[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rocssana
Forum Index » Profile for rocssana » Messages posted by rocssana
am vazut asta...dar era deschis la culoare,gen nisip (de fapt era culoarea nisipului de pe plaja) parca 3,7 lei kg...
eu nu am stiu ce anume sa caut ca sa pun poze :-d dar cine cunoaste stie unde sa caute
cred ca are si mai mic...ma sfatuiti sa iau ceva gen nisip sa inteleg? ma scuzati ca sunt putin cam greoaie de cap

am vorbit cu un prieten care are 6 melci comunitari si a zis ca imi da si mie 2
hrana la pesti le dau destul de putina...adica cat sa se sature...le dau hrana congelata si hrana uscata...uneori le dau o zi singura data pe zi,uneori de doua ori pe zi,dar au "portia" bine stabilita
cred ca niste melci ar schimba mai mult ca sigur peisajul ma tot uitam pe la creveti,dar la ce pestisori am sigur nu merg...

cam asa e pietrisul la culoare...doar ca pietricele alea nu sunt asa de inchise...sunt gri albastrui
daca iau de 2-3mm pietris e ok? am vazut amestecat gri cu alb...separat gri albastrui si alb separat...insa eu ma gandeam sa il amestec...astept pareri
va multumesc ca aveti rabdare sa imi explicati si mie lucruri pe care nu le stiu si ca ma indrumati
dupa ce setez acvariul am sa vin si cu pozici
va rog frumos,imi spuneti si mie cam cum se cumpara plantele? (adica pun multe din prima si "umplu" acvariu) sau iau mai putine si astept ca ele sa se inmulteasca?
am gasit pietris cu o granulatie 2-4mm necolturos.. si vinde si la kg
am inteles ca daca am sa cumpar plante cel mai bine e sa iau de la magazin ca nu am sanse sa le iau cu melci sper ca saptamana asta (poate chiar maine sa reusesc sa ma duc sa cumpar nisip) apoi saptamana viitoare sa iau si plantele si sa pot pune acvariul la ciclat
auzisem ca sunt unii melci care se inmultesc in exces si abea mai scapi de ei...
ma gandesc sa imi iau si eu maxim 4 melcisori...sa fie acolo
am si eu o intrebare...ce melci sunt benefici pentru acvariu?
poti sa cumperi duminica de la brick.sunt la jumatate de pret fata de cele din magazin...sau daca nu,de la pet shop-ul din brick,cel care este fata in fata cu macelaria din spate...
mi-am cumparat filtru cascada de la fluval iar pietris de rau am gasit undeva unde are cu granulatie mica si este necolturos...sper sa reusesc saptamana care urmeaza sa imi cumpar si eu nisip...
astazi am cumparat filtru pentru acvariu si substat... mai ramane sa cumpar pietris si plante..
incalzitorul de substrat functioneaza....insa ma gandesc la incalzitorul pt apa... am 3...si din cele 3 functioneaza doar 2...oricum nu stiu cat de mult am sa le folosesc pt ca pana acum nu am folosit nici unul din incalzitoarele de apa...
saptamana asta mai trebuie sa cumpar filtru,substrat si nisip...
intrebare: e musai sa imi iau incalzitor acum? temperatura in casa e constanta si apa are mereu intre 25-26 de grade eu am doua incalzitoare care functioneaza si unul care nu...ma gandesc ca pe timp de vara nu am nevoie...
lac mi-a adus tata din port din ala cu care se da pe vapor o placa de polistiren nu ar fi o problema sa cumpar
in legatura cu lumina,imi aduce cineva un capac lampa cu 6 neoane + reflector de lumina.5 neoane t5 si unul t8
stiu sigur ca e din lemn de nuc ca eu i-am dat materialul...
in legatura cu ce spuneai tu,am observat ca acvariul are un material gri inchis/negru lipit pe fund in exterior,dar nu este gros..are cam 2-5mm,sa mai pun si polistiren?
masuta va fi facuta din lemn de nuc.am reusit sa iau acum legatura cu tamplarul si mi-a spus ca la spate o va acoperi cate 10 cm pe margine (stanga si dreapta) iar restul va lasa descoperit,iar in fata va avea doua usite (va fi gen masca,doar ca rotunda )
nu stiu daca maine pot lua legatura cu tamplarul,fiind duminica,totusi am sa incerc.iti multumesc frumos pt idee
cand a venit tamplarul acasa si a masurat i-am specificat pentru ce vreau si a zis ca face...il face cu doua usi si o placa groasa ca sa faca un raft,sa fie etajat pe interior...de spate nu a specificat nimic...si sincer nici eu nu am stiut de asta...
acum sincera sa fiu nu stiu cum fac masuta...insa am specificat pentru ce imi trebuie...sper sa iasa totul bine

totusi,narcis,nu am inteles ce substrat mi-ai recomandat

Forum Index » Profile for rocssana » Messages posted by rocssana
Go to: