[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gege
Forum Index » Profile for Gege » Messages posted by Gege
Pai pe Test scrie ca nu e safe valoare pe care o am.
Le-am primit si eu si am zis sa le folosesc.
Salut,

Am tot citit pe forum, problema cu KH-ul. Am un KH destul de mare peste 7 (mai exact testul Tetra 6 in 1 imi face o culoare aproape albastra, ceea ce e mult), toate topicurile sunt destul de vechi de prin 2012 cel mai "nou".
Exista o metoda mai moderna da a scadea acest KH?
Am citit ca acidul citric poate scadea dar dozat o perioda mare de timp. Nu scrie insa cat sa pun, de cate ori pe zi etc.
Ma puteti ajuta va rog frumos?
Pe viitor intetionez sa achizitionez un sistem de filtrare al apei, cel indicat de Koala, dar cand or sa fie banuti, ca sa scot apa curata.
Pana atunci ce metode aveti de scadere?
Epica ala cu coasa )))))))... asa o sa dau si eu in hc cuba )
Da stiu, dar ghinionul se tine in lant, nu vezi ce vreme avem in Cta? Pic de soare nu avem de 1 sapt.
Nu umblii la saptamana, cred ca la 6 luni cam asa, cand o sa ramai fara debit atunci umblii si procedezi la fel ca la cele interne, totul cureti in aceeasi apa, adica cea din acvariu. Sau scoti fiecare furtun in parte il cureti si dupa il pui la loc, alea se camolteaza sau cum se scrie.
Ohooooo, dar ai ceva acolo , bravo.. astept sa imi creasca si mie acum, dar parca sunt ghinionist, 1-2 sapt maxim au avut soare in rest, numai innorat a fost afara.
Partea finala, cam asa arata, fac experient cu cuba ingropata si cuba pusa doar deasupra la fel si la parvula.
Dupa ce am termina plantatul, am acoperit cu o un fost ambalaj daca mai stiti cum se vindeau paturile, in ambalaje transparente si fermoar.
O sa revin in timp cu update-uri daca sunteti interesati

Mersi,
Salut,

In urma cu ceva timp am achizitionat un pot de HC Cuba crescut emers si un pot de parvula.
M-am gandit sa las acvariul asa cum este ca nu arata rau si sa ma apuc sa imi cresc singur cuba criza de mare in perioada aia.
In poze o sa vedeti progresul plantei si cu descriere la fiecare poza.
Acele cateva firicele sunt o parte mica din pot, cealalta parte am pus-o in alt recipient la lumina unui bec fluorescent de 24w 865, dar nu le-a mers bine, era sa moara, nu stiu ce am gresit, cred ca era prea aproape becul de ele.
Asa ca am renuntat la bec si le-am pus si pe ele la fereastra si au inceput sa isi revina impreuna cu parvula.
Sper ca am postat unde trebuie.
Pai nu noua trebuie sa ne placa, tie trebuie sa iti placa. Incearca sa cauti poze pe net, vezi cum ar arata, in capul meu ce spui tu arata bine, dar acum nu stim cum, cu ce o sa decorezi, ce plante etc. Eu zic ca sa ai 5 cm de substrat, iti trebuie cam 30Kg, max 40kg.
Sunt oua de melci probabil. Ai melci prin acvariu?
Seamana cu o intrare in mina. Parca mai trb ceva, partea stanga imi place, acum nu stiu ce ai putea face la dreapta, poate daca ai face un morman mai inalt?
De la mine cred ). Sa nu vorbim despre educatie, aici vorbim de acvaristica, de pestii aia care ii omori si ii chinuiesti voit, ca refuzi sa asculti sfaturile noastre ;). Dar limitarea te-a oprit numai la educatie, ca deh, ce sa zici si tu.
Sa ii dea cineva block acestui pusti. Ma irita maxim postarile lui. Omoara pestii mai ceva ca ISIS, bai baiatule dai delete la cont si lasa-te de acvaristica, te-a durat in .... de postarile si sfaturile noastre. Omori frumusetile de vietati, chiar asa nu te duce deloc materia cenusie, chiar nu ai mila de ele? Da, este boala prostiei tale.. ma scuzati, dar nu se mai poate..
Scuze ca ma bag, de ce nu il pui la autocar si in 3 ore este in Bucuresti?
Da, de la el am luat laterita ). Atunci o sa fac o alta lampa suspendata in care sa pun 3-4 neone cu reflector, asta pe care o am nu prea am gandit'o cum trebuie si numai am loc de nimic, imi trebuie mai mult spatiu. Multumesc
Hello, revin cu mici idei.
As renunta la lampa suspendata de acum.
As vrea sa fac ceva in genul 3 chestii de genul doar capetele le-as folosii.
http://www.dedeman.ro/ro/electrice/corpuri-si-surse-de-iluminat/iluminat-de-interior-decorativ/veioze/kira-veioza-1xe27-albastru-plh031a.html
Dupa care as face un suport simplu din ceva pvc sau aluminiu fixat pe dulapul pe care sta acvariul.
Ca becuri m-am gandit la niste becuri economice 24w 865 am unul acasa si face ceva lumina
http://www.dedeman.ro/ro/electrice/corpuri-si-surse-de-iluminat/becuri-surse-de-iluminat/fluorescente/compact-fluorescente/bec-economy-twister-23w-865-e27.html
Am un spirit al schitarii dezvoltat )
Ceva completari?

Ar trebuii sa te gandesti bine ce vrei de la acvariu. In primul rand mai scapa de pesti, pestii care sunt agitati, gen zebre, guppy, molly parerea mea nu au ce cauta cu scalarii. Scalarii merg bine cu neoni si ceva cory pe fund. Pesti calmi care nu ii streseaza. Altfel, o sa ii vezi cu burta la neon. Sfatul meu pune-te pe citit, compatibilitate pesti, fiecare specie cati litrii de apa are nevoie. Noi incercam sa te ajutam dar daca tu vi cu " Scalarii cu Zebrele ii am de 1 an impreuna si nu a murit nici unul dintre ei" deja ne dai de inteles ca oricum o sa faci ca tine, indiferent de ce ti se spune..
Sa fie primit Koala! O sa ma orientez catre o chestie din asta, curand . Prin asta scoti apa doar cand faci schimburile de apa nu? Adica ma gandesc sa nu se defecteze sau sa isi piarda din proprietati atunci cand sta degeaba. Poti bea si apa?
O sa vad ce se intampla la urmatorul schimb de apa, fac niste teste si revin cu valori
Lemon mai ai Valisneria?

Forum Index » Profile for Gege » Messages posted by Gege
Go to: