Message |
|
au trecut trei saptamani de cand mi-am luat acvariul de 126 de litri si hop azi altul :-P din cauza ca am tot auzit reclamatii ca am suprapopulat acvariul m-am hotarat sa mai imi iau inca unul...acesta e de 63 de litri :-) si vreu sa bag in el cei 12 pestisori de guppy 2 sanitari albi si 2 ancitrusi...oricum am donat parintii la guppy astia mici...am donat 6 femele si 2 masculi si tot am ramas cu multi pesti....cred ca am ajuns intr-un punct de unde nu o sa mai am cum sa ma opresc :-)
|
 |
|
e adevarat ca pot sa le dau galbenus de ou fiert la pestisori?le face bine?
|
 |
|
se poate inchide,i-am dat :-)
|
 |
|
care e procesul de tratare a buturugi? o fierbi? o dai cu cva? :-)
|
 |
|
poti sa imi spui si mie cum se numeste planta de pe buturuga? oricum arata super acvariul...buturuga e cumparata sau este home made?
|
 |
|
stie cineva de unde pot sa imi achizitionez si eu planta asta "marsilea" ... am fost la hornbach si nu au asa ceva si chiar nu stiu....unde as putea sa gasesc
P.S sa fie din Brasov magazinul :-)
|
 |
|
am nevoie de un acvariu cu tot cu echipament...(incalzitor,filtru,capac,neoane)preferabil 54-60litri
|
 |
|
trusa a fost aproximativ 130lei cam asa....plus testu de NH4 care a fost in jur de 40 lei...
|
 |
|
mi-am achizitionat deja o trusa de la JBL si are teste pt: PH, Fe, KH, NO2, NO3 si pe langa asta mi-am luat separat si un test NH4 la recomandarile vanzatorului  ma bucur ca am facut primul test si totul a iesit in limitele normale :-)
|
 |
|
aveam o femela de guppy care era mai grasa :-) dar nu avea pata neagra si nu am crezut ca e bortoasa, dar azi am venit acasa si am vazut un pestisor in acvariu...m-am chinuit vreo o ora si am reusit sa prind 4 puiuti si i-am separat...din pacate la moartea unuia chiar am asistat,un xipho l-a atacat si  acum am 11 pestisori.cam cat le ia pana ajung la maturitate si prind culoare? abia astepta sa le vad coloristica :-)
|
 |
|
am acvariul suprapopulat si as dori sa donez din guppy am 6 femele si 4 masculi, din cele 6 femele 4 au coada galben cu negru si 2 sunt simple(cu coada transparenta) masculi sunt 2 cu coada galbena,1 cu coada neagra si 1 cu coada portocalui cu negru...i-am cumparat de la hornbach cu 8zile in urma.
|
 |
|
si ce trusa de testare a apei imi recomandati?
|
 |
|
astazi de dimineata am vazut k mi-a nascut femela de guppy....7pestisori mici si vioi :-) saracuta am chinuit-o,statea de o saptamana in maternitate mi-a fost frica ca nu o sa mai nasca...e ok daca tin pestisori in maternitatea in care a stat guppy pana sa nasca?daca vreau sa ii pui in alt acvariu care ar fi temperatura optima pt ei?
|
 |
|
as dori sa achizitionez o trusa de testare a apei...cam ce mi-ati recomanda? si inca ceva....la cei 48 d pesti ai mei cam ce acvariu ar trebui sa am?unul de 180l ar ajunge?
multumesc
|
 |
|
as vrea sa stiu care pesti nu sunt compatibili cu care....eu am intrebat la hornbach daca pot sa ii bag impreuna si mi s-a zis ca sunt din familii apropiate 
|
 |
|
dupa ce au aparut algele mi-am cumparat si eu 4 ancistru si chiar se ocupa de curatirea algele....parca sunt mai putine :-) dar m-am ocupat si eu de asta,am facut si un tratament pt alge si incet incet vad ca dispar
|
 |
|
in sfarsit un rapuns care sa nu ma faca sa nu mai vreau sa scriu pe forum... sunt dispusa sa trec prin toti pasi ca sa am un acvariu impecabil si sa imi asum toate greselile de incepatoare :-)
|
 |
|
asta da greseala...dar nu e vina mea la magazin(hornbach) mi-a zis ca trebuie cam 1 litru de apa de peste asa k eu cu cei 48 ai mei m-am gandit ca (k) le merge super...oricum schimb cam 10 litri de apa la 2 zile,sper ca asta nu mai e alta greseala majora :-)
|
 |
|
buna! am un acvariu de 126l pe care l-am achizitionat de cam 20 de zile...si de vreo 5 am pesti in el(16neoni,6guppy femele,4guppy masculi,4xipho,6sanitari albi,4ancistrusi,un betta mascul si o femela,2 pesti fantoma,nu le stiu denumirea stiintifica  ) am 3 tipuri de plante , subtrat Tetra Plant si peste pietris de 3-4mm. Sunt incepatoare intr-ale acvaristicii dar pot sa zic ca m-am documentat cat de cat inainte sa achizitionez acvariul.
|
 |
|
am vrut sa zic 48 de pesti...mancare acuma le dau o data pe zi pt k m-au cam speriat algele astea,iar lumina o las aprinsa km 10 ore pe zi.....
http://pets.webshots.com/photo/2286115820105123669NDInSR cam asta e vederea de ansamblu a acvariului.....
|
 |
|