-o bine tare

image

image

Si cireasa de pe tort

image

Am facut si niste teste la apa in seara asta.
NO3 = 5 ppm , aveam niste Seache Nitrogen ramas de la un setup trecut pe care vroiam sa-l folosesc, dar se pare ca nu. Cred ca e de ajuns valoarea asta, cel putin deocamdata.
PO4 = cea mai mica valoare de pe scala, adica pot zice 0. Voi incepe sa adaug putintel. Nu prea mult, ca din cate am citit, Cuba nu e o tocmai o mare halitoare de fosfat.
Fe = pe la 1.5 ppm.
E frumos.
Felicitari !
Arata foarte bine

Felicitari !
Acum mi-am dat seama ca albumul de pe picasa era setat pe privat si il puteam vedea doar eu
Am modificat, deci ar trebui sa puteti vedea si voi pozele de mai sus.

Mai vin cu doua poze si niste filmulete. Pe partea video parca prinde culorile ceva mai ok aparatul, decat in poze.

Sper ca merge si melodia de pe fundal, acum vad ca face ceva figuri youtube-ul.

image

image
Grozav, ca de obicei.
Un bazin de top ! Foarte fain mi se par integrate plantele...
Arata foarte fain !
Ei, am reusit sa si plantez usurel acvariul. (joi s-a intamplat treaba asta, dar din varii motive precum , abia acum am reusit sa fac niste poze )

Am luat usurel, firicel cu firicel si le-am infipt in substrat, da' evident ca n-am avut prea multa rabdare si n-am burdusit cu plante

image

Si a iesit asa:

image

Momentan merg pe 5 ore de iluminare. O fertilizare usoara cu Ferropol24 (o picatura diluata in 10 ml de apa, solutie din care pun 2 ml in acvariu zilnic), Ferropol, Easycarbo si astazi am inceput si un pic de potasiu de la Easy Life.
Imi place lumina pe care o produce lampa, are o usoara nuanta de roz ce scoate crevetii in evidenta absolut grozav. Ce-i drept am ales si cateva exemplare mai frumoase din bazinul mare, cei mai rosii si cat mai mult colorati cu putinta. Insa in lumina asta arata super fain, se apropie bine de preavestitii sakura.
Problema insa e ca aparatul meu foto si cu lumina roz nu se pupa deloc (si nici fotograful nu-i stralucit ). Poate unii din voi stiti problema asta de la bazinul de anul trecut cu creveti unde aveam un Osram Fluora. In poza iese o nuanta albastruie si nici nu vrea sa focalizeze calumea...asa ca o sa va prezint niste poze nu prea grozave. Iar crevetii nu apar in poza la fel de colorati cum sunt in realitate...ca sa nu mai spun ca nu am nicio sansa sa prind efectul de reflexie de pe exoscheletul lor, cei care aveti creveti probabil stiti la ce ma refer.

Un mascul probabil:
image

Femela:
image

image

image

image

image

Iar exemplarul din mijloc, o femela, e barosanul, e aproape complet rosie, dar n-am reusit sa o prind calumea in poza:

image

image

De-acu' astept sa creasca buruienile

LE: A mi se scuza ca n-am mai scos difuzorul din acvariu cand am facut poza. Apropos de el, isi face treaba bine, m-a costat 26 de lei de pe nevertebrate. Bag o bula la vreo 3 secunde cred si-asa testul de co2 sta aproape pe galben Dar vad ca nu comenteaza nimic crevetii.
S-ar putea sa te superi pe mine, dar nu, nu l-ai ajutat cu sfatul asta.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: