[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bayek
Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Nu pune 10 cm de pietris, o sa regreti. Iti ocupa spatiul si o sa adune namol. Exact asa, namol, o sa miroasa exact ca namolul atunci cand bagi aspiratorul pana la fund. Maxim 4 cm recomand. Si curatenie impecabila si schimb saptamanal de apa, minim o treime. Nu are sens sa inventezi apa calda, mergi pe zapada batatorita ca-i mai bine.
Nu o muta in alt acvariu, exista riscul sa abandoneze ouale don cauza stresului. Acopera sorbul de la in cu un burete sau cu dres de dama.

Cauta bureti de sorb care sa se potriveasca la filtrul tau, neaparat pana incep sa eclozeze ouale, altfel pierzi puiet la greu.
La nano, daca nu faci mentenanta frecvent adica aspirat de substrat la greu, s-ar putea sa te trezesti cu viermi in substrat. Care au si ei rolul lor, isi fac treaba, totul e sa-i accepti estetic.
Cum va fi asigurata nitrificarea de filtru?
Ce jungla frumoasa e acolo, arata foarte bine. Eu as mai baga foarfeca un pic sa aiba pestii mai mult spatiu, dar e dupa gusturi. Oricum, pare un mediu sanatos.
Da, nu sunt mare fan aglomerare de moss haotic prin acvariu. Eu folosesc foarfeca cel putin o data pe luna.
Daca inteleg eu bine, vorbim de un acvariu de 30 litri? Ce sa caute filtru extern in schema asta? Sub 50 litri nu cred ca exista filtru extern care sa nu faca valtoare acolo. Precum valtorile in care spalau taranii rufele acum 100 e ani. Hang-on e solutia, daca e acvariu fara capac sau filtru intern daca are capac.
Pe crengi. Si pastrezi doar atat cat ai nevoie cat sa arate acvariul bine, restul donezi sau arunci.
Mancare la pesti o data pe zi, cat mananca in 3-4 minute. Atat. Ei sunt smecheri, cand te vad pe langa acvariu incep sa se agite, sa cerseasca. Dar tu trebuie sa rezisti. Chiar mai mult, nu e rau sa le impui o zi pe saptamana de pauza totala, fara mancare.
Pentru bazin plantat minimal si cu pietris, Sera e fix ce trebuie. E 45 lei la Animax si gratis la mine, ca am unul care sta degeaba.
Misto de tot. Mai trebuie niste pestisori.

Ce valurire faina face pipa aia…
Are legatura cu lipsa pestilor. Nu stiu cum a ajuns, dar acvariul nu e chiar un sistem inchis ermetic.

Daca aspiratul substratului e grija ta cea mare, de ce nu-ti iei o teava mai lata? Ala de la Sera e bun si ieftin.
Am in acvariul cu creveti pietris asemanator. Cand erau acolo pesti nu aveam rame, de cand l-am facut doar de creveti au inceput sa apara. Acum am cel putin 10 rame in substrat, nu ma mai deranjeaza, m-am obisnuit cu ele si o sa bag la un moment dat 4 cory pygmy care o sa le haleasca. Dar o sa aduni namol in acel substrat, o sa trebuiasca sa-l aspiri zdravan in fiecare saptamana.

Las aici poza cu o rama, sa vezi despre ce vorbesc:
image
Ce-i acolo…. Super smecherie. O garsoniera in Cluj a intrat acolo

Imi place selectia de plante. Si lampa aia e super SF. Bafta multa, sa savurezi la maxim tot procesul!
dan.pavelescu wrote:
Macar sa mai am eu putere fizica, psihica si financiara, desi nu se arata nimic roz la orizont.

Cu fizicul ajutam cand e nevoie, cu psihicul iesim la o bere si rezolvam, cu financiarul organizam o cheta sau, cum se zice mai nou, crowd funding. Suntem generatia cu cheia la gat, ne descurcam ce mama naibii!
Tetra color sunt shaorma versus mancare frantuzeasca.

Nu cred ca o sa fie armonie in acvariu, o sa fie doar culoare.
Asta cu ultimul… si Scorpions au zis ca se retrag dupa care au mai bagat un turneu.
Frumosi tare astia mici albastri, galactici.

Sunt pretentiosi?
Frumosi de tot astia mici.
Nu trebuie decat sa compari culorile cu cele de pe flacon, sa vezi daca esti in zona sigura (verde) sau asa si asa (galben) sau naspa (rosu). Macar pentru NO3 recomand test individual, cu reactivi, nu strip-test.

Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Go to: