| Message |
|
|
Faye wrote:
severum777 wrote:...nu mananca nici granule, o sa intre in substrat si nu stau s-o caute prin el...
Ba exact asta fac. Toata ziua sug pietricelele din substrat in cautarea hranei. Si daca tot a venit vorba de substrat, ai grija sa nu le ramana pietrele blocate in gura. Deocamdata sunt mici, dar in cateva luni(daca traiesc pana atunci) vor incepe sa ia fiecare pietricica in gura.
Fulgii aia care plutesc sunt contraindicati, pentru ca le provoaca probleme la vezica inotatoare.
AlxFCSB wrote:...ajutati-ma cu sfaturi ceva ...
Sfatul meu ar fi sa renunti la carasi, sau sa iei un acvariu corespunzator si un filtru pe masura.
Substrat, nu pietris, el are o granulatie mult prea mare, iar granulele se pierd prin el, nu sunt nici adulti sa poata manca hana pentru pesti de iaz, daca nici fulgi , nici granule sa incerce cripsuri.
|
 |
|
|
|
Mananca orice.
|
 |
|
|
AlxFCSB wrote:Off nu vreau sa moara sunt mult prea frumosi , ajutati-ma cu sfaturi ceva adica cred ca e posibil sa se integreze in sistem chiar daca nu am ceva mult mai mare sunt putini pesti in acvariu e loc destul si filtrul merge mereu , ajutati-ma plzzz !
Multumesc
Carasii, iubesc filtrarea si temperaturile relativ scazute, xipho, molly si ce mai ai tu pe acolo, adora temperaturi, care nu le suporta Carasii, sa nu mai zic de spatiul mic pe care il au la dispozi?ie, acvariul tau are 52-60 de litri, care este insuficient pentru un singur caras, dupa parerea mea cel putin 80 de litri, inca un lucru care nu am vazut sa spuna cineva pe undeva, vazand cum se comporta in iazuri mari, Carasii sunt pesti de grup care inoata chiar in grup, in acvariu fiind un spatiu mic nu dezvolta acest comportament.
Deci cel mai sanatos este sa scapi de ei.
|
 |
|
|
O sa se sature ei din egeria, asteapta sa mai creasca  , nu mananca nici granule, o sa intre in substrat si nu stau s-o caute prin el, eu zic sa raman la fulgi .Problema la tine e ca ai pesti incompatibili in cea ce priveste temperatura si marimea.
|
 |
|
|
|
Mersi ca-mi amintesti, la mine carasii sub 5 cm nu accepta mazarea, nici galbenusul de ou, ce manaca si accepta bine e morcovul fiert si castravete dat pe razatoare.
|
 |
|
|
|
Deci , mai am o intrebare:
- in iazul de afara nu sta apa, intr-o seara se scurge aproape toata, iazul este ca un fel de fantana, este din beton, rotund, cu niste cuburi din piatra aranjate in fata lui, iar si ele sunt la randul lor lipite in beton si finisate, curatate, fundul are acelas aspect doar ca nu sunt cuburi, ci piatra de munte plata ( ca acelea pe care depun ciclidele ) , interiorul are cam 1.20-1.30 m lungime ( diametrul ) .Ce pot face ca sa ramana apa in el? Si in acelas timp sa se pastreze aspectul frumos de " fantana ".
|
 |
|
|
|
Salut ! Ce volum sau marime are acvariul tau? Accepta toate tipurile de hrana, daca sunt mici incearca TetraGoldfis , eu cu asta hranesc alevinii pana la 3-4 cm, apoi mai adaug in dieta granule + tetra min, cand depasesc 8-10 cm ii hranesc in functie de culoare. Trebuie tinut cont ca adora spatiul, adica tu ai nevoie de minim 100 de litri pentru cei 2 carasi. Asta este mai important decat hranirea, temperatura sa nu depaseasca 23 de °C, iar sub 10 -8 ° C incep sa hiberneze, dar in acvariu nu e cazul.
|
 |
|
|
|
Sa le pun in albastru de metil, stiu ca asa se face cand vrei sa nu iei paraziti pe plante.
|
 |
|
|
|
Nu ma deranjeaza cele de pe geam, sunt prea putine, dar sunt gramada pe luewigia.
|
 |
|
|
Larva450 wrote:Scuza-ma! era tanar.Avea o 4 -5 luni.Zici ca nu se lovesc,ai meu se alergau si curtau femele fara sa le pese ca se lovesc de decoruri sau filtru .
Atunci avem probleme similare, eu am cam 5 Platy si 18-20 de guppy daca nu mai mult, dar cred ca sunt pana in 20 , intr-un acvariu de 60 de litri, si tot acolo am si problema cu algele, nici nu mai seamana a acvariu, maine cred ca scot substratul si pun unul nou sau nu mai pun nimic , pun niste egeria, si intrebarile raman aceleasi, cum pot sa scap de algele de pe ludwigia?
|
 |
|
|
Larva450 wrote:Vivpari cocosati sunt ori ca s-au lovit ori nu-s prea activi.Mascul de guppy care l-am avut era normal si dintr-o data s-a cocosat.Eu cred ca s-au lovit.
Masculii de guppy fac asta la batranete(1-2 ani ) , dar ce am eu nu sunt batrani nu au nici un an . Nu se lovesc  , dar se intampla si la platy , ei nu ar trebuii sa traiasca mai mult ?
Banuiesc ca ar fi de vina stresul , astemp si alte sfaturi , mersi oricum.
|
 |
|
|
|
Chiar daca nu pre imi raspunde nimeni la intrebari, am sa postez aici 3 intrebari la care nu am primit raspuns.
1 . Cum pot salva ludwigia dupa ce a fost invadata de alge?
2 . Femelele de vivipari ( guppy si Platy) raman " cocosate", inoata aiurea temperatura este ok (25-26°c ) , care este cauza, si cum pot trata acest lucru?
3 .Pot tine 6 scalari intr-un acvariu de 150 de litri net? In acvariu mai am, 9 corydoras , 4 hemigrammus, 4 colisa, 2 Platy ( astia nu au probleme ) , 4 zebre roz, 4 rasboras. Am 4 si vreau sa mai cumpar 2 red devil.
|
 |
|
|
|
Vand severum gold de aproximativ 10-12 cm , pretul este de 40 lei pe amandoi, trimit in tara unde este cursa directa de autobuz.
|
 |
|
|
Larva450 wrote:incearca sa pui un separator in care sa separi cory in acvariul mare de restul pestilor facut din ceva plasa de tantari si marginile tari ca sa nu poata da la o parte pestii plasa.Si dupa ce fac icrele scoti perechea de cory si o bagi dincolo de separeu langa ceilalti pesti.Pui cand vor iesi,daca vor iesi vor sta acolo in siguranta.Zic eu.Acum poti sa faci cum vrei.
Of, corydoras, din experienta spun, au nevoie de apa proaspata, temperatura de 25 °C si un acvariu de 30 litri e ok, nu se tin in maternitate, mie spre exemplu cand am vazut ca dau semne de reproducere am facut un schimb de apa 45-50% si au depus, in acvariu separat se mai pune si albastru de metil, eu astep sfaturi cat mai exacte, totusi, nu e vorba sa-i fac sa depuna, ci sa iasa pui, ouale sa fie fecundate cat mai eficient, sa iasa macar 30-40 % din pui, iar sa mai traiasca 10-20 % din ei ar fi grozaf, daca hibridul rezultat ar fi si el fertil la randul lui ar fi minunat.
Imi e teama sa nu se transmita genele de la aeneus la femela de paleatus, sa rezulte doar o sub-specie cu putine modificari, cei doi sunt foarte asemanatori, deci as putea lua in calcul asta.
|
 |
|
|
|
Platy cu guppy?? Din cate am citit eu, masculul de guppy poate fertiliza femela de Platy, dar puii ies plate cu putine defecte. Asta e ceva intalnit mai des, dar despre corydoras nu-mi imaginam ca e posibil, d-asta as vrea atat de mult sa incerc in 2-3 saptamani minim, sa aiba timp, sa iasa pui cat mai sanatosi.
|
 |
|
|
|
Nu mai sunt nici alea 4 oua, niste sfaturi, totusi vad ca depun, ar putea iesii ceva, am mai avut eu un guppy+molly, asa cred,scos la mine in acvariu, semana cu un vellifera mic fara voal.
|
 |
|
|
|
Christmas moss mai exact. Nu este alga. Creste foarte frumos.
|
 |
|
|
Mai sunt 4 oua  , imi vine sa ma dau cu capu de pereti, stie cineva daca iesea vre'un pui? Sau daca ieseau sanatosi, totusi sunt hibrizi, sau erau unii aeneus si unii paleatus.
Daca ar iesii ceva, am planuri mari, a 2-a oara poate am noroc, imi puteti da niste sfaturi despre temperatura, acvariu... Sa pot sa-i reproduc cat mai eficient si sa mai si scoata pui, cum o sa se numeasca specia noua? Hibrid aeneus×paleatus? A mai auzit cineva de asa ceva?
|
 |
|
|
 Dezastru, au depus , lucru minunat, pana cand vezi guppy si cu platy mancand din oua, mai pot salva ceva? Rapid am nevoie de ajutor daca o mai fi oua.
|
 |
|
|
|
Ca sa nu ti se arda becul am o idee, banuiesc ca in spatele capacului ai niste gauri prin care ies cablurile, cumperi un geam care sa fie fix pe masura acvariului, il pui deasupra, iar pe unde are capacul gauri pe acolo sa aiba si geamul, ca sa se poata oxigena apa si sa scoti cablurile echipamentelor.
|
 |
|
|
|
|