[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
un opercul inchis la caras  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
pisikoasa
Junior member

IP:

am scapat de mucegaiul acela, dar acum carasul mare (apox. 18 cm ) respira numai prin branhiile de pe partea stanga. Pe partea dreapta operculul este inchis, nu il deschide deloc.
Din ce cauza oare???

aseara un opercul inchis, azi are pete gri pe el. incep tratamentul cu aqua furan. Alta solutie nu mai am; vad ca nici albastrul de metil, nici verdele de malachit, nici sarea nu mai au efect.
harry-ab
Member

IP:

Cauta un medicament pe baza de praziquantel. Posibila infestare cu viermi a branhiilor.
[Yahoo!]
pisikoasa
Junior member

IP:

am deschis opercului si branhia arata ok. cand l-am scos pe uscat ca savad de ce nu deschide operculul, a inceput sa il deschida. La fel si dupa ce l-am pus la loc in apa, dar pentru aprox 10 minute, apoi a ramas inchis. Am pus in apa aqua furan, am scos pompa de aer (cu piatra), am stins neon-ul. Carasul sta aproape de suprafata. Din cand in cand mai coboara si are tendinta de a se freca de substrat. Ieri a mancat salata (abia seara a inchis un opercul), azi nu a mancat nimic.
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

De ce ai scos pompa de aer ?? pe timpul tratamentelor trebuie sa mearga aerarea,mai puternica decat in general chiar.Scrie in instructiunile medicamentului sa scoti aerarea ?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
pisikoasa
Junior member

IP:

asa mi-au zis si la ZOOMANIA din Real si la un alt pet shop de unde am cumparat carasul acesta acum 7 luni. Nu sunt ei experti din moment ce au zis sa pun un plic de aqua furan la 50 l (iar pe plic scria ca trebuie 1 plic= 1 gram la 100 litri). Eu am pus jumatate de plic la 60 l.
Au zis: fara aer, fara lumina. Am inteles ca si mancare trebuie data mai putina. VA ROG spuneti-mi cum sa fac pana la urma. Carasul pare destul de grav - ieri era ok, a mancat salata, azi este decolorat, un opercul inchis, pete gri inchis si unele rosiatice spre abdomen. Sta la suprafata (nu respira de la suprafata, dar asa a stat si inainte sa pun aqua furan si sa scot pompa de aer).
Promit sa fac exact cum ma sfatuiti. Numai sa supravietuiasca!
pisikoasa
Junior member

IP:

Boul de la zoomania mi-a zis sa scot pompa de aer cand pun aqua furan. Iar dupa 3-4 zile au zis sa schimb 25% din apa si sa pun o noua doza de aqua furan. I-am zis ca este pompa de aer cu piatra, fara carbon ,fara uv etc. Si a zis ca , da, trebuie scoasa. ( acelasi bou care imi spusese sa pun tot plicul de 1 gram in 60 ltri, dar am observat ca pe plic scria 1 gram la 100 litri).
Pana la urma bag pompa la loc? Filtrul l-am lasat (acvariul este Juwel 60 litri - filtrul lui)
Cata mancare sa le dau? (am granule Troco Prim nr 1 si 2 )
Multumesc anticipat.
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Daca filtrul acvariului nu face valuri la suprafata apei pune urgent pompa de aer inapoi! Va trebui sa cumperi mancare speciala pentru carasi (eu iti recomand Hikari,dar sunt ok si alte firme - cumpara orice mancare speciala pentru carasi pe care o gasesti).Mancarea aceea de la Troco este slab calitativa.De asemenea incearca sa le dai carasilor cate 2 boabe de mazare nesarata,decongelata si decojita....de 2 ori pe saptamana,in loc de hrana granulata.Le maruntesti astfel incat sa le poata manca,dupa ce le fierbi cateva minute.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
pisikoasa
Junior member

IP:

filtrul acvariului scoate apa filtrata exact la suprafata...deci suprafata apei este valurita.
am bagat si pompa de aer pentru orice eventualitate, am scos toate plantele inclusiv melcii (am inteles ca melcii sint sensibili la tratamentul cu aqua furan) si le-am pus in vechiul bol de 10L al carasului mare in vederea obtinerii unei noi ape ciclate in care am stors buretele acvariului mare (inainte de a-l trata cu aqua furan)
apa pt acvariu folosesc din filtru de apa curenta potabila care filtreaza apa prin 4 filtre (sediment, post carbon, carbon activ,UV) de la ROKOR ECOSTYLE:
http://www.waterpia.ro/sistem_de_filtrare.html
deci la momentul actual acvariul mare este gol de orice in afara de pesti si substrat.
sub semnul intrebarii stai si faptul ca restul pestilor in afara de carasul mare nu prezinta niciun fel de boala, stres...sint vioi si maninca bine.
daca ma mai puteti ajuta cu sfaturi sint bine venite.
multumesc!
pisikoasa
Junior member

IP:

am rezolvat problema....
l-am mutat in vechea lui casa si acum este foarte vioi si maninca pe rupte, respira normal...si i-au disparut toate petele de pe el.
probabil nu s-a putut acomoda in acvariul mare si a preferat bolul de 12l vechea lui casa in care a crescut de la 4cm.
nu cred ca a fost decit stres pt el acvariul mare si ceilalti colegi de acvariu.
va multumesc pt sfaturi. se poate inchide threadul.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: