[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
nici o saptamana si am algeeee  XML
Forum Index » Alge
Author Message
sorana_bv
Junior member

IP:

Am un acvariu de 126l,cu un filtru Eheim aquaball 2210,termostat de 100W si 2 neoane de 18 W, acvariul este populat cu 48 de specii si 3 tipuri de plante la care sincer nu le stiu denumirea, am pus un subtrat Tetra Plant si am pietris de 3-4mm....dupa 14zile in care am tratat apa am introdus pesti si odata cu ei au aparut si algele....au aparut mai intai pe geam iar acum s-a extins pe pietris si plante am 6 sanitari albi si 4 ancistrusi....am curatat peretii cu magnet si s-a curat usor dar acum apare iar....se ridica de pe pietris...e primul meu acvariu mai mare si nu stiu c sa ma fac?
http://pets.webshots.com/photo/2711718150105123669sVPeys aveti aici o imagine cu una din plante plina cu alge
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

stai asa ca m-ai pierdut .... " 48 de specii " sper ca te referi la plante

sper ca nu spui de pesti ....vad ca mai jos spui ca ai " 6 sanitari albi si 4 ancistrusi...."

explozia de alge posibil sa fie datorata excesului de mancare / nitrati pestilor .... si datorita faptului ca ai facut un dezechilibru major acolo ...

asa ca iti pun cateva intrebari:

1.de cate ori le dai de mancare zilnic?
2.Cat de mare este timpul de iluminat al acvariului
3.Cate plante ai in bazin
4.Pune o poza de ansamblu te rog daca poti caci se pare ca ai ceva pietre calcaroase acolo, lucru care nu merge decat la acvariile de ciclide nu si la plantate pentru ca iti vei mari duritatea la apa, lucru care nu vrei
5.Cat de mult le dai de mancare

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
sorana_bv
Junior member

IP:

am vrut sa zic 48 de pesti...mancare acuma le dau o data pe zi pt k m-au cam speriat algele astea,iar lumina o las aprinsa km 10 ore pe zi.....
http://pets.webshots.com/photo/2286115820105123669NDInSR cam asta e vederea de ansamblu a acvariului.....
jax
Junior member
[Avatar]

IP:

noi speram "k" ai 48 de pesti mici-mici-mici ca sa incapa in cei 100l net care ii ai probabil, "pt k" altfel o sa produci un dezastru biologic, indiferent de cita mincare si lumina pui.
dupa ce-ti termini temele la scoala citeste articolele despre setarea acvariului si populatia maxima in raport cu volumul de apa. sau inainte?

POZE
sorana_bv
Junior member

IP:

asta da greseala...dar nu e vina mea la magazin(hornbach) mi-a zis ca trebuie cam 1 litru de apa de peste asa k eu cu cei 48 ai mei m-am gandit ca (k) le merge super...oricum schimb cam 10 litri de apa la 2 zile,sper ca asta nu mai e alta greseala majora :-)
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Don't worry, be happy....it's just the beginning...
Lumina, CO2, fertilizare, substrat...va trebui sa le combini optim pentru a scapa de alge...dupa ce vei reusi, te vor napadi din nou. Atunci vei trece la un nivel semiprofi...iti vei lua teste, vei testa constituentii din apa, aia mai principali...NO3, PH4, etc si-i vei echilibra...atunci vei scapa iar de alge... :-)
Este un "love" story cunoscut de noi, nu te inspaimanta!

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
sorana_bv
Junior member

IP:

in sfarsit un rapuns care sa nu ma faca sa nu mai vreau sa scriu pe forum... sunt dispusa sa trec prin toti pasi ca sa am un acvariu impecabil si sa imi asum toate greselile de incepatoare :-)
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

sorana_bv wrote:in sfarsit un rapuns care sa nu ma faca sa nu mai vreau sa scriu pe forum... sunt dispusa sa trec prin toti pasi ca sa am un acvariu impecabil si sa imi asum toate greselile de incepatoare :-)

Stai, stai, stai asa Sorana din BV...o-i scrie eu mai ghidus, dar asta nu inseamna ca luarile de cuvant ale predecesorilor mei nu erau indreptatite...trebuie insa sa gandesti pozitiv si ia orice sut in fund ca un pas in fata...si cel mai important, nu fi suparacioasa.
Deci, tot numar la pestii tai si nu-mi ies numa 6 neoni, 5 guppy, 1 betta si 2 molly parca,,,total 14 pesti, plus doua coloane romane. :-) Sau ai reusit sa dai intre timp carasii, scalarii si crapii koi? :-P ...continua cu datu si da si coloanele; sunt ireale si non-naturale intr-un acvariu. Locul lor poate fi luat de buturugi. Va trebui sa scapi si de acele pietre. Cred ca sunt luate din noul vostru Hornbach si sunt calcaroase. Se preteaza intr-un acvariu cu ciclide africane si nicidecum intr-unul plantat...cresc duritatea apei.
Radem si glumim, dar algele sunt ceva inevitabil intr-un acvariu nou. Respecta sfaturile de mai sus privind inghesuiala din acvariu. Stiu, ti-s dragi, te-ai indragostit de ei...bine ca nu ai africani :-P , dar daca nu faci ce ti se spune aici vei ajunge si mai rau...la decese.
Poti sa-ti faci o bomba cu drojdie pentru CO2...pentru un acvariu ce se indreapta catre impecabilitate adausul artificial de CO2 este obligatoriu...pentru fotosinteza plantelor.
In ceea ce priveste relatia alge / plante, sunt aici oameni extrem de priceputi care te vor sfatui de bine...maine, pe lumina, sa intre si ei pe forum.
Pana atunci, noapte buna!

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

sorana_bv wrote:in sfarsit un rapuns care sa nu ma faca sa nu mai vreau sa scriu pe forum... sunt dispusa sa trec prin toti pasi ca sa am un acvariu impecabil si sa imi asum toate greselile de incepatoare :-)

Nu te supara pe noi ca nu sintem asa rai . Nu folosi litera "k" aiurea si-o sa ne intelegem mai bine, noi sintem batrini si incuiati si nu prea ne place. Nu ne mai putem schimba acuma la batrinete.

Aia de la Hornbach aa vazut ca esti incepatoare si te-au pacalit sau poate nici ei nu stiu. E obligatoriu sa renunti la o parte din pesti. Zici ca ai asa: 16 neoni, 6 guppy femele, 4 guppy masculi, 4 xipho, 6 sanitari albi, 4 ancistrusi, un betta mascul si o femela, 2 pesti fantoma. Io as pastra doar neonii si Ancistrusii. Eventual si sanitarii albi daca-s Corydoras.

Se accepta acvarii asa masiv populate ca al tau doar la crescatori sau vinzatori. Acvariu' unui pasionat trebe sa arata altfel.

Algele au aparut cel mai probabil din cauza ca-s pesti prea multi. In combinatie cu plante prea putine. Vezi la www.tropica.com lista de plante. Alege de acolo niste specii care-s date ca fiind "easy" si care cresc repede. Incearca sa pui mina pe ele. Apoi planteaza masiv bazinu'. Apoi vorbim de CO2 .

jax: luarea peste picior a incepatorilor nu ne caracterizeaza , e o manifestare aberanta a etapei un pic primitive de la inceputu' forumului. Imi place sa cred ca forumu' nostru a depasit demult acea perioada .

Poze: smilie ... Poze cu plante
jax
Junior member
[Avatar]

IP:

my bad, my bad. sper ca mi se accepta scuzele, urez bun venit noului forumist.

POZE
calin97
Junior member
[Avatar]

IP:

Si mie imi apareau alge pe geamul acvariului,pe pietre si putin pe plante.
dar mi-am luat un sanitar cu ventuza si in vreo 3 ore a mancat toate algele.Acum ii dau felii de castravete ca nu mai are ce sa manance. :-o :-o :-o
[Email]
sorana_bv
Junior member

IP:

dupa ce au aparut algele mi-am cumparat si eu 4 ancistru si chiar se ocupa de curatirea algele....parca sunt mai putine :-) dar m-am ocupat si eu de asta,am facut si un tratament pt alge si incet incet vad ca dispar
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

sorana_bv wrote:............am facut si un tratament pt alge si incet incet vad ca dispar

sper ca nu ai bagat algicide nu? (adica substante importiva algelor)

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

eu unu pentru combaterea algelor am bagat algovec de la Sera ;)
[Email] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Daca aveti si plante in acvariile alea, nu mai folositi algicide. Multe dintre plante nu vor fi incantate deloc. Da' deloc.

Forum Index » Alge
Go to: