[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alexandru Bazavan
Forum Index » Profile for Alexandru Bazavan » Messages posted by Alexandru Bazavan
Am capacul original al acvariului modificat ca sa intre 3 neoane de 15 w.

Fata de acum 2 saptamani am adaugat in acvariu o tufa de sagittaria subulata si 5 fire de rotala.
.Am postat azi-noapte de pe telefon cand nu eram acasa.Nu am avut nici o poza din ultimele zile in tel..Cand am spus maine ma gandeam de fapt la azi,mai exact acum.

O poza de ansamblu : http://imageshack.us/photo/my-images/16/dsc01935h.jpg/

O poza cu ancistrusul albino,sunt in cautare de inca vreo 2 pentru acvariul mare : http://imageshack.us/photo/my-images/507/dsc01937q.jpg/

Vad ca singura care a ramas exact asa cum am luat-o,nici nu a crescut, nici nu a dat inapoi este planta pe care sta ancistrusul.Daca nu ma insel este un echinodorus.

Si in final o sa va rog sa ma ajutati in identificarea unei plante : http://imageshack.us/photo/my-images/507/dsc01939f.jpg/

Acum ceva timp,cand nu aveam lumina corespunzatoare pentru plante am avut o tufa din planta respectiva,din cate imi amintesc am primit-o cadou.Nu a avut lumina,deci a cam luat-o naiba.Mai am un acvariu cu pui si am scos ramasitele din ea si le-am pus acolo.Acvariul respectiv sta intr-o camera cu lumina foarte multa si resturile cu pricina au crescut.Cand le-am vazut le-am luat si le-am bagat in acvariu si vad ca au inceput sa se dezvolte.

P.S.: Poze facute acum 10 minute si nu,nu am nimic de ascuns
Acvariul arata groaznic atunci,cam chel.Maine dimineata voi pune o poza ca sa vedeti cum au evoluat lucrurile dupa 2 saptamani.
http://img20.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img20/5315/img071x.jpg -acvariul in data de 12 noiembrie.
Salut.Nu am mai spus nimic despre evolutia acestui acvariu.Pestii sunt urmatorii:un mascul betta,11 neoni rosii,6 rummy nouse,3 ancistrusi de care nu am putut sa ma despart si un SAE.Nu aruncati cu pietre.Pestii sunt pui,nu este nici unul matur.Ancistrusii au in jur de 5 cm si neonii 3 cm.Stau in acest acvariu provizoriu.Imediat dupa sarbatori o sa dau comanda de un acvariu de 300 l.Eu zic ca nu o sa moara 2 luni.Fata de pet shop unde stateau cel putin 100 de neoni in 40 l...
Plantele mele o duc foarte bine.In 2 saptamani aproape ca s-au dublat in ciuda faptului ca nu am facut nimic special pentru ele.Nici macar Co2.O sa revin cu poze in scurt timp.
Salut.A trecut destul de mult timp de atunci.Am tinut un betta si 5 corydoras in 35-40 l dar pentru o scurta perioada de timp.Acum cresc betta cu neoni in 60 l si ma pregatec pentru in proiect maricel de 300+ l.
Mai e inca un lucru de mentionat.Daca iei teste nu lua din alea gen "10 in 1" pentru ca nu faci nimic cu alea.Cumpara teste dedicate.
Da,dar ar trebui tinut la un mascul 2 femele si atunci nu cred ca e cea mai buna idee.
Daca este o boala atunci clar nu prea mai ai ce sa ii faci.Dar totusi tind sa cred ca de vina este betta.Din cate stiu eu ei se tin singuri sau(aici depinde foarte mult de firea pestelui) cu specii linistite cum ar fi neoni.Zebrele sunt mai zapacite din fire si cred ca el le-a aranjat.

Incearca totusi pe JBL online hospital poate identifici boala.
Un caras matur are nevoie de 50 l.
Poti tine cu carasi doar crapi koi dar nici nu se pune problema sa ii cresti in acvariu.
Ceva noutati ?
Bun...cu filtrul am lamurit-o.Am 2 variante.In functie de ce gasesc in magazine ma decid.Am gasit si 2 firme cu care as putea lucra acvariul,de asemenea si capac.Ce parere aveti in legatura cu plantele,pestii,lumina si sistemul de Co2-nici pe acesta nu stiu de unde sa-l iau;am inteles eu in mare parte cam ce imi trebuie-?
A mai aparut o varianta...un SUN SUN 404b cu UV inclus.Ce parere aveti?Din cate am auzit este foarte bun.
Ar fi o idee.As putea sa mai pun pe langa filtrul extern de la JBL inca unul intern,deja ciclat de 300 l/h.
Ce parere aveti de JBL CristalProfi e900?
Salut.Tot amenint de ceva timp ca trec la un acvariu mai mare.Primul pas a fost facut deja prin achizitionarea a 20 l manado(cu cei 10 l pe care ii am deja cred ca ajung).Proiectul ar fi urmatorul:
Dimensiuni acvariu:145x40x50(Lxlxh),grosime de 10 sau 12-in functie de bani,funt dublu,intaritoare.
Substrat:Manado,poate si un substrat fertil
Filtrare:...aici o sa va rog sa ma ajutati.In materie de filtre externe sunt total dezorientat.Ma gandeam la ceva cu un debit de 1500-1600 l/h.Iar intervine problema baniilor.As vrea sa ma incadrez in 500-550 lei.
Lumina:Nici aici nu sunt sigur pe ce voi merge.Iar o sa va rog sa ma ajutati.Ma gandeam sa am macar 250 w.
Decor:In vacanta de iarna plec la bunici la Valenii de munte si caut pe acolo,pe dealuri cioate si buturugi.
Plante:Nici aici nu sunt sigur.As vrea niste moss,blyxa,rotala si astept si alte idei.
Pesti:Voi pune ce am acum in acvariul de 60 l si anume 13 neoni rosii si cei 3 ancistrusi.Mai am si 6 rummy nouse dar nu stiu daca o sa ii pun si pe ei.Cred ca o sa ii schimb tot pe neoni.Vreau sa mai cumpar 3 perechi de scalari,inca vreo 20 de neoni,15-20 corydoras.As mai pune o specie..iar o sa va rog sa imi dati sfaturi...oscilez intre gourami,ramirezi si ar mai fi.
Co2:Voi face un sistem ca la carte cu butelie si tot ce mai trebuie.Pe langa butelie,difuzor,ph controller,electrovalva si manometru de ce mai am nevoie?
Incazire: Prin substrat.
Fertilizare:JBL Ferropol.

Si o ultima intrebare...ce firma imi recomandati pentru executarea acvariului?

Multumesc pentru ca va bateti capul cu mine .O seara placuta si ape limpezi.
Neoni si betta?Ar fi o idee.Gasesti si neoni si betta la cina.Daca nu te incanta la cina gasesti si la zoo betta.Eu nu am incredere sa iau altceva cand vine vorba de pesti de la zoo si nici nu recomand.
Te poti duce la piata la vest sambata si duminica si ii poti schimba acolo.Ii cunosc pe cei care vand acolo si am luat de multe ori pesti de la ei.Poti sa mai incerci si la Cina unde au iarasi pesti sanatosi si la preturi bune.
Depinde foarte mult de betta.Eu am crescut si inca mai cresc betta cu neoni,rummy nouse,corydoras,ancistrusi.Nu recomand sa ti betta cu guppy deoarece datorita coloritului si cozii guppylor ,bettanul ii poate confunda cu un alt betta si ii ataca/omora.Dar asa cum am mai spus depinde mult si de firea bettanului.Stiu cazuri in care betta a atacat neonii si cazuri in care betta era alergat de neoni.

Forum Index » Profile for Alexandru Bazavan » Messages posted by Alexandru Bazavan
Go to: