[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabi C
Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Acu nu stiu daca sint chiar de taiat.S au chircit asa dintre ele si inca o chestie s au ingalbenit dintre ele ca si cum ar fi ceva carente.Din teste insa po4, no3, fe sint cit trebuie. La fel si co2. Overall bazinul merge bine , curind vine si prima tunsoare la monte carlo.
Azi am curatat si furtunele. Sint " partea" din filtru care obtureaza cel mai tare flow ul. Iar flow slab si lumina puternica inseamna alge.
Pai lampa nu e neaparat cea mai puternica, adica este rgbw de 60w cu 3450 lumeni.Ideea e ca o parte din buce sint deja adaptate la acvariu si alea sint ok. O parte din ele sint luate din petshop si crescute emers. Alea cam sufera. De mutat nu vreau sa o mut prea in spate, bazinul are 40 cm adincime si ar suferi plantele care sint mai in fata.
Da, sa stii ca merge frumos. Aseara am tuns toate plantele din background pentru ca acopereau deja suprafata apei si obturau tare flow ul. Pentru ca sa am rotala foarte deasa cred ca mi ar trebui o lampa foarte pe spatele bazinului. Lampa care o am acum din " cauza de lumina prea puternica pentru bucephalandre" sta in 85%. Si asa e cam prea puternica lumina pentru ele. Cind o aveam la 70% s - au simtit cel mai bine. Oricum daca merge tot asa in continuare, cum spui si tu in citeva saptamini e in maxim de forma.
Mama cum arata bucephalandrele alea. Iti dau adresa mea sa te scap de ele.
Nu stiu daca bazinu asta e la "creme". Dupa capu meu i-as vedea locu acolo.
2.8l de substrat pro intra in eccopro 300. In al tau sint cu o treime mai putin. Dar posibil sa fie neciclat complet inca.Dar repet la mine cind am avut suficient material biologic particulele in suspensie au disparut. Nu au avut nici o treaba cu filtrarea mecanica.
Absolut superb.
Asa ceva e foarte misto. Silviu Man a cochetat intr o masura cu stilu asta. Daca Koala se apuca de asa ceva imi pun o poza cu el in rama deasupra patului.
Nenea Batman aia tot un fel de aquascaping este. Eu zic ca si acolo intra foarfeca la greu. Nu asa de des dar intra. E o dezordine foarte controlata.
paradoxx wrote:In sfarsit ! sustin enorm varianta de jungla,ci nu forfeceli si sqapeuri

Stii cum suna asta? Ca ai cum ai zice ca Dacia e cea mai buna masina.
Ai nevoie de mai multa filtrare biologica. Am patit la fel cind pe un bazin de 125l brut am avut eheim eccopro 300. Erai mereu suspemsii in apa. Cind am trecut la professionel 4 250 au disparut complet. La ambele filtre aveam doar eheim substrat pro in ele.
Ca idee acum am un eheim pro 4 600 plin cu substrat pro pe un bazin de 96l brut. Baxinul functioneaza impecabil.
Multumesc frumos.
Bazinul are o luna deja :

image
E cel mai bine ca ai pus si poza Silviu.
Legat de aquabasis de la JBL pot spune ca este foarte foarte bun. Recomand si eu un strat de asa ceva sub nisip.
Exista multe varietati de crypto , de la lutea pentru prin plan pina la balansae pentru partea din spate. Eu as face bazinul plecind de la tufe de crypto si apoi adaugind cite ceva din ce are Silviu in poze. Valisneria creste prea repede si ai sa te saturi sa stai sa tunzi la ea. Acu' cum crezi si tu.
Poti incerca si un gazon de Marsilea hirsuta. E o planta cu cerinte modeste ( creste si fara co2) si arata foarte bine.
...

image
......

image
...

image
...

image
Si inca ceva detalii...

image

Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Go to: