[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme cu bomba  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

De un timp bomba mea, pur si simplu s-a inversat. In loc sa bage co2 in acvariu, ma trezesc ca trage apa din el , mi-a fost recomandat o valva antiretur ca sa nu se mai intample asta, da in magazine pur si simplu nu gasesc, si cum o comanda de pe internet ar fi scumpa in momentul asta pentru mine, intreb si eu daca as putea face ceva diy, care sa actioneze cam in acelasi principiul.Ms anticipat

Cu stima,
Sorin

This message was edited 1 time. Last update was at 24/11/2009 19:49:18

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
glasforex
Member
[Avatar]

IP:

nu exista sa nu gasesti intr-un pet shop o valva din asta... se foloseste si la filtrele de aer care is puse mai jos decat acvariile sa nu vina apa pe furtunas si sa intre in pompa de aer. azi am luat una dintr-un pet shop zonal. costa 1ron.

totusi nu stiu daca e o solutie. asteapta un reply de la cineva mai in tema.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/11/2009 20:14:47

vlad55
Junior member

IP:

daca pompa iti trage apa din acvariu probabil ca s-a consumat, sau e pe terminate. si ai putea sa o schimbi. daca nu e asta motivul ... e posibil ca bomba ta sa fi facut spuma si sa fi astupat orificiul din capac... si in cazul asta trebuie sa o desfaci, sa o cureti si sa o montezi la loc.
de cat timp ai facut bomba?

vlad
[Email] [Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu este infundat ca nu am bomba de demult. Are 2 luni.
nu exista sa nu gasesti intr-un pet shop o valva din asta.

Daca eu iti zic ca nu am gasit...

Dar daca imi poate spune cineva din Iasi o locatie in care a mai cumparat, si poate am uitat-o eu sa o vizitez (desi ma indoiesc) as vrea sa o aud.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/11/2009 22:59:02

[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Te costa 20 lei comanda online pt o valva antiretur speciala pt co2 ...e 13 lei aia si 7 lei transportul prin posta . SAu iti poate trimite cineva din tara o valva din aia anti-retur mai ieftina , care nu e speciala pt co2 dar isi face treaba si aia . Eu n-am cum ca la noi nu am vazut asa ceva , a mea e tot de prin tara

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

din experienta mea iti spun ca amestecul unei bombe expira in aprox doua saptamani. in doua luni dorjdia aia (daca a mai ramas ceva din ea) nu mai produce nimic.

setup 1 | setup 2
[WWW]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Pai cum putea sa expire, daca are abia 1 saptmana ?

[Email] [Yahoo!]
Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

pai mai devreme ziceai ca bomba are doua luni....sau te referi la bidon in sine....nu-mi dau seama. un lucru este cert daca ti-a venit apa din acvariu pe furtun, in bidon inseamna ca bidonul nu are suficienta presiune sa impinga gaz in coloana apei de acvariu. Daca ai facut amestecul doar de o saptamana inseamna ca ori reteta este nasoala, ori drojdia nu este buna ori bomba iti rasufla pe undeva.

Ca sa te asiguri ca nu rasufla introdu tot alambicul in cada plina cu apa sa veyi daca ies bule pe undeva. ca drojdie iti recomand dr. oetker iar ca reteta.....am mai postat pe aici pe undeva o reteta pe care eu am folosit+o cu succes cativa ani (reteta nu este creatie proprie, a mai fost postata pe acest forum in urma cu multi ani).

setup 1 | setup 2
[WWW]
vlad55
Junior member

IP:

petul in care ai drojdia este destul de tare, adica mai are ceva co2 in el?

vlad
[Email] [Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Bomba, chiar si cu metoda cu gelatina se consuma in 2 saptamani. Dupa asta nu produce CO2, prin urmare nu are presiune bidonul si nu mai ies bule din furtun... Trebuie sa prepari din nou amestecul minune la fiecare 3 saptamani, si e bine sa nu lasi sa se consume de tot ca sa eviti fluctuatia de PH.

Daca nu ai valva antiretur, o solutie simpla ar fi sa asezi bidonul mai sus decat nivelul apei din acvariu.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pai mai devreme ziceai ca bomba are doua luni

Scuze aici nu m-am exprimat eu corect, ma refeream la bomba in sine nu la amestec.

un lucru este cert daca ti-a venit apa din acvariu pe furtun, in bidon inseamna ca bidonul nu are suficienta presiune sa impinga gaz in coloana apei de acvariu

Posibil si asta, la bomba mea gaura pe unde intra furtunul in sticla e mai mica de cat furtunul in sine, ca astfel sa nu fiu nevoit sa nu lipesc furtunul de capac.

ca drojdie iti recomand dr. oetker

Am cautat dr. oetker si nu am gasit la magazinele din zona, am fost nevoit sa cumpar la cub drojdie.

Am mai postat pe aici pe undeva o reteta pe care eu am folosit+o cu succes cativa ani (reteta nu este creatie proprie)

O stiu reteta aia, dupa aia m-am luat.

petul in care ai drojdia este destul de tare, adica mai are ceva co2 in el?

La mine este si a fost moale tot timpul.

