| Message |
|
|
|
Multumesc pentru sfaturi, asa voi face. Ajung home si ma reapuc de treaba. Nu mi-ati raspuns la intrebarea e ok daca bag apa direct in acv de la retea si dupa pun solutia de, declorinare in acv?
|
 |
|
|
|
Welcome si ape limpezi sa ai.
Acum postezi in sectiunea " coltul incepatorului de apa dulce " orice te doare capul, implicit intrebarile tale. Spor
|
 |
|
|
 ).. ai sectiunea " Despre noi" la forum index. Dupa care creezi un topic nou in sectiunea "Coltul incepatorului(apa dulce)" aici este postul unui alt coleg, ma intelegi ce zic eu pe aici?
|
 |
|
|
Nu vrei sa te prezinti si sa faci un topic al tau? zic si eu ca e mai omeneste  .. spor.. daca faci lipitura bine poti sa il arunci de la 10 si nu se crapa, in cel mai rau caz se sparge betonul  ...
|
 |
|
|
Bai dar cat de comic e  ))), uitate la el cum cara el si face curatenie sau ce face el acolo  )))..
|
 |
|
|
|
Tripar ce?
|
 |
|
|
O sa ma gandesc la ce spui tu Gabi, o sa imi imaginez cum vine, dar nu cred ca o sa vina urat  . Lemon, ma anunti si pe mine cu un raspuns. Da, apa din Constanta este buna si o zic din surse sigure ca este cea mai buna apa. Am un furtun lung, vreau sa fac curatenie cu el in acvariu sa curga direct in WC dupa care sa il conectez la retea si sa bag apa in acvariu direct de la retea. Pot sa fac asta? stiu ca apa trebuie sa stea 24 ore ca sa iasa clorul natural, dar daca eu vin cu solutie pt declorinare si o pun in acv nu afecteaza vietuitoarele?
|
 |
|
|
|
Zgarieturile de pe geam nu stiu cu ce sa le fac sa dispara, asa l-am luat si o prblm mare o are calcarul.
Voi cu ce curatati calcarul care apare dupa evaporarea apei? eu am o solutie e vreo 17 lei pun putin pe o carpa si frec, e asa uleioasa, se duce instant, sterg bine cu o carpa uscata ca sa nu ramana pe sticla si dupa se usuca dar imi e greu sa cred ca se duce toata substanta prin stergere.
|
 |
|
|
Parca stiau ca ii pozez, nici unul nu se misca  )
|
 |
|
|
|
Cory
|
 |
|
|
|
Acvariul prinde viata.
Avem 3 scalari, inca nu le stiu sexul, eu am cerut pereche, dar sa vedem.
Mai avem 5 corydas albi mici si 2 pomaceea.
Plantele au ramas doar valisneria am mai adaugat cateva fire, sa speram ca o sa se inmulteasca, temperatura apei, 26 grade.
Filtrare mecanica si bio, am bagat in filtrul intern un saculet cu niste bilute.
|
 |
|
|
|
Dar ce pesti vrei sa mai pui? Nu face bors de peste acolo, te rugam!
|
 |
|
|
Scalarii merg cu neonii, pentru o pereche iti trebuie minim 100 litrii, acum te orientezi. Fiecare acvarist incepe cu vivipari, guppy molly, dupa ce mai prinzi experienta incepi cu pesti mai avansati, daca gresesc rog sa mi se taie capul  )... ai grija de pestisori
|
 |
|
|
|
Oh, as scoate cochiliile, acel substrat, acea chestie din mijloc... Acum daca tie iti place, nu ma bag, aia sunt melci comunitari, daca nu sunt multi nu sunt probleme. Incaziltorul trebuie sa stea scufundat in apa total.
|
 |
|
|
|
Frate, tu chiar nu intelegi nimic din toate postarile tale si din raspunsurile colegilor? Tu iti bati joc de noi sau pur si simplu nu gandesti? Ti-a sugerat cineva sa te lasi de acvaristica ca nu e pentru tine, ai citit ceva despre amoniac de unde este? cum scapi de el? Ai parcurs pasii de inceput in ale acvaristicii?
|
 |
|
|
|
La tigaie cu el, nu il mai chinuii. Se pare ca iti omori toti pestii incet dar sigur.
|
 |
|
|
|
De la Pepentz de pe forum. Am vorbit cu el, trebuie sa comanzi de 60 lei, eu mi-am luat mai multi pesti ca mai am un acvariu. Ii pune la autocar si in 3 ore sunt in Cta. La zoomania aveau gris si mai costau si 20 si ceva de lei, iar la Pepenetz costa 5 lei si sanatosi, omul f serios.
|
 |
|
|
Mersi frumos, de abia astept sa vina 6 sa plec acasa  ..
As putea sa schimba apa, sa fac curat, ca azi e ziua de curatenie?
|
 |
|
|
Iar in aceasta dimineata am avut o dimineata foarte frumoasa :X:X:X.
Nu va pot explica bucuria cand am vazut ca a depus mititica de ea.
O frumusete de peste, mi-am dat toata silinta sa le fac apa cum trebuie, sper sa se iasa acei micuti, le-am urcat temperatura la 28 de grade.
Piatra este langa in-ul de la filtru, imi e frica ca daca ar ecloza sa nu ii soarba, o pot muta?
by koala: Am "intors" imaginea, ca ma durea gatul.
|
 |
|
|
|
Si in interior folie oglinda
|
 |
|
|