Message |
|
s-a rezolvat si problema aceasta. Dupa "operatie" pata rosie ramasa s-a tras in 2 zile.
va multumesc...se poate inchide
|
 |
|
am rezolvat problema....
l-am mutat in vechea lui casa si acum este foarte vioi si maninca pe rupte, respira normal...si i-au disparut toate petele de pe el.
probabil nu s-a putut acomoda in acvariul mare si a preferat bolul de 12l vechea lui casa in care a crescut de la 4cm.
nu cred ca a fost decit stres pt el acvariul mare si ceilalti colegi de acvariu.
va multumesc pt sfaturi. se poate inchide threadul.
|
 |
|
filtrul acvariului scoate apa filtrata exact la suprafata...deci suprafata apei este valurita.
am bagat si pompa de aer pentru orice eventualitate, am scos toate plantele inclusiv melcii (am inteles ca melcii sint sensibili la tratamentul cu aqua furan) si le-am pus in vechiul bol de 10L al carasului mare in vederea obtinerii unei noi ape ciclate in care am stors buretele acvariului mare (inainte de a-l trata cu aqua furan)
apa pt acvariu folosesc din filtru de apa curenta potabila care filtreaza apa prin 4 filtre (sediment, post carbon, carbon activ,UV) de la ROKOR ECOSTYLE:
http://www.waterpia.ro/sistem_de_filtrare.html
deci la momentul actual acvariul mare este gol de orice in afara de pesti si substrat.
sub semnul intrebarii stai si faptul ca restul pestilor in afara de carasul mare nu prezinta niciun fel de boala, stres...sint vioi si maninca bine.
daca ma mai puteti ajuta cu sfaturi sint bine venite.
multumesc!
|
 |
|
Boul de la zoomania mi-a zis sa scot pompa de aer cand pun aqua furan. Iar dupa 3-4 zile au zis sa schimb 25% din apa si sa pun o noua doza de aqua furan. I-am zis ca este pompa de aer cu piatra, fara carbon ,fara uv etc. Si a zis ca , da, trebuie scoasa.  ( acelasi bou care imi spusese sa pun tot plicul de 1 gram in 60 ltri, dar am observat ca pe plic scria 1 gram la 100 litri).
Pana la urma bag pompa la loc? Filtrul l-am lasat (acvariul este Juwel 60 litri - filtrul lui)
Cata mancare sa le dau? (am granule Troco Prim nr 1 si 2 )
Multumesc anticipat.
|
 |
|
asa mi-au zis si la ZOOMANIA din Real si la un alt pet shop de unde am cumparat carasul acesta acum 7 luni. Nu sunt ei experti din moment ce au zis sa pun un plic de aqua furan la 50 l (iar pe plic scria ca trebuie 1 plic= 1 gram la 100 litri). Eu am pus jumatate de plic la 60 l.
Au zis: fara aer, fara lumina. Am inteles ca si mancare trebuie data mai putina. VA ROG spuneti-mi cum sa fac pana la urma. Carasul pare destul de grav - ieri era ok, a mancat salata, azi este decolorat, un opercul inchis, pete gri inchis si unele rosiatice spre abdomen. Sta la suprafata (nu respira de la suprafata, dar asa a stat si inainte sa pun aqua furan si sa scot pompa de aer).
Promit sa fac exact cum ma sfatuiti.  Numai sa supravietuiasca!
|
 |
|
am deschis opercului si branhia arata ok. cand l-am scos pe uscat ca savad de ce nu deschide operculul, a inceput sa il deschida. La fel si dupa ce l-am pus la loc in apa, dar pentru aprox 10 minute, apoi a ramas inchis. Am pus in apa aqua furan, am scos pompa de aer (cu piatra), am stins neon-ul. Carasul sta aproape de suprafata. Din cand in cand mai coboara si are tendinta de a se freca de substrat. Ieri a mancat salata (abia seara a inchis un opercul), azi nu a mancat nimic.
|
 |
|
am scapat de mucegaiul acela, dar acum carasul mare (apox. 18 cm ) respira numai prin branhiile de pe partea stanga. Pe partea dreapta operculul este inchis, nu il deschide deloc.
Din ce cauza oare???
aseara un opercul inchis, azi are pete gri pe el. incep tratamentul cu aqua furan. Alta solutie nu mai am; vad ca nici albastrul de metil, nici verdele de malachit, nici sarea nu mai au efect.
|
 |
|
poza cu boala carasului si cu acvariul

|
 |
|
vesti bune: a trecut chestia din gura carasului mare. i-am operat pe crap si pe carasul mare. cand am tras cu penseta de puful alb....era si un fir alb mai lung infipt in carne. am facut poze si o sa le postez. am cautat pe site la jbl poze cu boli dar nu este niciuna asa cum au pestii. imediat revin cu poze cu acele pete de mucegai sau ce este.
o s avad cum o sa rezolv si problema cu numarul lor.
|
 |
|
o sa incerc sa fac poze, pentru ca pe net nu gasesc poze care sa arate exact ca boala pestilor mei.
|
 |
|
multumesc pentru raspuns.
o alta intrebare am:
acolo und enu mai este puful alb, se vindeca pata rosie.
la magazin mi-au zis sa adun eu puful alb de pe ei. (nu stiu cum o sa fac asta pentru ca e foarte mic si ei nu o sa stea).
dar ce fac cu pata cu puf alb din gura carasului mare? as putea sa ii dau cu un betisor cu albastru de metil? sau..alte sfaturi daca aveti, va rog.
multumesc!
|
 |
|
am uitat sa mentionez ca pe 14 apr femela caras a depus icre (nu le-a fecundat nimeni). La 2 zile s-au umplut toti de pete rosii cu puf. Ma gandesc ca poate e din cauza icrelor?!
|
 |
|
in 60 l, dar i-am pus acum o saptamana. Am avut din septembrie numai carasul mare, iar sambata pe 11 aprilie i-am cumparat pe ceilalti. Pana sa ii aduc pe cei noi, carasul mare nu a avut niciun fel de probleme (chiar statea intr-un bol de 12 l, fara incalzitor, plante sau substrat). Dupa ce i-am adus pe ceilalti am observat la unul dintre pui o pata rosie cat gamalia de la bold pe inotatoarea dorsala. Am crezut ca incepe sa se coloreze. Dar in 4 zile s-a extins la toti. Acum am obs ca s-au retras petele unde nu mai este puful acela alb. Unde inca mai este puful alb...nu da semne sa se retraga.
|
 |
|
cum a aparut problema...intai un pui de caras a avut un punct rosu pe inotatoarea dorsala. Apoi in 2 zile toti pestii (2 pui de carasde 3 cm, un caras cat palma si o femela de aprox 8 cm, un crap koy mic) s-au umplut de aceste pete rosii pe care a aparut si un fel de...smoc alb. Fiecare pata rosie (pe inotatoare, burta si coada) are un smoc alb (fire scurte, drepte, ca o ...vata). Petele nu sunt mari, cam atat --> ( ) sau un pic mai mari. Problema este ca acel caras mare are un asemenea smoc cu tot cu pata in gura (in zona limbii). In total am numarat pe el 7 pete cu smoc: pe coada, pe inotatoarele laterale si pe burta.
Am pus verde de malachit, sare grunjoasa si am crescut temperatura apei.
Am un xipho care a adunat de pe ei acel puf alb, dar el nu este bolnav. Acum l-am separat.
Mi-a fost recomandat Aqua Furan, dar nu am pus inca in acvariu. Am remarcat o usoara ameliorare la petele de pe care xipho a cules puful alb. (poate este de la verdele de malachit). Acolo unde nu a fost puful alb smuls, pata si respectiv puful au ramas neschimbate.
Sa incep tratamentul cu Aqua Furan? De fapt ce boala este?? Am mai agsit pe internet ca s-ar numi mucegaiul pestilor (nu este gris in niciun caz). Nici la pet shop-uri nu au stiut sa-mi spuna exact ce este, doar ca nu au dat multe sase de supravietuire pestilor, desi ei mananca si sunt vioi. (carasul mare nu a mancat 2 zile nimic, a 3a zi a mancat si in a 4a zi i-au aparut petele cu puf, toate peste noapte- era separat de 2 zile de ceilalti).
Am nevoie de un sfat urgent, nu vreau sa moara!
|
 |
|