Daca nu ai valva antiretur, o solutie simpla ar fi sa asezi bidonul mai sus decat nivelul apei din acvariu.

Din pacate nu am cum sa fac asta ca mai sus de acvariu nu mai am nimic pe care sa pun bomba.

Incerc sa vad, e posibil sa aiba o scapare de co2 pe undeva, revin mai incolo cu noutati.

[Email] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

nu ai nevoie de valva antiretur, problema ta este ori la etanseitate ori la drojdie.

pet-ul in care ai drojdia trebuie sa fie beton pe durata de viata a bombei (1-2 saptamani)

LUPmic
Senior member

IP:

"Din pacate nu am cum sa fac asta ca mai sus de acvariu nu mai am nimic pe care sa pun bomba."
Nu ai capac la acvariu?
[Email] [Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu am capac.

[Email] [Yahoo!]
ab3l
Unripe member

IP:

apropo de valva de sens unic,o sa gasesti la orice pet shop din iasi.
saptamana asta am vazut eu la acvamax, la petshopul de la gara internationala si la petshopul de la baza podului din alexandru.
oricum problema ta, dupa cum ti-au zis si colegii nu vine de la aceasta, sigur scapa co2-ul pe undeva ;)
verifica din nou etansietatea la fiecare piesa in parte ;)
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna dimineata,
Revin cu noutati, am luat frumusel bomba cu numaratorul de bule si cu reactorul si le-am cufundat in apa, dupa ce am mai intarit cu superglue si inca un lipici special pentru tevi gaura pe unde intra furtunul in reactor si respectiv numaratorul de bule, nu mai are scurgeri de co2 prin zonele alea.Apoi am apasat mai tare pe reactor si au inceput sa iasa scurgeri de co2 pe sub dop , dar repet asta in conditiile cand apasam foarte tare.

la petshopul de la baza podului din alexandru

Acolo am fost miercuri si nu avea, vanzatoarea mi-a zis ca e prea avansat si nu are cum sa aiba , da in fine, daca zici ca ai vazut am sa mai trag o fuga acolo, posibil in cursul zilei de azi sa ajung si la alte pet-shopuri din oras si sper ca voi gasi.

Revin mai diseara cu noutati

Si mai am o intrebare legata de bomba, bulele ar trebui sa iasa continuu? (bine inteles numai ziua) sau sa iasa numai dupa ce agit bomba, iar dupa o perioada sa agit iar?

O zi buna in contiunuare.

This message was edited 1 time. Last update was at 28/11/2009 11:07:56

[Email] [Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Evident continuu, fiind sub presiune. Daca pui si numarator de bule, ar trebui sa iasa 2-3 bule pe secunda. Daca ies bule doar daca agiti, inseamna ca nu ai presiune = s-a consumat bomba sau ai scurgeri la butelie.

Daca iese CO2-ul prin piatra o sa vezi mai multe bule mici asemanator ca la pompa de aer, totusi recomandat ar fi un difuzor CO2 in loc de piatra.

This message was edited 1 time. Last update was at 28/11/2009 13:15:35

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna seara,
Am revenit, dupa cum am promis am noutati, dupa o plimbare prin oras, pe la pet-shopuri, am gasit valva antiretur (chiar doua) si am atasat-o intre reactor si numaratorul de bule, din cate vad nu mai am probleme de gen apa in reactor. Dar vad ca au aparut intre timp alte probleme, pe care datorita voua le-am sesizat.

Prima ar fi reactorul care are unele scapari de co2 pe sub capac, trebuie mentionat ca, capacul este de coca cola iar sticla este de apa minerala carbogazoasa, nu stiu daca este bine ca o sticla sa nu aiba capacul propriu, voi ce ziceti?

A doua ar fi etansitatea dopului cu furtunul, care acum pare a fi rezolvata, am cufundat in apa si nu am sesizat scapari.

A treia ar fi sticla care mai mereu este moale, repet amestecul are aproape doua saptamani de acum, oare de ce?

Legat de eliminarea de co2, daca s-ar fi "terminat" bomba, cum de mai scoate co2 cand o agit? (in afara faptului ca mai are drojdie pe fundul sticlei)

Tot de modul de eliminare a co2, la mine furtunul cu piatra intra intr-o jumatate de sticla taiata, in care se aduna si apoi se dizolva in apa, e bun modul asta de dizolvare a co2-ului? (iar cand se aduna prea mult, este eliminat)

Multumesc anticipat,
Cu stima Sorin

[Email] [Yahoo!]
Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

Trebuie sa mai fii atent si la temperatura in care iti sta bomba de co2 (dorjdiile sunt active - iti mananca zaharul si iti produc co2 la o temperatura de aprox 25 grade C). Daca drojdiile nu sunt active inseamna ca nu produc co2 de rezultand o bomba moale .
Modalitatea de dizolvare a co2-ului in apa nu este cea mai buna, o cautare pe google cu termenii "co2 diffuser for aquarium" te poate lamuri.

This message was edited 2 times. Last update was at 28/11/2009 21:43:51

setup 1 | setup 2
[WWW]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ramane sa vad ce fac cu difuzorul, dar la celelalte intrebari, ma poate lamuri cineva ?

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: