[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu mic  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
wlayku99
Unripe member

IP:

Salut! Avem de ceva vreme (2 luni) un acvariu de vreo 30 l si am tot cumparat pesti. Acum avem: 6 xipho, 2 jandarmi, 3 platy, 4 scalari si 6 sanitari albi. Mai avem si un "bebe" xipho pe care il tinem intr-o maternitate. Vroiam sa stim daca este prea aglomerat si daca speciile pe care le avem sunt compatibile.
[Email]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Sunt enorm de multi pesti si cam toti cresc prea mari pt acel acvariu Plus ca nu sunt compatibili . Va trebui sa dai scalarii , jandarmii si xipho daca nu vrei sa-ti moara cat de curand. Poti pastra restul pestilor insa NU mai cumpara altii , mai ales dintre cei care cresc mari sau sunt agresivi . Platy sper ca sunt 1 mascul si 2 femele ..

Until you find someone worth dying for, you never really live.
wlayku99
Unripe member

IP:

Am vrea sa pastram xipho, totusi. Desi par sa se inteleaga destul de bine. Cam cati xipho putem avea in acvariu? Si ce mancare ar trebui sa le dam, sa isi pastreze culoarea rosie? Noi le dam acum niste bobite rosii... (nu stiu cum se numesc). Astazi le-am luat si o planta mare care le cam acopera un sfert din suprafata apei. Si la asta ar trebui sa renuntam? Scuze pt atatea intrebari deodata!
[Email]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

in primul rand scalarul nu are ce cauta acolo. E ca si cum ar fi un om intr-un lift daca intelegi.
Lasa xipho si restul (inafara de sanitari)daca ii ai de mici si convetuiesc fara probleme.
Mancarea poti sa o variezi. Planta poate ramane

This message was edited 1 time. Last update was at 24/11/2009 23:15:10

ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Radu esti ok ? Xipho ajung la 12 cm si jandarmii pe la 15 . Chiar crezi ca ii are de mici si sunt ok acum , crescand in 30l apa ? Si cu sanitarii ce ai oare ? Bine , si aia ar vrea mai mult spatiu ca sunt cory probabil si-s jucausi , insa nu compara cory ca dimensiuni cu restul pestilor pe care ii are , in afara de platy .
Mancare cumpara-le la cutie sigilata , nu tampenii din alea la pungute transparente , probabil expirate de n ani sau mai siu ce-i cu ele . Si cumpara de la firme de incredere : Hikari , JbL , etc.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/11/2009 23:21:10

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

ReBella wrote:Radu esti ok ? Xipho ajung la 12 cm si jandarmii pe la 15 . Chiar crezi ca ii are de mici si sunt ok acum , crescand in 30l apa ?

eu ma gandeam ca are masculi (din cate stiu masculi ajung la maxim 9 cm) na oricum.. scuze, uitasem ca femelele sunt mai voinice
mai bine baga un beta si gata

This message was edited 1 time. Last update was at 24/11/2009 23:26:24

wlayku99
Unripe member

IP:

ii avem pe toti de mici. intradevar xipho au acum vreo 6 cm, doar scalarii i-am cumparat astazi si sanitarii
[Email]
vlad55
Junior member

IP:

mai bine ai incerca sa scapi mai repede de scalari. scalarii sunt sensibili la agitatie si ingramadeala, iar tu ai de amandoua. scalarii prefera pestii mai linistiti nu agitati precum jandarmii
iar un acvariu de 30 de litri e cam mic pentru incepatori, as recomanda minim 50l. cu cat e mai mic cu atat e mai greu de pastrat un ecosistem
referitor la xipfo, ca sa le intensifici culorile ai putea sa le pui un neon special pentru acvaristica, ca sigur nu ai asa ceva.

vlad
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: